Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

När någon inte plockar upp efter sitt djur så…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

När man blir irriterad på djurägare som inte plockar upp efter sina djur så kan man lätt framstå som en djurovän. Det är jag absolut inte, jag älskar djur men hundbajs, kattbajs i sandlådor. Värst är det med en stor hög mitt på trottoaren. Ni vet det där ”det som göms i tö, kommer upp i tö” är nästintill värst. Stora högar med hundbajs som smälter i snön och kladdar ut sig på gatan. Det är heller inte speciellt kul att trampa i snusket.

Något ännu mer sjukt är att många tycks anse att man ska rasta sina hundar på förskolor och skolor! Det är ofta staket runt och då ser väl folk sin chans att på helgerna låta sin vovve bajsa där…

Jag är hundvakt då och då, det är självklart för mig att plocka upp efter hunden, det är enkelt också och ofta finns det gratis påsar att ta på stolpar här i stan. Där jag bodde som barn kunde man hämta gratis rullar i kommunhuset. En liten tjänst för någon annan.

Hur ser du på folk som inte plockar upp efter sina djur?

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan

60 Comments

 1. Jag tycker det ska man göra om man köper hund. Det är lixom inte bara att rasta dom och sen strunta i att ta upp.. det finns en lag. Man får böter om polisen ser. Vilket jag kanske inte alltid tror det följs? Vilket suger! Man borde vet det innan man köper, mycket som skall göras osv!
  Bra du skriver om det!

 2. Jag har själv hund och för mig är det en självklarhet att plocka upp men inte för alla andra. Jag blir så trött på detta, vad är problemet?

 3. Tycker det är en självklarhet på allmän plats!! Förstår inte hur man tänker annars… Men i till exempel skogar om det är avsides och inte på stigarna tycker jag att det inte behöver vara lika noga. Samma med hästarna för mig. Om de bajsar på en trottoar hoppar jag alltid av och sparkar ner det i diket men i skogen där de går så pass mycket hästar gör det inte lika mycket enligt mig 🙂

  1. Nej så tänker jag med mitt i skogen där det inte är stig stör det ju ingen, men är ju annat på promenadstig/områden :-o. Jättebra att du gör så, i diket stör det ju ingen 🙂

 4. Jag tycker det är en självklarhet att man plockar upp efter sin hund. Är man ute för att rasta sin hund så har man påsar med sig för att plocka upp skiten, i annat fall finns det ju som du skrev oftast gratispåsar att få om man råkat glömma. Visst, det är inte roligt med kattbajs i sandlådan eller i rabatten, men det är ju inte lika lätt att plocka upp efter en katt som en hund eftersom katterna för det mesta springer lösa.

  1. Ja så är det, samtidigt tycker jag att kattägare borde ha bättre uppsikt över sina katter. Det är inte speciellt kul för personer med stora trädgårdar samt sandlådor med full med bajs och kiss.

 5. Tycker det är tråkigt när man inte plockar upp efter sin hund! Det finns ju bajspåsar och soptunnor av en anledning!

 6. Jag är ju hundägare själv och för min del är det en självklarhet att plocka upp. Det tar ett par sekunder så det finns ingen ursäkt för varför man inte skulle göra det.

  På vår gata finns två utekatter som har utsett vår ena rabatt till sin toalett. Så fort jag rensar där kan jag plocka bort hur mycket avföring som helst. Jag förstår att det är svårare med utekatter men det gör det inte trevligare 🙁

 7. Det är ett j-la sätt att inte plocka upp efter djuren! Här får man kryssa mellan bajsarna och det är INTE kul. För flera år sen införde dom böter om man inte plockar upp och då blev det lite bättre ett tag. Men jag tror inte att det delades ut några böter överhuvudtaget så det återgick till det ”normala” tämligen snart. Fast man ser (så gott som) aldrig nån som inte plockar upp när hundarna bajsar. Dom passar väl på att strunta i det när dom inte är iakttagna…

  1. Fy så dåligt! Tycker det är så enkelt att bara se till att plocka upp efter sin hund, det är inte så svårt att böja sig fånga bajset och slänga det. Betydligt smidigare för hundägaren än för den som får bajs under skorna, eller i värsta fall på kläderna!

 8. Ja jag tycker också att man ska plocka upp efter hunden, med katter blir det ju skillnad…om det inte är våra katter, de har en hel skog att gå i, men gör sina behov hemma på lådan så duktigt ??

 9. Jag älskar djur. Är en riktig djurvän? Men jag håller helt med om att det inte är roligt att se hundbajs & kattbajs överallt. Det ska man plocka upp anser jag.

 10. Jag tycker precis som du. Det är väldigt otrevligt att sitta i en sandlåda där en katt eller hund har bajsat. På en annan förskola som jag jobbade på satt vi upp skyltar att hundar ej fick rastas på förskolegården pga allergi. Men det hjälpte tyvärr inte

 11. Det är faktiskt bara helt sjukt att det fortfarande år 2019 ska behöva bli en debatt om människor som inte plockar upp efter sina djur. Har man inte tid eller ork till det borde man juridiskt sett inte ens ha rätten att ta hand om ett djur..

  1. Ja det är sant, att folk ens tycker att man inte ska? Kan hålla med dig där, om man inte tänker plocka upp är det nog frågan om man ska ha djur eller ej.

 12. Jag äger en hund och finns aldrig en chans att jag inte skulle ta upp efter henne. Det är jätte viktigt för mig! Jag blir själv irriterad när hundägare inte plockar upp efter sina hundar, men det jag nog mest blir irriterad över är kattägare. Avskyr dem eftersom att dem tycker vi som har hund är irriterande människor och tar inte upp efter våra hundar medan de låter sina springa fritt och bajsa i barnens sandlådor bland annat ^^,

  1. Ja sånt är inte okej, det är lika mycket ansvar åt båda hållen. En sak med katt om man bor på landet med långa mellanrum till grannar, men i bostadsområden och ha utekatt är verkligen inte okej. Jag har problem med att katter brukar ligga på min bil också. Vet folk som haft problem med kattkiss på däcken :/.

 13. Jag håller med dig fullständigt! Det är verkligen äckligt när folk inte plockar upp efter sina hundar. Allra värst är det när hundägare har samvete att låta sina hundar göra sina behov där barn leker, och sedan smyga därifrån.

 14. Jag plockar alltid upp efter min hund. Dock gör jag det inte om Balder har varit lös i magen (det går liksom inte att plocka upp) eller om han har bajsat bland brännässlor eller liknande.

 15. Håller med helt och hållet! Tycker det är så äckligt, MEN samtidigt är det värre med folk som plockar upp det men sen kastar påsen på marken!! Däremot ska man absolut inte rasta på skolor och dagis och att tro att det försvinner med snön är bara komiskt..

 16. Det är ju typ som att vi inte skulle torka oss haha… Lite logik får man ha, hunden kan inte plocka upp själv så att säga 😛

 17. Håller helt med dig. Även här i nollåttaland finns det stolpar med gratis hundbajspåsar i strövområden. Konstigt nog har jag faktisk aldrig sett en hundägare som inte plockat upp efter sin jycke. Preis som jag skrev i mitt bidrag till temat så är vi ibland rätt irriterade här i Sverige över hundbajs, men i Spanien är det betydligt värre. Även där delas det ut gratis påsar och höga böter väntar om man inte plockar upp. Så det har blivit aningen bättre även där, men de har en lång väg att gå för att nå Sveriges ”renhet”…

  1. Spännande, kan det vara så att folk i Sthlm är mer benägna att plocka upp kanske? Här tycks folk strunta i det oftare än de plockar upp. Jag stör mig på saken, speciellt de gånger man trampat i skiten (bokstavligen 😉 ) spännande med Spanien, har hört lite om detta sedan tidigare :D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.