Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag brukar köpa hem tulpaner för att känna in våren. Har inte gjort detta ännu men det kommer nog. Annars brukar det vara en bukett jag tar till min födelsedag den 11 februari. Det är alltså lite mindre än en månad dit, just snittblommor känns som sådant där fint sätt att sakta se ljuset inför våren som kommer inom kort.

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet

40 kommentarer

 1. Måste säga att tulpaner är grymt fina 😀 Tänker på visan; tulpaner från Amsterdam 😀 mamma brukade sjunga den då ja var liten 😉 Fina är de iaf! Ha en underbar dag vännen kram

 2. Håller verkligen med dig ! Blommor är ju verkligen så fint nu när det börjar närma sig vår ! Eller ja det känns som vår nu iallafall , förutom att solen inte är framme ;D ! Jag älskar blommor men är sämst på att hålla dom fina .

 3. Tulpaner är verkligen min absoluta favoritblomma tillsammans med eucalyptus. Men här hemma har vi ju packat ner alla vaser…….. Så det får bli sen till det nya huset! Den som väntar på något gott! Ska lägga din födelsedag på minnet så jag kan gratta dig ?

 4. åh tulpaner är ju så fina, det är något jag faktiskt och börjat vilja ha på våren sen något år. Dock sist jag köpte en bukett fick den bara stå över dagen under natten hade katterna ner den. så dagen efter hade dom vissnat haha, undra om jag vågar köpa en bukett i år ja, dom blir ju ganska dyra om jag bara får ha dom framme en dag haha katter asså ??

 5. Har jag vägarna förbi marknaden brukar jag köpa snittblommor. När vi alltid är ute på vift så är det inte lönt. I Julas blec det både hyacinter och julstjärnor =D
  Så fina röd naglar du har unnat dig=)
  Kram

 6. Tulpaner är så mycket vår för mig. Köpte 2 buketter igår på IKEA och genast blev det en annan känsla hemma. Just tulpaner är min favoritblomma och under våren har vi nästan alltid en bukett hemma.

 7. Jag tycker det känns för tidigt att ”ta in våren” redan. Men februari är ju betydligt närmare våren.
  Tulpaner har numera så dålig kvalitet att man måste veta att man hinner vara hemma och titta på den innan de hinner vissna. För just tulpaner kan man börja med direkt efter julens uttåg.

 8. Där är vi faktiskt väldigt lika. Just tulpaner är väldigt vårigt enligt min mening. Jag köpte årets första bukett redan förra veckan och idag, på tulpanens dag, kom min käre sambo hem med en ny bukett till mig 🙂 ÄLSKAR tulpaner!

 9. Ja tulpaner tycker jag också känns lite vårigt. Jag har inte köpt ännu, tänkte gjort det idag eftersom det är tulpanens dag. Får se om jag gör det till helgen.

 10. Jag håller med om att tulpaner är väldigt mycket vår. Påsken tycker jag är ett tecken på att det är vår med alla glada färger som man kan ta fram.

 11. Vanligtvis köper jag mer buketter, blommor under tiden januari – april än vad jag gör annars på året. Men hittills i år har jag bara köpt en enda bukett tulpaner och det var faktiskt vid jul.

 12. Ja, tulpaner är nog den mest köpta blomman så här års. Å fotobloggare älskar dom, fast inte när dom är nyinköpta och fräscha utan när de vissnat. Har aldrig sett tjusningen av vissna tulpaner eller andra blommor också för den delen, men fotonördar älskar vissna tulpaner som motiv.

  Här var det nästan 10 grader ute och lite sol. Så än så länge den här vintern behöver jag inte ens plocka in våren;-)

  1. Haha det tror jag också. HAHA ja gud helt galet, vissna?! Varför då, det är ju det man är bäst på att ta död på blommor… Det är ju därför man köper snittblommor som SER nya ut 😉 😀

 13. Grattis i efterskott! Hoppas du fick en bra födelsedag, jag brukar inte plocka in våren speciellt. Brukar mest njuta av att naturen vaknar till liv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa