Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Hemlagad tacos, och tortilla.

Jag och William bestämde tillsammans idag att vi ville prova att göra tacos helt själva. Vi har alltid köpt tortillabröd, tacokrydda och tacosås. Men vi ville prova att laga helt från grunden. Björn ringde och vi beslutade oss för att äta där. Han och William åkte och köpte ingredienser och sedan åkte jag ut till Björn.

Att göra tortillas var inte alls svårt utan riktigt enkelt. Det blev också så mycket godare än köpt! Kan verkligen rekommendera saken, även om det tog längre tid då klart. Lika så var det med tacosåsen och tacokryddan. Men det var så mycket godare med eget, samt att det kändes nyttigare och mer naturligt än att äta sånt som är färdiggjort. William gjorde även guacomole till tacosen. Vi äter jättesällan tacos kanske ska tilläggas, så att lägga ner tid som vi gjorde idag var helt klart värt det. Jag kommer definitivt laga tacos från grunden fler gånger.

Related Tags:

34 Comments

  1. Har aldrig gjort det från grunden brukar som sagt köpa i affären. Men kan tänka mig att det är mycket godare med hemlagat tacos. Mumms får man komma över nästa gång? 😀

  2. Jag lagar 98% från grunden =)… hos mig finns det inget annat att tänka på liksom! Har en hel hylla med livs-sparade recept som jag har fått eller skaffat mig genom åren<3 Härligt att ni testade från grunden, gör man det några gånger så blir det lättare och mer självklarare tummar upp
    Ha en fortsatt TREVLIG VECKA!

    1. Jag lagar helst inte mat alls :-p. Brukar överlåta det till alla andra, har man ätstörningar så är mat inget man ens vill ge sig in på. För mig var det här verkligen en stor bedrift eftersom jag både lagade maten och åt den :).

  3. Vad roligt! Jag har faktiskt aldrig tänkt på att göra tortillabröden från grunden. Det kanske jag ska ta och göra någon gång ?

  4. Men vad kul att göra egna tortilla bröd. Det kan ju inte vara så svårt. Så mkt mysigare när man gjort allt själv från grunden. Vad hade ni i tacokryddan?

  5. Jag tycker att matlagning blir så mycket roligare om man gör från grunden.. Ja du vet skippar halvfabrikat osv.. Dock har jag aldrig testat att göra just tortilia bröd ?

  6. Men mums! Har inte varit inne på ett tag men otroligt snyggt nytt utseende här 🙂 Älskar din headerbild 😀

  7. Det är så mycket godare med eget bröd och egen krydda. Den köpta tacokryddan är det dessutom mer socker är kryddor vilket jag tycker är helt galet. Vi äter tacos ganska ofta och det är ju smaskens!

  8. Har faktiskt inte ens reflekterat över att man ju kan göra egen toritilla men de måste jag absolut testa, ser jättegott ut! Tack snälla du för tipset ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa