Jag har känslig mage, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det är ju helt klart sant, IBS:are som jag är. Fick diagnosen 2016 och på något vis känns det ändå bra att veta vad som är fel på magen. Det har dock varit bättre sedan jag började äta mer regelbundet tack vara ätstörningsbehandlingen, men tyvärr så är det väl lite si och så igen nu eftersom jag helt kommit ur form efter sommarlovet. Det är alltid en kamp det där med maten.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

BP-Computerart
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette 
ditten_datten
Mina
StenhagenBettan 
Zinnie

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

15 thoughts on “Jag har känslig mage, sant eller falskt?

 • 7 september, 2019 at 18:41
  Permalink

  Jag har också ibs, super jobbigt. Min mage svullnar så jag ser höggravid ut då och då ?
  Hoppas du kommer in i rutin igen snart. Antar att det är vanegrej nu när du börjat jobba igen ❤❤
  Sandifighter recently posted..Kreativ utmaning – Lycka

  Reply
 • 7 september, 2019 at 19:49
  Permalink

  Trodde i min enfald att bara äldre personer kunde få IBS. Nu vet jag att så inte är fallet. Det kan inte vara lätt att lida av ätstörningar, det måste vara en ständig kamp. Men du gör du ditt bästa för att äta vettigt, mera kan du ju inte göra.
  BP recently posted..Bokmärken

  Reply
  • 8 september, 2019 at 20:40
   Permalink

   Det är nog mer en växande magsjukdom för alla numera. Tror väl all konstig mat man preppar kroppen med är en av orsakerna tyvärr :/

   Reply
 • 7 september, 2019 at 21:26
  Permalink

  Åh, jag som inte har IBS kan verkligen inte relatera men jag misstänker att min sambo har det utan att ha blivit diagnostiserad. Han kämpar som fan (!) med det där och jag ser hur han lider. Förstår att det var skönt att få en diagnos så att man vet vad det är och hur man ska jobba med det ?
  Moa Larsson recently posted..DU OCH JAG, MIN STORA TJEJ

  Reply
  • 8 september, 2019 at 20:34
   Permalink

   Usch han kanske skulle försöka få hjälp med det, hitta vad som får magen att reagera och så.

   Reply
 • 7 september, 2019 at 21:33
  Permalink

  Min mage har uppfört sig otroligt väl de snart 14 dagar jag undvikit proteinet gluten.
  Detta trots jag ätit både frukt och grönsaker.
  Kanske något Du skulle testa?

  Reply
  • 7 september, 2019 at 22:28
   Permalink

   Nej alltså jag vet ju nu att det är regelbundenhet min mage mår bra av. Har provat glutenfritt tidigare, mjökfritt, havrefritt, djurfritt osv inget har varit så bra för magen som när jag åt regelbundet och enligt kostcirkeln. Mitt problem är bara att jag glömmer att äta
   Vilket gör att magen reagerar negativt.

   Reply
 • 7 september, 2019 at 23:11
  Permalink

  Rätt vanligt att man har IBS – Känner några som berättat om det. En säger att bara h?n tänker på vad h?n äter så är funkar det ganska bra

  Reply
 • 8 september, 2019 at 01:59
  Permalink

  Jag har själv inte IBS och jag är så tacksam över det. Kan du äta det mesta utan att bli dålig i magen dagen efter. Eller finns det vissa saker du får ont i magen av dagen efter? 🙂

  Reply
 • 8 september, 2019 at 11:06
  Permalink

  Ajdå inte kul o ha ibs . Vet inte hur det är . Hoppas du får rätt hjälp för det

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: