Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Under hösten läser många böcker, jag läser…

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag läser så mycket mindre än jag önskar. Visserligen har jag lyssnat en hel del på ljudböcker på sista tiden, men ändå. Den senaste jag lyssnat på är ”Drunkna inte i dina egna känslor” jag behövde onekligen läsa den eller ja lyssna på den. Som högkänslig behövde jag ett redskap kring hur jag ska hantera alla de känslor som slängs över mig likt tunga hinkar med iskallt vatten.

Det är svårt att förklara för någon som inte är högkänslig hur det är att älta, att aldrig glömma en oförrätt handling, att ta saker personligt. Att bli sårad och ledsen för vad andra anser vara småsaker, att bli helt avslagen av energi efter en arbetsvecka. Hur man först kan vara helt på att vilja umgås, för att sedan bara känna att nej jag orkar inte. Jag är en berg och dalbana i mitt känsloliv, ibland en mogen kvinna som känns betydligt äldre än mina 35, för att nästa dag vara som ett barn och börja gråta över något likt en treåring.

Jag behövde den där boken, behövde få bekräftat att det inte är fel på mig. Inte heller fel på andra som inte känner och ser lika mycket som jag. Så det var vad jag läser just nu, förutom facklitteratur i form av metod och teoriböcker.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

BP-Computerart
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette 
ditten_datten
Mina
StenhagenBettan 
Zinnie

30 Comments

 1. Jag är inne i en icke-läsar-period. Har inte tid helt enkelt! Det händer så mycket på dagarna och den lilla tid jag får över innan det är dags att nanna bingen ägnar jag åt nätet. Som just nu, haha!
  Men rätt vad det är så får jag mer ”fritid” 😉

 2. Vad jobbigt det låter att ha så nära till känslorna hela tiden. Det kanske har både fördelar och nackdelar förresten. Känner du att du fick någon hjälp av boken?

 3. Godmorgon! Samma här läser knappt böcker. Önskade man var bättre på det .. men finner lixom ingen ro. Tips!?
  Älskar att lyssna på ljudbok mycket mera.’men vill också kunna läsa mera! ❤️ Hösten är ju verkligen perfekt till det!

 4. Hej Madeliene!

  Titta gärna på min blogg där jag med bilder försöker skildra föräldraskapet, kvinnorollen etc med humor. Jag älskar att rita trots att jag inte är en hejare på det men du får gärna skratta enbart åt min teckning ; )
  http://vardagsangst.se/

 5. Visst är det härligt att hitta böcker där man får svar på saker, att man känner igen sig.
  Jag tycker om sådana böcker, speciellt om det också finns ”tips” som man kan använda sig av – sätt att tänka osv.

  Ha en fin kväll

 6. Det låter verkligen som en bok jag måste lyssna på, är också högkänslig och även pga min adhd har jag mycket problem med b.la känslor. Tack för tipset, ska kolla om den finns på storytel 🙂

 7. Vilken bra bok, kanske en bok för mig med. Ibland kan jag ha känslor som min sambo mestadels tycker är småaktiga, säger att jag överdriver eller överreagerar medan jag känner starkt för något. Så förstår och känner igen mig i ditt inlägg <3

  Sv; tusen tack 😀 <3

 8. Det är så mysigt att läsa böcker. Speciellt på kvällarna, kommer inte till ro på dagarna. Tänker på så mycket annat – måste nog göra det blabla osv. Försöka komma in i en annans värld för en stund på nåt vis

 9. Jag läser också mindre än jag önskar. Ljudböcker räddar ”läsandet” för min del. Har lyssnat mycket på Fredrik Backman i år, älskar hans böcker.

 10. Det är otroligt svårt att föreställa sig hur en högkänslig person känner. Jag kan det inte, men jag är glad att boken hjälpt dig.
  Under hösten och vintern läser jag betydligt färre böcker än under sommaren, då jag ju är en renodlad ”balkongläsare”. Just nu har jag tio sidor kvar av ”mordet på kommendören”, del 2 av Haruki Murakami. Å nej, boken är ingen deckare;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d