Fem en fredag v. 38: Uppkoppling.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När var första gången du kopplade upp dig mot Internet?
 2. Var ”hängde” du i början av din internettid?
 3. Vilken var din första e-postadress?
 4. Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?
 5. Vem i din närhet är minst uppkopplad?

När var första gången du kopplade upp dig mot internet?
Det var på skolan, jag var i mediasalen på högstadiet jag gick på. Var i 7:an. Jag och kompisen som var ganska besatta av filmen Titanic (som jag förövrigt drömde om i natt?!) och sökte efter bilder från filmen.

Var ”hängde” du i början av din internettid?
Först en sida som hette Skunk.nu, sen hoppade jag över på Lunarstorm. Som jag älskade den sidan där när jag var ung.

Vilken var din första e-postadress?
flubban84@hotmail.com har jag för mig den hette? Skrev en berättelse eller typ novell där mellan 7:an och 8:an all min lediga tid. En av figurerna kallade jag för Flubban, och den andra för Siggan. Siggan dog i slutet på första boken, ställe sig framför ett tåg. Till mitt försvar avskydde jag lyckliga slut, och mådde dåligt själv.

Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?
Jag tänkte precis då på Elisa som gör dessa frågor så klart, gissa hur glad jag blir när hon skrivit detsamma. Det blir så speciellt när man sitter så här och skriver med människor, man blir som vänner fastän man aldrig setts. Tycker det är fint.

Vem i din närhet är minst uppkopplad?
Vet faktiskt inte, för ett år sedan hade jag skrivit mormor. Men hon dog den 24 oktober 2018 i cancer. Eftersom hon hade fel på gula fläcken kunde hon aldrig lära sig internet. Men hon brukade be mig Googla på diverse saker åt henne.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Fem en fredag v. 38: Uppkoppling.

 • 20 september, 2019 at 21:17
  Permalink

  Intressant hur Internet har format våra liv, tidigare generationer har nog aldrig ens kunnat drömma om att deras barnbarnsbarn skulle vara så uppkopplade som vi faktiskt är.

  Reply
 • 20 september, 2019 at 21:38
  Permalink

  Nu blir jag nästan nostalgisk – Titanic och Lunarstorm. Det var verkligen ett tag sedan. Var aldrig med i communityn, men minns mycket väl att alla pratade om den på jobbet.
  Japp. Elisa vill också träffa dig. Precis som du tycker jag att det är riktigt fint att ha så många kompisar/vänner via bloggen. Man kan liksom umgås utan att vara social om du förstår vad jag menar;-)
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 38: ”Uppkoppling”

  Reply
  • 21 september, 2019 at 22:26
   Permalink

   Eller hur :D. Det var verkligen den där i början av nätet tiden :D. Visst är det så :). Jag tycker om det där med att kunna umgås via internet, det är skönt 🙂

   Reply
 • 20 september, 2019 at 23:14
  Permalink

  Lilla mormor, hon påminner om en väninna jag har, hon är typ 82, pigg och rask o jobbar på vår loppis mer än jag gör som är tjugo år yngre (nästan). Hon har av barnbarnen fått både mobil och surfplatta men behöver hjälp hur man leta på nätet. Hon är en inbiten korsordslösare och jag försöker lära henne hur man söker på nätet.
  Ha en skön helg!
  Paula recently posted..Fem en fredag # 38 Uppkoppling

  Reply
  • 21 september, 2019 at 22:26
   Permalink

   Åh <3. Hon var pigg min mormor, var verkligen så hemskt att cancern tog henne. Hon var dock klar hela vägen, och blev aldrig förändrad trots cancern.

   Reply
 • 20 september, 2019 at 23:35
  Permalink

  Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?
  Den frågan finns en hel del faktiskt 🙂 Mirre och dig bland annat..
  Jennifer recently posted..Spöke eller?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: