Den roligaste kollektivtrafikresan jag gjort var…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Kollektivtrafiken är ju inte alltid något att hurra över. Men jag har haft några roliga resor genom åren, eftersom jag inte köpte någon bil förrän för ett år sedan har bussresor lite varit en slags livsstil för mig. Men hur som haver är det roligaste resan i kollektivtrafiken denna.

Jag klev på bussen för att åka från Borlänge där jag jobbade, mot Falun. Det var vinter men dagsljus utomhus. När vi börjar närma oss rondellen vid ICA Maxi i Borlänge ropar busschauffören ut i högtalaren: “Hej alla resenärer, ni sitter nu på bussen som ska ta er till Arlanda”. Paniken som uppstod i medresenärernas ögon, folk som började knäppa sig lösa från bälten och någon slängde sig upp efter sin väska. Chauffören “Jag bara skojade, vi ska självklart åka mot Falun. Hoppas ni får en trevlig resa”. Jag skrattade rakt ut. Vissa såg sura ut så klart, andra skrattade. Men för mig var det definitivt en underbar resa. Jag älskar när folk blir lurade på ett eller annat sätt.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Den roligaste kollektivtrafikresan jag gjort var…

 • 21 juli, 2019 at 11:29
  Permalink

  Jag har åkt mycket kollektivtrafik i mina dar och det har varit några roliga incidenter, åtminstone såhär i efterhand. Ett exempel:

  Jag skulle åka pendeltåg från Karlbergs station till Sollentuna C. Sprang ned på perrongen och hann preciiiis med tåget som gick. Det var knökfullt, så jag var glad att jag lyckats klämma mig in. Trångt och igenimmade rutor gjorde att jag inte såg ut överhuvudtaget.
  När vi hade åkt en stund sa lokföraren “Nästa Sundbyberg!”.
  Men? Den stationen låg ju inte efter min linje, så jag upphävde min röst och sa:
  – Nu sa han fel!
  Det blev många glada skratt runt omkring mig. Jodå, visst var det jag som hoppat på fel tåg, men det är ju kul att kunna glädja andra också 😀
  Ama de casa recently posted..Skyltsöndag – mönster

  Reply
  • 21 juli, 2019 at 12:05
   Permalink

   Haha!!! Gud så roligt! Speciellt utifrån att du tycker han sa fel ;D

   Reply
 • 21 juli, 2019 at 11:30
  Permalink

  Hahaha jag skulle också ha skrattat! Vilken rolig busschaufför, kul när de bjuder lite på sig själva!

  Reply
 • 21 juli, 2019 at 12:23
  Permalink

  Men jag dör, vilken panik, men så otroligt kul haha, jag skulle ha svimmat på fläcken då jag aldrig har koll på vart jag är på väg haha

  Reply
  • 21 juli, 2019 at 12:38
   Permalink

   Haha ja då förstår jag att det skulle varit ganska jobbigt haha 😀

   Reply
 • 21 juli, 2019 at 23:11
  Permalink

  Hahaha vilken härlig chaufför
  Han hade helt klart gjort min dag där och skulle inte ha blivit irriterad hahaha
  De bästa jag läst på länge

  Reply
 • 22 juli, 2019 at 00:26
  Permalink

  Hahaha! Gillar också när folk, speciellt busschaufförer skämtar. Jag blir bara glad när sådant händer på bussen/tåget. Kan berätta att det inte händer i huvudstaden, åtminstone inte som jag har upplevt.
  BP recently posted..Skyltsöndag #219

  Reply
  • 22 juli, 2019 at 23:20
   Permalink

   Ja så ljuvligt och befriande :D. Så tråkigt, det behövs liksom lite glädje i världen 😀

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: