Envishet är något som jag…

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag uppskattar med mig själv. Jag är envis som en åsna, eller synden? Frågan är vad man ska skriva som bäst ord för envisheten. Sonen är lika envis som jag och någonstans tror jag det kommer släkten Loman, som var min mormors flicknamn. Ganska spännande ord förresten, flicknamn för att man bytte efternamn när man gifte sig och då blev kvinna antar jag, min mormors namn som gift blev Stenberg vilket är det efternamn jag bär. Hur som haver min mormor var envis och den egenskapen har ärvts i rakt nedstigande led. Lika envis är min son, och jag antar att envisheten kommer fortsätta.

Min envishet har gett mig drivkraften att orka vidare, att alltid söka nya utmaningar och något nytt att låta hjärnan får syssla med. Vem hade jag varit utan min envishet?

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Sweetwords
BP-Computerart
Madelena
Exotichummingbird
ditten_datten
Karolina
Jenzel
Hannafialotta
StenhagenBettan
Minas Värld
Mösstanten
Klimakteriehäxan
Marie i Skrifvarstugan
MinResaTumörMittLiv

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Envishet är något som jag…

 • 25 augusti, 2019 at 01:41
  Permalink

  Jag är också riktigt envis och tack vare den så klarar jag saker som jag inte tror att jag klarar. Vissa kan tycka att jag är riktigt envis som inte vill ge mig. Men jag är glad att jag är så envis som jag är för jag kämpar tills jag klarar det på ett eller annat sätt 🙂

  Reply
  • 25 augusti, 2019 at 10:06
   Permalink

   VIsst är det bra, man sätter liksom sikte på något och då fixar man saken 😀

   Reply
 • 25 augusti, 2019 at 03:58
  Permalink

  Jag är inte ett dugg envis, men jag ger mig inte så lättvindigt. Ooops… Det är kanske samma sak som att vara envis det 😉
  Ama de casa recently posted..Lite mer från Halifax

  Reply
 • 25 augusti, 2019 at 08:10
  Permalink

  Kul att läsa! Tycker om dina bloggutmaningar!

  Är själv en envis åsna haha! Vilket suger ibland men ger mig mycket kraft också!
  Paulina recently posted..MATSMART – HJÄLP MILJÖN

  Reply
 • 25 augusti, 2019 at 08:59
  Permalink

  Att vara envis kan Vara en posetiv sak då man värkligen klarar saker man inte trode man kunde ❤️
  Amanda recently posted..Fotografera

  Reply
 • 25 augusti, 2019 at 09:54
  Permalink

  Ja gär ocksä väldigt envis och den sidan har vår tös fått ef mig och det är på gott och ont för ibland är hon envis som en gris hehe
  Marie recently posted..En tripp till visentparken

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: