Jag brukar vara den som skriver arga lappar, sant eller falskt.

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Både ja och nej, arga är det väl inte men det att skriva lappar till trapphuset kan ibland vara en enkel kommunikation. Till exempel när några av oss önskade ett rökfritt hus. Då satte jag upp en lapp vid trapphuset och bad personerna skriva under. Sedan kontaktade jag bovärden som i sin tur skickade ut anmälan. Det visade sig att hela huset ville ha rökfritt och numera bor jag alltså i ett rökfritt hus något som jag var drivande i.

Ett annat exempel är när sonens cykel blev stulen förra hösten. Då gick jag ut till samtliga hus och skrev en lapp med uppmaning om att låsa in cyklarna, jag skapade då även en Facebookgrupp där vi kör lite grannsamverkan. Om det är arga lappen så är det kanske så, men det är oavsett ett bra sätt att kommunicera.

Skriver du lappar?

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Jag brukar vara den som skriver arga lappar, sant eller falskt.

 • 19 juli, 2019 at 10:56
  Permalink

  Nu bor jy jag i hus och där skrivs det sällan lappar annat på eller till familjens medlemmar. såg faktiskt att vår relativt nya granne lackat ur på postnord och hängt en lapp igår tror jag. Jag var inte den som skrev lappar när vi bodde i lägeneht snarare den som fick spel på alla som gnällde och rv ner dem
  Kamilla recently posted..Kvällsbad på Sandviksbadet.

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 11:47
  Permalink

  Jag tror inte att jag skrivit en arg lapp i hela mitt liv. Tänker så det knakar, men nej…
  Däremot brukar jag säga till när jag tycker nån gör fel. Som att dom inte plockar upp efter sina hundar. Nu ser man inte det så ofta, hundägarna här är helt klart ögontjänare. Men häromdan stirrade jag ut en gubbe som såg ut att vara på väg att lämna skiten. Till slut plockade han upp, han gillade väl inte att få onda ögat 😀
  Ama de casa recently posted..Montoro – den branta staden

  Reply
  • 21 juli, 2019 at 12:49
   Permalink

   Bra gjort, man ska plocka upp är ju inte kul för någon med hundbajs :/

   Reply
 • 19 juli, 2019 at 11:53
  Permalink

  Så kul, och vad fin du är! Kramis, hoppas du får bästa fredagen<3

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 11:57
  Permalink

  Men så smart du är!! Aldrig tänkt på det inann det äe ju super bra idé! Och tur att bo i ett rökfritt hus det måste ju vara super skönt! Samt med cyklarna! Ska behålla tipset om något jag känner är fel!

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 12:24
  Permalink

  Tycker själv att lappar är bra att skriva
  Har skrivit några lappar till vårt hus, slänger rakblad enbart rakblad i trappar, slänger sopor runt om sophuset, ingen verka förstå hur man rengör en tvättstuga och att man inte ska bajsa i den!!!

  Folk i trappan här är lite smått efter verkar de som hahaha
  Mrs.Kjellström recently posted..Torsdagens Femma, 3 – 2020

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 12:33
  Permalink

  Jag har nog aldrig skrivit en arg lapp men aldrig haft anledning heller haha. Tycker det kan gå till en överdrift ibland

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 15:51
  Permalink

  Jag själv skriver inte lappar men ser en & annan ibland i trapphuset här hemma. Jättearga vet jag inte men typ om man hittat en nyckel eller att nån ska har fest den dagen bl a.

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 19:24
  Permalink

  Nja, vet inte om jag tycker att det där är arga lappar. Däremot så var det ju förslag på förbättringar som föll väldigt väl ut. Tror inte jag skrivit en enda arg lapp. Inte som jag kan komma ihåg iallafall.
  Hannas krypin recently posted..Tillbaka till Grensholm

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 19:32
  Permalink

  Näe jag är inte den som skriver lappar, men jag har faktiskt klagat några ggr då har det behövts med, samt jag har ringt till grannar ngn gång då jag tyckt de stört

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 20:38
  Permalink

  åhhh jag kan också skriva lappar lägga på olika ställen (dock glada mess) men mer till min man och inte i trapphuset.
  Fast bra att du fått igenom så mkt via det. super bra ju.
  Ha en fin kväll kram

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 22:46
  Permalink

  Absolut inga arga lappar, tvärtom! Väldigt bra initiativ i båda fallen!
  BP recently posted..Arga lappar

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 23:53
  Permalink

  Superbra att varna andra, förstår inte hur folk kan ha samvete att ta något som inte är deras.. Jag skriver faktiskt aldrig lappar, bara gjort de en gång och de var när jag letade efter vår katt som försvunnit ? Önskar dig en fin helg ?

  Reply
 • 19 juli, 2019 at 23:54
  Permalink

  Så skönt att ni fick ett rökfritt hus 🙂 jag skriver inte läppar men har också väldigt bra grannar så har inte behövt 🙂

  Reply
  • 21 juli, 2019 at 12:42
   Permalink

   Ja det är jätteskönt :). Jag har också helt underbara grannar, men är ju inte alltid man träffar alla samtidigt :).

   Reply
 • 20 juli, 2019 at 09:28
  Permalink

  När vi bodde i lägenheten så skrev jag lappar ibland, tyvärr var dem jäkligt arga. Det var inte ofta dock utan endast när det var fest på en onsdag till tidig morgon.
  Michaela recently posted..Känns som att jag bor på sjukhuset

  Reply
 • 20 juli, 2019 at 09:37
  Permalink

  Oj va bra ju . Det har jag aldrig tänkt på att göra . Då vi i dagaläget har en som röker vattenpipa inomhus o det luktar ut ibland

  Reply
 • 20 juli, 2019 at 09:49
  Permalink

  Men vad härligt!! Samma här man lägger många timmar på bloggen..
  roligt att du fick så snyggt till bloggen nu! Tycker den ser as fin ut!

  Vilka fina naglar och kladdkaka ???

  Reply
 • 20 juli, 2019 at 13:39
  Permalink

  Lappar kan vara jättebra, vilka initiativ du får in ❤ tycker det är superbra av dig ❤

  Reply
 • 20 juli, 2019 at 23:38
  Permalink

  Vad bra att du har kommit på att just detta sättet fungerar för dig och att fler verkar uppskatta när du har skrivit lappar. Tänkte på när du bad om rökfritt hus 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: