Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv

En ny blå dalahäst och nu är värmen borta.

Jag fick njuta i några dagar i alla fall, nu är det kyligt igen. Så himla tråkigt, jag hade gärna sätt att mina två sista semesterveckor bestod av sol och värme, men det närmar sig augusti och då känner man liksom att hösten är på väg. Det slår aldrig fel, något känns i luften. Eftersom sommaren bestått av så lite värme och sol så blir jag besviken så klart, jag vet hur jag lider mig igenom resten av året med kylan, regn och sedan slaskvinter och rejäl vinter. Jag föredrar värmen det bara är så, att gå i klänningar och få värmen mot kroppen. Men nu är det alltså slut på det, graderna ska ligga som på max 20 fram till semestern och det ska regna en hel del.

Mamma tog med sig en dalahäst jag köpt till mig i fredags. Den är ganska stor och är alltså blå. Idag kommer mamma och hennes man och hämtar hem Nikki igen. De har varit till Tallin och därmed fick jag äran att vara hundvakt, det kommer så klart bli tomt nu är hon åker hem igen.

20 Comments

 1. Vad tråkigt att det redan har blivit kuligare hos dig. Här är det fortfarande varmt men de ska bli svalare i veckan. Så fin dalahäst som du fick av din mamma. Förstår att det kommer kännas tomt när nikki har åkt hem

 2. Gillar man värmen så förstår jag givetvis att Det kommer en besvikelse när det blir lite kyligare. Jag gillar också värmen men de har varit lite tungt o vistas ute för min del de senaste dagarna. Så ja skulle uppskatta de lite svalare en stund ?

  1. Det har varit så himla dålig sommar så 4 dagar med värme har liksom känts underbart för min del. Svalare är det ju 99% av året. Är liksom 1% varmt i Sverige så för mig får värmen gärna vara längre, men nu är det ju slut på den saken :(.

 3. Här är det ff varmt och skönt inte 30 men väl 24 säkert. Sommaren är inte alls slut den kommer säkert tillbaka igen – jag hoppas det i alla fall fast vi kanske är bortskämda nu med 30 och får nöja oss med 24. Blå Dalahäst är nästan finare än den röda

  1. Vi har 24 men tycker inte det är så varmt :-p. Jag har gärna runt 30 ;).
   Nej någon sommarvärme kommer inte till Dalarna efter julis slut, är säkert så neråt men här är det liksom början på att gå ner i temperaturer då.

 4. Jag skulle mer än gärna ro åt mig lite lägre temperaturer och höstkänslor mot värmen som fortfarande dröjer sig kvar här i Västerås. Men jag tror att vi ska få lite svalare imorgon! Fint med dalahästar, det får mig bara att tänka på ishockeylaget Leksand dock som jag HATAR.

  1. Då kan vi ju byta, tycker det är helt vidrigt med svalt väder under sommaren. Det är så kort period man får ha varmt mot resten av året. Dalahästar är väl mer symboliserat med Mora i så fall än Leksand. Dalahästar tillverkas i Mora ;).

 5. Här har vi fortfarande varmt idag men ikväll eller i natt blir det 16 grader. Blir arg på mig själv då jag känner att det ska bli skönt och sedan kommer jag klaga på att det blir kallt. Men vi har haft 32 grader inne och ingen i familjen jag har uppskattat det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa