Ett år sedan jag hörde din röst för sista gången.

Det är nu ett år sedan jag hörde din röst för sista gången. Nu lät så ansträngd och jag din röst var så trött. Vi pratade bara en liten stund, men jag sa “jag älskar dig“, och fick ditt “jag älskar dig å” tillbaka. Det är så vi säger om också här “å” så fint och ord som för alltid sitter i mitt hjärta. Jag visste någonstans där när jag la på att det var nära nu. Jag gick ut i mörkret och grät, tittade mot den stjärnklara himlen och förstod att snart skulle du inte finnas mera. Hur skulle mitt liv bli utan dig? Hur är mitt liv utan dig? Imorgon är det ett år sedan du dog, när jag, Mattias och Melissa kom upp till ditt rum på sjukhuset och du redan lämnat oss men alla dina barn fanns där med dig på slutet.

Jag saknar dig mormor, så oerhört mycket. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Inte en dag utan att jag hör något du sagt, inte en dag utan att jag försöker förstå att du aldrig mer kommer tillbaka. Aldrig en dag utan att jag tänker på att du är här även om jag inte ser dig. Du är så saknad, du fattas mig. Som jag älskar dig!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

31 thoughts on “Ett år sedan jag hörde din röst för sista gången.

 • 23 oktober, 2019 at 17:17
  Permalink

  Beklagar sorgen <3 ja det är jobbigt när någon dör men jag ser det så här att vi ser dom igen den dagen det är dags för mig, men jag förstår att man saknar personen och tänker på henne/han varje dag

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 19:03
  Permalink

  Åh så fint du skriver. Det finns inget jobbigare än att förlora någon man står nära.. Kram till dig!
  TwinMom.se recently posted..Snart fyra!!

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 19:10
  Permalink

  Det är aldrig lätt att förlora någon som står en nära. Jag förstår och kan känna din sorg, jag bearbetar fortfarande min farmor som dog i mars, det var nästan att hon skulle hinna fylla 107 år. Men så orkade hon inte längre, och med handen på hjärtat så var det ju det bästa för henne, för hur länge ska man orka? Hoppas din mormor dog av ålderdom så hon inte låg sjuk. Kram på dig <3

  Reply
  • 23 oktober, 2019 at 19:19
   Permalink

   Nej det är hemskt på många sätt och vis :(. Hon fick cancer och dog efter 3 månader. Hon var helt klar till slutet, gick så fort att jag inte ens hann förstå att hon var sjuk tills hon somnade in.

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 20:32
  Permalink

  Så vackert du skriver, hemskt att förlora någon 🙁 Beklagar verkligen<3

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 20:55
  Permalink

  Åh det är så hemskt att förlora någon som står en nära! Jag beklagar verkligen din sorg! Vissa människor kommer man nog sakna hela livet! ❤
  Sanna recently posted..På tal om Spa…

  Reply
 • 23 oktober, 2019 at 21:45
  Permalink

  Såå fint skrivet, blev berörd av din fina text! Så hemskt när en nära lämnar en, man saknar dom såå mycket! ❤️ Men vad skönt att du fick vara med på slutet och säga dom finaste orden man kan säga, och höra dom tillbaka!❤️
  Tina recently posted..Tips Tips Tips!

  Reply
  • 26 oktober, 2019 at 11:57
   Permalink

   Ja det är ju så. Jag fick i alla fall säga det genom telefonen och träffade henne veckan innan. Men saknar henne så.

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 21:59
  Permalink

  Beklagar sorgen! Jag förlorade min farmor för ungefär ett år sedan också, men eftersom det var i en olycka så hann jag aldrig ta farväl av henne. Förstår saknaden, för saknar henne så himla mycket också!
  Linnea recently posted..Brunch-time (förra helgen)

  Reply
  • 26 oktober, 2019 at 11:56
   Permalink

   Förstår det gör så ont :(. Jag hann inte med att fatta att min mormor ens var sjuk. Beskedet kom sista dagarna i juli och sedan dog hon så knappt inpå. Från att varit helt pigg till att dö :(.

   Reply
 • 23 oktober, 2019 at 23:15
  Permalink

  Beglagar sorgen vännen, alltid så jobbigt att förlora någon som stått en nära, dom är säkert och hälsar på en ibland tror jag ❤️ kram

  Reply
 • 24 oktober, 2019 at 00:04
  Permalink

  Vilket fint inlägg du har skrivit om din mormor. Förstår att du saknar henne mycket, känns som ni stod väldigt nära. Men tror absolut att hon finns med dig varje dag <3

  Reply
 • 24 oktober, 2019 at 10:08
  Permalink

  Ja saknaden gör så ont, men minnena kan ingen ta från en dom kan man plocka fram när som <3
  Eva recently posted..God torsdags morgon

  Reply
 • 24 oktober, 2019 at 10:59
  Permalink

  Beklagar djupt! <3 Så vackert skriver om din mormor och ert starka band. Förstår att sorgen och saknaden är oerhört stor … Men så fina minnen ni har. Jag känner igen så mycket i detta inlägg, men då gäller det min pappa. På lördag är det exakt två år sedan han lämnade oss, efter två veckors kamp efter en stroke. Saknaden är ENORM! Kramar
  TravelAnna recently posted..Halloween i New York

  Reply
  • 25 oktober, 2019 at 10:34
   Permalink

   Åh det måste göra ont att förlora en förälder när man är vuxen. Som barn lär man sig leva med saken, som med min pappa. Jag vet inget annat, men jag vet skillnaden att leva med och utan mormor. Tänker att det är så med en förälder också som följt en länge i livet <3.

   Reply
 • 24 oktober, 2019 at 11:31
  Permalink

  Beklagar, även om det gått en tid förstår jag att det gör ont. Själv fick jag aldrig träffa/tala med min mormor då hon dog 2 år innan jag föddes, men jag är lyckligt lottade att mina barn fått mycket tid med sin mormor och morfar hittills ♥️
  Lexochlogan recently posted..HÖST KIDS

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: