Jag tänkte passa på att visa dig kopparna jag hämtade i paketet jag skrev om. Det var två Mon Amie koppar från Rörstrand. Fina koppar kan man aldrig få för många av enligt mig.

Men hur som helt vill jag informera om det praktpucko som jag träffade på idag. Jag kommer ut på parkeringen, som inte går att nyttjas sedan två veckor eftersom de fixat den och vi således står på gräsmattan. Ser att de lagt ny asfalt, vilket är BRA men upptäcker också att de spärrat av vägen så man inte kan åka ut. Ringer Kopparstaden i panik eftersom jag hade bråttom, hänvisas att åka runt huset på gräsmattan medan hon som är trevlig ska ringa asfaltsläggarna. Jag börjar åka runt huset, och kommer nästan fram när en av Kopparstadens anställda och numera titulerad praktpuckot har parkerat bilen.


Jag hoppar ur bilen och springer in i trapphuset i en stressad förhoppning om att kunna ta mig iväg. Hittar praktpuckot och jag ber han, självklart en karl vad annars?! Flytta på bilen då jag har bråttom och måste ut. Han börjar ifrågasätta saken, varpå jag säger ”Jag börjar tröttna på det här nu”, först elen som drogs och man inte kunde bo hemma på en vecka, sedan ingen parkering i nu tre veckor och sedan två dagar utan el är det konstigt att man börjar tröttna? Då säger praktpuckot ”VADÅ tröttna? DE måste ju få lägga asfalt”. Jag bara: ”JO men jag har bråttom.” Han börjar vadå och är så där som karlar med ”lilla gumman” attityd beter sig varpå jag känner att mitt tålamod är slut så jag säger ”KAN du flytta på bilen”. Praktpuckot säger då: HALLÅ! NEJ det tänker jag inte.

Han går således in och vägrar flytta på bilen, så jag kan inte åka därifrån. Den enda fördelen jag hade där och då var att Kopparstaden ringde och jag berättade precis hur hennes kollega vägrade flytta på bilen. Praktpuckot kommer ut och flyttar på bilen och jag kör därifrån.

Jag känner bara en inre vilja att flytta från Kopparstaden. Deras kvinnliga anställda är jättebra, men männen?! Det är så äckligt hur deras kvinnosyn är, och hur de kör med ”lilla-gumman” mot sina hyresgäster. Jag är inte ensam, vi är flera som upplevt detsamma. Om det inte var så att jag trivdes i området och med mina grannar skulle beslutet vara helt givet, men kommer sakna mina grannar. Samtidigt vem vill ha en hyresvärd som beter sig som har en nedvärderande kvinnosyn?

36 kommentarer

 1. men vilken jobbig människa, asså folk som beteer sig sådär mot kvinnor, bara för man är kvinna det är så sjukt irriterande. vart är deras folkvett , vissa verkar ju inte ha något sådant. förstår du blev arg och irriterad.

 2. Oj vilken idiot. Förlåt men hade det varit jag hade jag blivit så frustrerad och arg. En sån syn på kvinnor är bara riktigt för j”””ligt. Förstår att du vill flytta. Det hade jg med velat. Vill inte alls flytta dit. Kopparna är ju så otroligt fina 🙂

 3. Men va fan!!!
  Så typiskt medelålders män som har gjort fel och inte kan stå för det (parkerat i vägen).
  Det är bland det värsta jag vet när folk (läs män) tror sig vara större och bättre än mig.
  Hoppas du kom i tid trots idioten!

  Kram kram

 4. Med mitt heta temperament hade nog det där praktpuckot kunnat få bilen sönderslagen eller bortplöjd. Herregud alltså, VAD FAN är det för fel på folk rent ut sagt? Skrämmande. Kopparna är fantastiskt fina och bilden på dig här över ger mig sådan sommarkänsla ?

 5. kopparna var verkligen jättefina 🙂 tycker det är hemskt hur män ser på kvinnorna i dag ta hand om dej fina du <3

 6. Kopparna var himla fina!
  Men vad fan vad de för en idiot? Och att ens köra med ”lilla gumman” så jävla vidrig han va!!!

 7. Vilket jäkla pucko!!! Tur att du hade företaget som han jobbade för i luren. så typiskt att han då gjorde som de sa. Pinsam människa

 8. Super fina koppar! Min smak!

  Men herregud vad är probelmet!! Vidrigt att det finns såna puckon överallt!! Hemskt är det 🙁

 9. Åh jag och sambon vill också ha muggar som är bara för oss, matchande muggar ett ”kärleksmuggar” eller vad man ska kalla det.. Kommer väl snart blir nojig på muggar och börja samla på det eller något, haha

  Men vilket pucko, sånt kan göra mig så galet förbannad som kan förstöra hela dagen, men skönt att du fick komma iväg sen efter mycket om och men… <3

 10. Helt otroligt. Jag typ nästan inte riktigt förstår vad jag läser…
  alltså när Du säger att Du har bråttom borde det väl vara självklart att flytta på sig snabbt som faan…
  Helt galet. Dålig service och taskig människosyn.
  Skönt Du fick hjälp av den kvinnliga anställde, men sjukt att Du behövde uppbackning.
  Ibland behöver vissa nästan en käftsmäll 😉 (och jag förespråkar icke våld vanligtvis)
  Blir riktigt upprörd.

  1. Eller hur :-o. Jag förstår inte vad människan sysslade med och det var uppenbart enbart för att utöva en makt eller något. Själv känner jag att han gjorde bort sig totalt gubbpuckot.

 11. Men fy att dom anställda männen är så, jag skulle också bli galen och vilja flytta. Bra att han flyttade på bilen tillslut. Hoppas att du hann i tid. Kopparna är väldigt fina 🙂

 12. Nä fy vilken människa, hur tänker man om man svarar nej. Fy så jag blir irriterad på sådana människor. Tur de ringde och du kunde berätta om det eländiga bemötandet du fick ?

 13. Tur att han flyttade på bilen tillsist då, samt han var vänlig mot kvinnliga kollegan då allt, men han borde verkligen varit det mot dig med, vad tråkigt då man blir bemött sådär, bra att du ringde upp igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa