Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v.39: Sagostund.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken är din favoritsaga från när du var liten?
  2. Vilken sagokaraktär passar bäst in på din personlighet?
  3. Vilken sensmoral från en fabel gillar du?
  4. Vilken film baserad på en saga är din favorit?
  5. Det var en gång…” – hur skulle du fortsätta sagan om dig?

Vilken är din favoritsaga från när du var liten?
När jag tänker på sagor är det en tydlig början, mitten med händelsen och det lyckliga slutet. Då blir det ganska enkelt någon av våra klassiska sagor och jag tänker nog att en favorit var Törnrosa då mina förskollärare jobbade med något tema kring det på det som då kallades för dagis. Många använder ordet saga för barnböcker men Alfons, eller de flesta av Astrid Lindgrens böcker är inte sagor i rätt bemärkelse.

Vilken sagokaraktär passar bäst in på din personlighet?
Jag tror ingen passar in på mig faktiskt? Kan inte komma på någon.

Vilken sensmoral från en fabel gillar du?
Många har ju den där ”skratta bäst som skrattar sist”, antar att det är någon sådan fabel.

Vilken film baserad på en saga är din favorit?
Skönheten och odjuret, Den lilla sjöjungfrun, Snövit.

”Det var en gång…” – hur skulle du fortsätta sagan om dig?
Det var en gång en tjej som gick sin egen väg, levde sitt liv efter sina egna drömmar och kände alldeles för mycket.

12 Comments

  1. Det är så roligt att läsa fem en fredag och gillar verkligen det temat. Elisa är duktig på att hitta på frågor. Men jag tyckte det var svåra frågor den här gången. Måste dock säga att din sagobörjan stämmer perfekt in på dig med tanke på det du berättat om dig själv här i bloggen.

  2. Det märks återigen att du är betydligt yngre än jag, för du minns ju sagorna. Gillar speciellt ditt svar till femte frågan, för det lilla jag har ”lärt mig” under den korta tiden jag följt din blogg, så är svaret klockrent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa