En kändis som är uppväxt på min ort, stad eller grannstad är…

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Då är frågan om jag ska välja en kändis från min hemort Orsa eller från Falun? Jag känner även att det blir svårt att säga en så säger flera och blandar både Orsa och Falun.

Börjar med Orsa då, därifrån är det väl främst Kalle Moraeus och sedan Anna Haag. Jag känner ingen av dem även om de båda varit personer jag såg någon gång ibland när jag växte upp, och fortfarande bodde i Orsa. Visst är Orsa litet, och många vill gärna säga att alla känner alla där. Fast det gör man inte, däremot har nog många åsikter om allt och alla vilket fick mig att fly därifrån så fort jag fick chansen. Som högkänslig, vilket jag inte visste då avskydde jag att vara “hon vars pappa körde ihjäl sig mellan Våmhus och Bäcka“. Inte för att alla visste om den saken, men när man är ung tycker man lätt att det känns som alla vet allt om en. Jag har nog alltid varit ganska privat av mig, märkligt när jag bloggar kan man tycka. Men jag är inte sådan som i verkliga livet släpper folk in i mitt liv. Jag har en ganska liten umgängeskrets men dessa människor i min inre cirkel värderar jag högre än guld.

Men nu går vi vidare till Falun. Här är det väl bandet Sabaton, eller Sanna Kallur som poppar upp i mitt huvud först, men så Carl Larsson är ju inom samma kommun. Är flera men är dessa så klart, men är de jag kommit på nu.

Jag tror att det tidigare kommit upp här i bloggen att om jag ser kändisar tillhör jag dem som försöker att gå så långt ifrån personerna som möjligt. Jag värnar om människor privatliv i vardagen, även om man är känd har man rätt att handla ifred utan att någon främling ska stirra, fotografera eller följa efter en. Jag har nämligen uppmärksammat att många gör såna saker, inte fotograferar tillsammans utan smygfotograferar…

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

36 thoughts on “En kändis som är uppväxt på min ort, stad eller grannstad är…

 • 23 oktober, 2019 at 11:44
  Permalink

  Även om man bloggar så skriver man inte om allt som händer i sitt liv. Vissa saker vill man inte berätta om på nätet.
  Snabela recently posted..Himlen brinner

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 11:46
  Permalink

  Kul att du sett både Kalle och Anna. Jag kan inte komma på någon kändis nu som kommer från min stad just nu. Jo förresten, Hanna som driver kören Joyvoice, lite av en lokalkändis iallafall. usch vad hemsk känsla att känna att alla vet allt om en, även om det kanske inte alls är så egentligen.
  Hannas krypin recently posted..En lista om bloggaren

  Reply
  • 23 oktober, 2019 at 11:55
   Permalink

   Så roligt :D. Absolut en kändis för er :).
   Anna och jag gick på samma skola ett tag låg och mellanstadiet, men hon är yngre än jag så minns henne knappt :). Såg man ganska ofta, hans bror brukade spela i tåget till kyrkan på skolavslutningen. Kanske Kalle med? Men minns inte riktigt :).

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 12:03
  Permalink

  Hade helt ärligt ingen aning om vilka de första var, tur du hade länkat haha! Är som dig, ganska privat av mig i verkliga livet iallafall, att skriva/blogga om saker går bra. Men Sabaton är ju välkända. Håller mig gärna på avstånd från kändisar med, hehe. Jag fick faktiskt googla någon som kommer från staden jag bor i, inte bott här så länge och visste faktiskt inte. Bosse bildoktorn kommer tydligen härifrån haha!

  Reply
  • 23 oktober, 2019 at 12:41
   Permalink

   Haha man hur ska man veta alla liksom? Är ju antingen eller. Bosse bildoktorn vet jag vem det är tack vare sonens pappa. Hade inte haft ett hum annars. Mest för att sånt där med att meka inte är min grej.
   Björn har gått i samma klass som Jocke i Sabaton. Sedan i somras var alla dem på Björns kompis bröllop. Kompisen jobbar med Sabaton, inte i bandet men på något annat sätt :).

   Reply
   • 23 oktober, 2019 at 14:59
    Permalink

    Jag brukar tro att jag känner kändisar för att jag känner igen dem och tror att jag känner dem ? Brukar hälsa på Björn Skifs som bor där jag gör men han blir bara glad. Jag kommer på i efterhand att vi inte känner varandra och skäms lite ?
    Mina recently posted..Dags att ta tag i saker på riktigt

    Reply
    • 23 oktober, 2019 at 20:08
     Permalink

     Haha lätt att göra så också tänker jag. Råkade nästan heja på den barnmorskan som sydde mig efter förlossningen för något år sedan HAHA.

     Reply
 • 23 oktober, 2019 at 13:03
  Permalink

  Jag håller med dig för jag visar också respekt för allt och alla. Så bra skrivet och kul utmaning <3 Kramis

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 14:03
  Permalink

  Roligt att du haft så många kändisar i din närhet, och ja, jag tycker också man ska respektera deras privatliv! ^^
  Alice recently posted..Fynden från IKEA

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 14:27
  Permalink

  Den här frågan var ju roligt, det finns ett par stycken kändisar som är ifrån Norrköping. Den mest kända som jag kan komma på nu är ju ryttaren Malin Baryard. Henne har jag sett på stan ett par gånger. Men jag går inte heller fram till kändisar, jag låter dom få vara ifred 🙂
  Jennysvardag recently posted..Rolig lista

  Reply
  • 23 oktober, 2019 at 19:21
   Permalink

   Men du så kul :D. Malin Baryard måste vara extra spännande för dig att ha sett som hållit på med hästar 😀

   Reply
  • 26 oktober, 2019 at 12:00
   Permalink

   Men du så häftigt :D. Spännande när man tänker på att de förmodligen lekt i ens hem liksom 😀

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 17:15
  Permalink

  Visst måste man acceptera att kändisar också har en privat sfär. Sommartid finns här väldigt många kända personer men jag går självklart bara förbi dem.
  Znogge recently posted..Lilla S…

  Reply
  • 23 oktober, 2019 at 20:09
   Permalink

   Ja eller hur, det är viktigt tror jag att faktiskt låta dem få vara människor 🙂

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 18:27
  Permalink

  Hahaha!! Jag tänker ju genast på Ola-Conny och Morgan från Ullared när jag får en sådan fråga. De har jag sett många gånger både innan och efter serien började sändas, inte trodde jag att dessa herrar skulle bli så populära =)

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 21:52
  Permalink

  beklagar vännen <3 det är så jobbigt hur länge än tiden går .
  ja har fortf ångest och svårt att andas
  tiden läker alla sår… nä men det bleknar lite eller man liksom “lär” sej att leva med saknaden
  kramar om
  Ullie recently posted..Tillhör inte det vanliga

  Reply
  • 25 oktober, 2019 at 10:38
   Permalink

   Ja det är verkligen så, tiden läker inte alla sår. Gör mindre ont men är fortfarande kvar.

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 23:19
  Permalink

  Oooops! Här får jag nästan (fast bara nästan) dåligt samvete, för jag älskar att smygfota och leka mammarazzi ibland. Men vad gäller kändisar så frågar jag om lov, vilket jag inte behövt mera än två gånger som du kan se i mitt bidrag.

  Vad gäller Orsa så minns jag ett träningsläger vid en sandstrand på orten där vi skulle spela fotboll och träna kondis. Tur att jag var målvakt och slapp springa;-)

  Kalle Moraeus vet jag konstigt nog vem det är, men honom och hans “gäng” har jag svårt för. Som “sportfreak vet jag självklart vem Anna Haag och Sanna Kallur är. Ju, hennes syster Jenny var ju inte så dålig hon heller;-) Ja, Carl Larsson är ju en artist som är världskänd, så honom kan inte ens jag som är urusel på kändisar missa:-)
  BP recently posted..Kändisar

  Reply
 • 26 oktober, 2019 at 07:56
  Permalink

  Fy så hemskt att smygfotografera andra människor, känd som ickekänd! Varför gör man så? Jag brukar alltid fråga om jag får lägga ut foton på folk i min blogg också, alla vill ju inte bli publicerade…
  Anna recently posted..Plantera ett träd

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: