Styrka är något som jag…

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag skrivit tidigare är ett ord många slänger runt med. Ungefär som jag älskar dig. Vissa ord tycks liksom bara vara ord som tappat innebörden till vad de betyder och istället liksom får användas flitigt hit och dit.

Styrka för mig är ett ord som andra slänger runt med, kanske ibland för att det är enklare att påtala hur stark någon i kris är än att göra det personen i kris behöver allra mest. Ha någon där som lyssnar, finns och bara talar om att det är okej att känna sig svag.

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Sweetwords
BP-Computerart
Madelena
Exotichummingbird
ditten_datten
Karolina
Jenzel
Hannafialotta
StenhagenBettan
Minas Värld
Mösstanten
Klimakteriehäxan
Marie i Skrifvarstugan
MinResaTumörMittLiv

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Styrka är något som jag…

 • 26 augusti, 2019 at 00:24
  Permalink

  Än en gång: jag håller helt med dig! Ungefär samma sak med ordet “vän”. Vad är en vän???? Ja inte är det någon som man gillar på Facebook…
  BP recently posted..Skyltsöndag #224

  Reply
  • 26 augusti, 2019 at 21:20
   Permalink

   MEn ja helt sant, vad är en vän? Vänner på FB? Eller vänner man träffas och umgås med.

   Reply
 • 26 augusti, 2019 at 07:21
  Permalink

  Ordet styrka har jag ingen relation till… ett ord jag i princip aldrig använder.

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 08:09
  Permalink

  Super bra! Säger bara jag älskar dig om jag verkligen menar det. Ibland kanske det slinker ur ändå. Men då måste det ju vara äkta??
  Paulina recently posted..GRAVID VECKA 28 – INFO

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 08:10
  Permalink

  Jag känner igen mig i din skrift så mycket. Tycker också att ordet styrka är något man slänger ur sig och vet du, jag är så tacksam att du inte skriver det i min blogg utan kommenterar från en annan syn ❤
  Vissa ord ska man vara sparsam med, annars förlorar orden sin kraft ❤
  Sandifighter recently posted..Två dagar av fokus på psykisk ohälsa.

  Reply
  • 26 augusti, 2019 at 21:12
   Permalink

   Åh <3. Ja men eller hur, jag skriver nog mycket ur andra synvinklar eftersom just styrka inte är det ordet man ska behöva höra när livet faller.

   Reply
 • 26 augusti, 2019 at 08:10
  Permalink

  Det är så intressant att läsa andras tolkningar av olika saker – som ord, vad dom betyder för en. Och man ser hur mycket ens erfarenhet, vad man gått igenom i livet färgar hur ens egna tolkningar är. Jag tycker att det är ett bra sätt också att lära känna personer djupare, att se hur olika man tolkar samma sak. Det är på ett positivt sätt då, som jag ser det.
  it_is/Anette recently posted..Styrka är något som jag… – Bloggutmaning dag 26

  Reply
  • 26 augusti, 2019 at 21:26
   Permalink

   Ja visst är det de, jag tycker också så. Alltid spännande med hur folk ser på saken 🙂

   Reply
 • 26 augusti, 2019 at 08:43
  Permalink

  Håller med till 110%!! Det känns som att de vill att de ska peppa men det blir bara fel. Som du säger, det är okej att vara svag ibland.

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 17:16
  Permalink

  Jag har också börjat tycka att många säger att man är stark för minsta lilla grej. Verkar som att vissa ord är till för att de ska tappa innebörden. Jag använder bara ordet stark när jag tycker att någon är stark 🙂
  Jennysvardag recently posted..Sommarhelg

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 17:19
  Permalink

  Varit med om så många gånger att jag känner mig svag samtidigt som dom som är nära mig säger att jag är stark. Tycker det är svårt att avgöra själv när känner sig svag, då kanske man är stark på ett vis men att man inte känner det själv. Konstigt.

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 19:57
  Permalink

  Jag tycker det är jätteviktigt att det ska vara okej att vara svag. Ingen är stark hela tiden och jag tror att det ökar prestationsångesten hos människor att gå med tanken om att man aldrig ska få vara svag.

  Reply
 • 26 augusti, 2019 at 23:45
  Permalink

  känns det som myrkryp eller mera som restleggs eller ryckningar? oro i kroppen
  ja fick B vita min högdos första tiden sen magnesium som tar upp b vitaminn kolla om det hjälper mitt har nästan försvunnit
  Ullie recently posted..Lots of …

  Reply
  • 27 augusti, 2019 at 05:33
   Permalink

   Nej är inte restless legs. Utan oro och ångest. Restless legs vet jag vad det är haft i många år i perioder, det enda som funkar när jag får sånt ät att kyla ner benen. Oron jag känner nu är från insidan.

   Reply
 • 26 augusti, 2019 at 23:54
  Permalink

  Antar att du tänker på ”inre styrka” eller nåt sådant. Personligen tänker jag på styrketräning och styrka i armar och ben, men det är jag det;-)
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: