Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Jag sparar på kvitton, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ett ofrivilligt sparande av kvitton har jag. Det är så lätt att säga ja när de frågar när man handlar något. Så sedan samlas kvittona på hög i väskan. Så slänger man allt sedan. Det är anledningen till att jag tycker fler borde ta efter butiker som Willys och Hemköp som har digitala kvitton. I ärlighetens namn så är det helt galet hur mycket papper som förbrukas på kvitton som sedan slängs. Vid garanti kan man behöva men efter att ha köpt vi säger mjölk, då skulle det gott kunna räcka med ett digitalt kvitto istället.

Samlar du på kvitton? Är det frivilligt eller ofrivilligt? Samt är du för eller emot digitala kvitton?

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet

32 Comments

 1. Jag är själv likadan, sparar gärna kvitton om man storhandlar t.ex för att se hur mycket som går åt osv. Men när det kommer till små saker så kan jag faktiskt hålla med dig om att digitala kvitton hade varit det bästa 🙂

 2. Lätt hänt kan jag tänka mig. Har aldrig blivit erbjuden digitalt kvitto annars låter det smart. Jag tar aldrig emot kvitto om det inte är något dyrt jag köpt eller där garantin finns då sparar jag såklart.

 3. Jag slänger eller tackar nej till alla onödiga kvitton och sparar bara de som är för prylar där jag kan använda garanti. Som möbler, elektronik eller större köp som man kan dra av på skatten. Nu när vi flyttar får vi ju göra avdrag för tvättmaskinen, diskmaskinen och garderoberna som blir kvar och min sambo är rätt nöjd över att jag har sparat de kvittona!

 4. Sant. Den lille hemekonomen sitter i mig. Men kvitton vid matvaror slängs när jag kommit hem och kollat.
  Jag kunde tänka mig digitala kvitton.
  Ha det fint! /Gerd

 5. Dom där strumporna ser så sköna ut och varma =) jag sparar bara kvitton när jag köpt dator eller sådana saker men annars säger jag nej tack när dom frågar =) med tanke på att inte få så mycket i plånboken =)

 6. Hahah ja att spara kvitton de är nå ja gör men ja fattar inte varför ja mena när man öppna skåpet så dalar de ner som små löv o gärna i en jäkla bunt hahah

 7. Jag spar på kvitton som jag tror jag kommer att kunna ha nytta av. Om jag har otur och grejerna går sönder alltså. Andra kvitton slänger jag oftast direkt utanför affären. Fast i en papperskorg då och inte på marken 😀

 8. Förut tog jag alltid kvitton och sen bara slängde dem. Nu brukar jag oftast tacka nej till kvitto 😛
  Men visst det är onödigt att det brukar skrivas ut. Tycker det är bra att vissa affärer erbjuder mail-kvitton, då förbrukar i alla fall inte papper 🙂

 9. Mina kvitton ber jag dem alltid att slänga. Känns så onödigt att ta med dem i fickan där de sedan ligger kvar.
  Riktigt onödigt att ha kvitton 2020 enligt mig.

 10. Jag sparar på en del kvitton, och då är det på sånt som har garanti. Tyvärr är det inte ovanligt att saker inte är så hållbara som man kan önska sig? Men jag tar alltid kvittot i mataffären också, för det händer med jämna mellanrum att det tas fel betalt. Dom sätter extraprisskyltar på saker i affären, men märker inte om varorna och glömmer ibland att ändra priser i kassorna. Så den affärens kvitton är jag inte ensam om att ha koll på!?

 11. Har nåt gemensamt här med Ama och Lillan. Skrev om det. Men hursomhelst är det ju korkat att spara på kvitton, egentligen. För det mesta betalar man ju med kort och då syns ju all info på kontoutdraget från banken på skärmen. Men pappersindustrin vill ju också leva;-) Digitala kvitton har jag aldrig sett heller.

 12. Nej jag sparar inte på kvitto, oftast när dom frågar så säger jag att dom kan slänga det sen händer det att det åker med ändå. Viktiga kvitton sparar jag dock 🙂

 13. Jag tänker att jag borde ta 1-3 månader med att spara varenda kvitto på allt man köper. Just för att se var pengarna går till.. Men annars.. Jag slänger rätt många kvitton, säger nej till dem och så.. :p

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: