Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Migrän & spänningshuvudvärk Sjukdomar

Akuten, blåmärken & konstant illamående.

Jag har nu haft huvudvärk i en vecka, och illamående till följd på det. Vårdcentralen besökte jag i tisdags när jag blev sjukskriven från jobbet. Där fick jag informationen om att jag har migrän som gör att jag bitit ihop käkarna på natten, vilket i sin tur bidragit i en inflammation som trycker på en nerv i käken. Låter det komplicerat?! Hur som helst illamående har inte gett med sig, detta trots att jag äter citodon och min migränmedicin dagligen sedan en vecka tillbaka.

Så ringde läkaren och hon ansåg att jag skulle söka till akuten. Jag ville avvakta tills lördag, för liksom fredag på akuten vill man INTE behöva vara med om. Det är då alla åker in, och vänner som arbetar inom vården har alltid varnar för just fredagar. Så vi kom överens om att jag skulle åka in på lördag morgon innan klockan nio, om inget avvek. Inget avvek först till middagen då jag får rejält ont i handen och det helt plötsligt blir en BLÅ hand med ett tydligt brustet blodkärl från ingenstans. Jag åkte in, så min fredagskväll spenderas på en säng på akuten.

På akuten kom AT-läkaren som var helt underbar, ett riktigt glädjepiller fram till att mitt blodtryck är boven till mitt illamående, det var tydligt VÄLDIGT lågt, har alltid lågt blodtryck men nu var det alltså extremlågt igen. Avskyr när det blir såna perioder, nu ställer det till det med yrsel, som sedan är i kombination med migrän och ja den där nerven och inflammationen. Vad ska man säga? Det är lite jag i ett nötskal! Så fick gå och det är ju helt underbart, för bäst sover jag alltid i min egen säng. Har även fått tabletter mot illamående, så nu hoppas jag verkligen att det i kombination med citodon och migräntabletter ska bota min huvudvärk och illamående.

10 Comments

  1. Men stackare, känner verkligen med dig – det där låter inte alls skoj. Hoppas att det väldigt snart vänder så att du slipper huvudvärken o illamåendet.

    Kramar

  2. Men fy så jobbigt vännen. Jag håller tummarna att det ordnar sig ❤ du får ta det lugnt och krya på dig. Jag har också haft lågt blodtryck, men nu tror jag det har höjt sig för det var längesedan jag blev yr. Skönt att du fick en bra läkare ❤

  3. men fy vad jobbigt!! tur du kunde få ett svar på vad det beror på iaf, ingen neurolog kan säga vad min migrän beror på :/

    förresten, dina fransar är SÅ fina! är det fransförlängning eller lösögonfransar?

  4. Vad skönt att få träffa en läkare som verkligen lyssnade på dig. Men vad jobbigt att du har så ont. Jag hoppas verkligen att medicinerna börjar få sin effekt nu så du slipper ha så ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: