Jag fryser in bär och frukt till hösten.

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

De gånger jag plockat frukt och bär har jag absolut fryst in. Tycker det är jättebra speciellt om man vill äta något gott till filen eller gröten på morgonen. Dessutom känns det som det mest ekologiska och bästa för plånboken man kan göra.

Deltagare i juliutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

9 thoughts on “Jag fryser in bär och frukt till hösten.

 • 1 augusti, 2019 at 09:08
  Permalink

  Jag plockar frukt och bär och äter “på plats”. Minns med fasa när mamma i barndomen tvingade ut oss i skogen och på myrar för att plocka bär. Mygg!!!
  Hon frös in det vi fått ihop, och sen användes dom inte alls. Slös med energi om du frågar mig 🙂
  Ama de casa recently posted..Dagens planer

  Reply
 • 1 augusti, 2019 at 10:40
  Permalink

  Det gör jag med, då bra att ha på hösten och vintern, bär, rabarber och svamp brukar vi ha.

  Reply
 • 1 augusti, 2019 at 13:14
  Permalink

  Åh, det är verkligen ren lyx att kunna fylla frysen med frukt och bär. ?
  Vi fick tyvärr inte ett bär på våra vinbärsbuskar och jag sneglar lite avundsjukt på grannens överfyllda buskar ? Vi fick däremot ett par blåbärsbuskar nu i helgen, så jag hoppas vi kommer kunna fylla frysen med blåbär till nästa år iaf 😀

  Jag har bråkat med mitt tema hela morgonen och det verkar som att jag har seriösa kommenterings-problem 🙁 Korta kommentarer verkar gå, men så fort dom blir lite längre så försvinner all text 🙁
  Therese recently posted..På min önskelista Gråskala

  Reply
 • 3 augusti, 2019 at 11:48
  Permalink

  Jag önskar att jag fryste in bär till hösten mamma gör och har alltid gjort det men jag har inte kommit dit ännu. Fast vi åkte till ett ställe där de har självplockning av jordgubbar men då var det såklart stängt den dagen
  Kamilla recently posted..Jodå jag fick till mina F F F idag

  Reply
 • 5 augusti, 2019 at 07:32
  Permalink

  Jag älskar att plocka bär för att ha på frukosten. Nu för tiden känner jag inte att tiden räcker till att plocka så mycket att vi fryser in men väl för att i dagsläget mätta dagsbehovet.
  Anna recently posted..Finbesök av bästa Rebecca

  Reply
  • 5 augusti, 2019 at 07:46
   Permalink

   Så himla praktiskt, försökte dela med sonen att plocka i år men han var inte så peppad. Jag älskar bär och som dig är de ju perfekta till frukosten.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.