Jag startade dagen med att steka äpplen och kryddade med kanel. Jag gjorde en del sådant till gröten förut, men nu gjorde jag det till fil istället. Jag köpte även blåbär igår så dessa la jag i och hade sedan på müsli. Det blev även en kopp med Tassimos kaffe med lattemjölk. Där satt jag i mitt kök och åt frukosten, sedan tog jag på mig mina träningskläder och gav mig ut på promenad på nästan 2 timmar. I öronen lyssnade jag på boken Hjärnstark då jag tog en provmånad av Nextstory.

Med den starten på dagen känns det nu som jag verkligen fick energi och även lugnet. Jag vet att det är promenader som får mig att må bra, eftersom jag har mycket ångest så är detta en del i att bota just ångesten. Att promenera betyder att kroppen får varva ner och må bra. Största problemet med det yrke jag har är dock att det är svårt att ta så långa promenader som två timmar, det skulle betyda att jag måste prioritera bort något annat. Jag har väldigt lite tid till annat också, så ja det hade blivit svårt. Så passar verkligen på nu att ta dessa läkande och helande promenader så får det bli promenader på runt timmen som vanligt resten av året.

Hoppas du har en fin dag? Vad ska du göra denna tisdag?

54 kommentarer

 1. Jag hade gärna gått på promenad idag, men det får bli en annan dag. Jag drog till gymmet på morgonen och efter det har dagen gått i ett! 😀 Kram

 2. Låter verkligen som en super frukost. Jag brukar göra samma med äpplena fast ha söt strö på också. Sen serverar jag det till kvarg. Idag har jag inte gjort speciellt mycket faktiskt.

 3. Vilken god och nyttig frukost!? Jag älskar stekta äpplen med kanel, och resten också också för den delen. Att promenera är verkligen välgörande på så många sätt. Tyvärr är det ofta så i dagens yrkesliv och med välfyllda livspussel, att tiden för långpromenader kan vara svår att få till. Det är väldigt synd.

  1. Det var den absolut :D. Ja gud det är jättegott, förstår inte varför man inte alltid gör så god frulle :D. Visst är det så, man får verkligen så mycket ur sig av en promenad. Ja så är det, livspusslet går inte alltid ihop med vad man önskar.

 4. Jag borde verkligen också promenera! Jag är så vansinnigt lat. Jag har varit med Yngsta och barnbarnen i stan idag, de skulle göra nya pass. Lite komplikationer gjorde att jag fick köra hem en sväng, sen dit igen, men det blev bra till slut.

  1. Det är jag egentligen också, men jag känner att kropp och själ måste få lite kärlek :D. Så mysigt det låter, det är vardagskvalité 😀 . Åh låter lite jobbigt där med komplikationerna, men så bra att det blev bra ändå 🙂

 5. Det ser gott ut! Dock är jag en väldigt tråkigt människa som inte klarar av att äta gröt tyvärr. Men de ser gott ut 🙂 hoppas du har haft en bra dag 🙂

 6. Vilken härlig start på dagen! Bra att du tar dig tid att göra sånt som får dig att må bra. Jag försöker också att ”promenera bort min ångest”.

  Svar: Tack för den härliga kommentaren, jag är mycket nöjd med inköpen från Lagerhaus.

  Kram

 7. Några frågor. Jag har planer på att skaffa mig en egen hemsida/blogg. Är inne på misshosting och undrar om man ska välja hemsida, domän eller webbhotell? Vill gärna ha den på WordPress.

  1. Välj webbhotell, det är vad man ska ha för att WordPress ska funka allra bäst :). Då gör du en installation i roten på sidan, du tar ner WordPress.org och installerar. Då får du med allt, kan hjälpa dig om du behöver :).

 8. Stekta äpplen med glass är ju inte helt fel… ja kanske inte till frukost då 😉

  Att promenera, bara gå utan mening höll jag på att skriva… ja promenader är livsviktiga för mig.

 9. Äpplen och kanel jisses så gott. Det ska jag allt göra till min naturella yoghurt när jag kommer hem igen. Tack för tipset

 10. Din frukost såg verkligen god ut. Dock gillar jag inte fil men kan tänka mig att det är både gott till yoghurt och gröt. En promenad att antingen lyssna på bok eller podd 🙂

 11. Att promenera ger verkligen bra avkoppling för både kropp och själ. Som hundägare kommer man alltid ut vilket är en stor fördel.

 12. Vilken underbar start på dagen. Promenader är så viktiga, tyvärr så har jag så svårt att komma ut, jag behöver få till en bra vana så jag kommer iväg varje dag ❤
  Bra jobbat ❤

 13. Eller… Så kan man väl göra det inne på WordPress. För visst finns det redan färdiga paket osv? Har du testat det? I så fall vad tyckte du om det?

  1. Jag skulle inte ta WP’s för vad jag förstått får man inte lite mycket frihet som när man tar webbhotell :). Jag har Misshosting och valde webbhotell där :).

 14. Aha, okej. Vet att jag haft WP en gång innan men det var länge sedan. Och då funkade det hur bra som helst 🙂 Vilka friheter får man om man tar misshosting ich webbhotell?

  1. Man kan ladda ner egna teman samt att bloggen blir mer din egen :). Du blir mer din ”egen” med WordPress.org (den du använder när du tar webbhotell) och kan således ta vilka teman du vill, designa samt ta ner tillägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa