Nyårsafton 2019.

Nyårsafton firade jag tillsammans med Björn, Björns mamma och hennes karl samt Björns pappa. Det var en jättetrevlig kväll med god mat och en sällskapsspel.

Förrätten stod Björns pappa för. Det var hummer och verkligen jättegott. Jag har aldrig tidigare ätit hummer, men efter att ha smakat detta kommer jag garanterat äta det igen.

Huvudrätten var heta räkor och det var Björn som lagade den. Så himla gott, jag älskar räkor och denna rätt är verkligen en av mina favoriter. Lite roligt är det också att detta var den sista måltiden jag åt innan William föddes 2004.

Självklart fanns det snacks också. Salta pinnar, linschips och lantchips. Riktigt gott och perfekt när man spelar sällskapsspel. Jag kanske ska tillägga att jag denna dag hjälpte Björn att städa eftersom vi firade nyåret hos honom.

Efterrätten stod Björns mamma och hennes karl för. Marängswish så himla gott, insåg att det är flera år sedan jag åt det. Så någon dag snart ska jag så klart göra det igen, varför gör man inte denna goda efterrätt oftare?!

Tolvslaget och ett nytt år och 2020-talet startades. Lite raketer såg vi i Kniva.
Det var en jättefin kväll och jag är så glad över att ha firat in det nya året precis som jag gjorde.

Idag blev det så klart kebabpizza till lunch. Jag hade hämtat William på lägret han varit på, och vi åkte till Pizzeria Chick och köpte med oss pizza hem till Björn. Där har vi varit idag, tittat på tv och haft det trevligt tillsammans.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Nyårsafton 2019.

 • 1 januari, 2020 at 22:19
  Permalink

  Men guud va gott ser ut & hoppas d smakar lika gott som de ser ut 🙂 hoppas du har en bra start på de nya året.

  Reply
 • 1 januari, 2020 at 22:26
  Permalink

  Verkar som en riktigt lyckad nyår! Marängsviss är ju sååå gott! Shit va längesen de var man åt det.
  Måste även nämna vad fin du va!

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:12
   Permalink

   Det var det verkligen :D. Åh ja helt galet gott :D. Åh tack så snällt sagt <3

   Reply
 • 1 januari, 2020 at 22:27
  Permalink

  Vilken trevlig kväll ni verkar ha haft. Jag har heller aldrig ätit hummer men det sägs vara gott. Vi skippade faktiskt pizza-traditionen och åt ist hemmagjord burgare👌
  Natascha recently posted..Vem är jag?

  Reply
 • 1 januari, 2020 at 22:30
  Permalink

  Mysigt det låter och maten ser riktigt god ur. Heta räkor låter så gott, du får gärna dela receptet på det. Önskar dig ett fantastiskt 2020 ❤
  Mina recently posted..Vår nyårsafton 2019

  Reply
 • 1 januari, 2020 at 22:33
  Permalink

  Låter som en riktigt mysig kväll! Ser riktigt gott ut allting😍
  Gott med pizza idag också. De flesta verkar ha firat pizzans dag idag, var bara vi som trotsade det!
  TwinMom.se recently posted..När John blund kallar..

  Reply
 • 1 januari, 2020 at 22:58
  Permalink

  Låter som en helt fantastiskt nyårsafton! Jag känner exakt sådär varenda gång jag äter marängswiss – VARFÖR äter man inte detta oftare? Så underskattat! 😀 Gällande hummer och räkor så verkar det som att majoriteten åt det igår. Det får mig nästan att önska att jag också tyckte om det, men dessvärre är så inte fallet. Har gett upp hoppet om att det kommer att förändras, haha! 😉 God fortsättning fina du! <3
  charlotte.linden.se recently posted..a new beginning

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:22
   Permalink

   Ja åt inte räkor innan jag fick barn, eller skaldjur alls. Så kvällen innan William skulle födas blev jag så galet sugen på räkor sedan dess är det något jag älskar så vem vet :-p :D. Eller hur är det så med marängswiss 😀

   Reply
 • 1 januari, 2020 at 23:02
  Permalink

  Så mysig nyårsafton du hade. Det är ju roligt med sällskap. Såg så himla gott ut allt också. Glassen – mums!!!! Gott nytt år!

  Reply
 • 1 januari, 2020 at 23:15
  Permalink

  Jag har sagt det till dig förut och jag säger det igen, jag tycker att du och Björn har sån fin relation till varandra 😊Vilket härligt nyårsfirande som du fick. Jag åt också hummer för första gången i går och det var godare än vad jag trodde. Marängsviss är ju så gott. Man borde verkligen göra det oftare. Vad roligt att du åt samma rätt i går som du åt innan William föddes 😃💖
  Jennysvardag recently posted..Nytt år & nya mål

  Reply
  • 1 januari, 2020 at 23:18
   Permalink

   Åh tack :). Är verkligen tacksam för den saken själv :). jag tänkte på det när du skrev det i din blogg, att vi provat samma rätt samtidigt 😀

   Reply
 • 1 januari, 2020 at 23:59
  Permalink

  Låter som ett perfekt nyårsfirande! Skaldjur kan ju vara bland det bästa som finns & jag älskar både räkor och hummer – mums! Så smart att dela upp lite så olika personer gjorde olika rätter 🙂

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 00:00
  Permalink

  åh men jösses så mycket gott ni åt, tror inte heller jag ätit hummer någon gång. Men håller med dig räkor är så otroligt gott, hade tänkt äta det på nyår med men min sambo är inte lika förtjust i räkor så jag skippade det. Hur man nu inte kan gilla räkor haha helt obegripligt haha 😂❤
  jessica recently posted..Mina mål inför 2020

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 07:30
  Permalink

  Marängsviss är så gott. Åt en liten vuxnare variant av det en gång. To die for. Tyvärr har dom inte kvar den

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 08:40
  Permalink

  God fortsättning på det nya året! De där heta räkorna har jag också ätit och det är så gott. Vilet fint nyår ni fick tillsammans. Får dock lite ont i magen dock när jag läser om hummer då jag såg en video igår på Facebook om hur humrar hanteras. Tror dock inte att det var i Sverige men ändå! 🙁
  Hannas krypin recently posted..Vad önskade jag mig för 2019?

  Reply
  • 2 januari, 2020 at 22:49
   Permalink

   Det är så galet gott 😀 Det fick vi verkligen. Åh förstår, det är ju lite så där när man äter animaler :(. Djuren blir verkligen inte behandlade väl.

   Reply
 • 2 januari, 2020 at 08:41
  Permalink

  Vilket mysigt nyår ni haft och vilken god mat 😊 härligt att ni firade och hade det mysigt ❤️ gott med pitzza dagen efter 😊
  Amanda recently posted..Att bli inspirerad

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 09:14
  Permalink

  Jag åt marangswiss i oktober när B3 fyllde år. Det hade han valt istället för tårta. Förr åt vi det ofta, men det blir verkligen sällan nu! Ett tips är att ta vaniljvisp istället för vispgrädde, vi är inte så förtjusta i grädde. Men glass funkar ju också! Vad sugen jag blev!
  eval8 recently posted..Nyår

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 09:18
  Permalink

  Det är ju så himla mysigt att fira nyår med nära och kära, det gjorde även vi. Middag för svärmor och svärfar, Mickes bror med fru och ett av “barnen” (dom är stora nu) samt min lillebror – mycket lyckat. Nyårsdagen blev ingen pizza för oss då vi hade löjrom och hummer kvar från nyårsafton, haha. Önskar dej ett riktigt gott 2020 <3
  Jessica recently posted..Lyckad nyårsafton och mammamys

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 14:35
  Permalink

  Jag har faktiskt inte heller ätit hummer någon gång!
  Konstigt för jag älskar skaldjur!!
  Kräftor är favoriten! Smakar det som kräftor? Ungefär?
  Och marängswiss som är så otroligt gott och enkelt… det åt vi ofta när barnen var små och fyllde år för de gillade inte grädde så det är ju perfekta substitutet för tårta 😉

  Gott nytt år till dig!!

  Kram kram

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 18:52
  Permalink

  Vilken härlig nyår ni haft och fast du och Björn inte är tillsammans längre så är det så härligt att ni kan fira saker tillsammans tillsammans med sonen. Vet inte många som kan det 😊
  Såg jättegott ut det ni åt 😊
  Therese Carlsson recently posted..Hejsan finisar =)

  Reply
  • 2 januari, 2020 at 22:43
   Permalink

   Ja det hade vi verkligen :). Nej förstår det, just nyåret var inte sonen med på alls då han var på läger :). Björn och jag är bra vänner 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2020 at 20:01
  Permalink

  Så mysigt! God mat i trevligt sällskap – helt perfekt! Hummer är verkligen gott! Hoppas du får en fin kväll! Kram 💖
  Heléna recently posted..Nyårshelgen

  Reply
 • 2 januari, 2020 at 23:11
  Permalink

  De heta räkorna lät supergoda. Vad spelade ni för spel?
  Ps. Jag tänker hänga på din utmaning fast kommer starta när jag kommer hem den 5 januari. Jag hinner inte blogga så mycket nu när vi är i Kläppen så första veckans svar får komma efteråt.
  Susann recently posted..2 januari 2020 En härlig dag

  Reply
  • 5 januari, 2020 at 19:04
   Permalink

   Det var jättekul :D. TP och sedan spelade vi “När då då” 😀
   Åh så roligt ska lägga till dig på listan 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2020 at 20:14
  Permalink

  Lycka till med examensarbetet, vad skriver ni om?? En dag med mamma låter härligt men den där migränen… måtte den aldrig komma tillbaka <3
  korkochkapsyl recently posted..Lchftrollet goes ALP

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: