God morgon från en trött människa.

God morgon på dig! Jag inser att min blogg inte haft så stor prioritet i några dagar. I helgen höll jag i Amningskurs för blivande föräldrar och var därmed ganska trött efteråt. Ville ha helg på kvällen liksom, igår drog en ny arbetsvecks igång igen. Sedan ringde lite vänner mig på kvällen och strax efter 20:00 gick jag och la mig.

Det går ju att ställa sig frågan varför jag tycks vara så himlans trött just nu, men jag kan inte svara på saken. Jag märker ju att ljuset kommer tillbaka, som igår efter jobbet när det fortfarande var ljus över himlen fastän klockan var 16:30, det var underbart!

Men trött är jag som sagt ändå. Det brukar gå i perioder med trötthet. Sen är jag nog bara en trött människa så kanske är därför också. Hur är det med dig? Är du trött eller pigg?

Förresten bilden ovan föreställer min frukost i helgen. Den var helt magiskt god!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “God morgon från en trött människa.

 • 21 januari, 2020 at 06:04
  Permalink

  God morgon!
  Jag är morgonpigg, men kvällstrött, 🙂
  Din söndagsfrukost ser god ut ..och visst är det skönt att dagarna börjar bli lite längre!
  Önskar dig en bra tisdag!

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:36
   Permalink

   Lite som här låter det som. Jag är ganska morgonpigg men galet trött på kvällen :D. Den är jättegod 🙂

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 06:20
  Permalink

  Vad fint att se det lilla fatet till koppen, jag har ju ostindia svart hemma! Och du, du är inte ensam om att vara trött. Jag har varit så trött de senaste morgnarna att kroppen är illamående och det har knappt släppt ett dugg under dagarna. Har börjat ta magnesium för att sova bättre men jag får nog knapra i mig lite d-vitamin och järn här framöver också!
  Moa Larsson recently posted..ATT BLI HÖGSKOLESTUDERANDE

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:35
   Permalink

   Visst är det fint :D. Det är ju något speciellt just med Ostindia :D. Kanske skulle testa magnesium och d-vitamin också :).

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 07:05
  Permalink

  Jag är också jättetrött. Tycker väldigt många säger samma sak i år. Men ljusare, det har det blivit. Det gör mig glad!
  eval8 recently posted..Färdigkalasat

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:39
   Permalink

   Nej så är det verkligen, tror det drar ner ganska mycket för en :). Det var den 🙂

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 08:56
  Permalink

  God morgon, nä jag känner mig superpigg och allert. 😊 hur skulle en dagledig kunna säga något annat. Vi får hoppas på härligt väder och mera ljus som piggar upp oss

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 09:42
  Permalink

  Jag kan också vara väldigt trött av mig! Det är så skönt att ljuset kommer tillbaka sakta men säkert nu, de tycker jag gör jättemycket! Men de går perioder som du säger!❤️
  Tina recently posted..Sunday⭐️

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 10:48
  Permalink

  Känner mig också sådär trött mest hela tiden, fattar ej varför. Lite småsjuk med så livet känns sådär.
  Men förstår att du ville ha helg på kvällen. Frukosten såg inte fy skam ut.

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 12:48
  Permalink

  Vad spännande det låter med kursen som du höll i i helgen. Berätta gärna mer om det om du vill. Tycker det är intressant. Jag har perioder då jag är tröttare men för det mesta nu för tiden är jag ändå pigg. Tröttheten beror främst på hur jag sovit på nätterna.
  Hanna – Hälsa och träningsglädje recently posted..Recept på ketobollar

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:33
   Permalink

   Absolut det kan jag göra :). Jag sover helt okej på nätterna men är liksom trött ändå tror jag 🙂

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 13:29
  Permalink

  Jag kan tänka mig att Du blir trött av att ha å många “bollar i luften” samtidigt som Du tampas med Din matproblematik… hjärnan stängs typ aldrig av.
  Vet inte… men var Du lika trött innan Du blev utmattad, “gick in i väggen”?
  Tänker om det kan ha betydelse.
  Själv är jag trött, typ jämt 😉 mer eller mindre… mindre under den ljusa årstiden.

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:59
   Permalink

   Jo men är mer trötthet. Inte sån där psykisk trötthet. Då var jag liksom helt slut mentalt nu är jag bara TRÖTT :-p.

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 14:36
  Permalink

  Jag brukar bli trött och något deppig faktiskt då årstiderna slår om -kroppen hänger liksom inte med 🤷‍♀️

  Snygg kaffekopp👌

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 14:54
  Permalink

  Jag är trött jag med vet inte om jag börjar bli sjuk eller något men jag börjar bli ständigt trött =)det är ok att ta en paus från bloggen ibland =)
  Therese recently posted..Idag är den dagen 😂..

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 17:30
  Permalink

  Jag var riktigt trött imorse o insåg den var nära 11.00 men medicinen jag tar gör mig så trött jag kan sova i timmar hahah

  Här stormar de för fullt är så less på detta. Jag blir så frusen och trött bara genom att gå ut med hundarna för ja spänner mig så då jag fryser

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 18:42
  Permalink

  ja asså jag är också väldigt trött faktiskt , så känner igen det där. men är ju också en väldigt tröttsam års tid <3
  jessica recently posted..Blogg kaos

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 19:13
  Permalink

  Är man trött så är man och då är det skönt att komma i säng tidigt. Det skulle jag behöva göra i kväll.
  Znogge recently posted..Ibland blir man…

  Reply
 • 21 januari, 2020 at 19:58
  Permalink

  Bilden på din frukost är helt underbar. Älskar som sagt ditt porslin, lika smakfullt som din frukost.
  Är egentligen inte speciellt trött, men åt andra sidan behöver jag ju inte gå upp “mitt i natten” längre för att åka till jobbet. Har iofs alltid varit en nattuggla, och det har jag fortsatt med;-)

  PS. Har du kollat med läkaren, du lider kanske av järnbrist. Det är många som gör. DS.
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 4 – ”Skum”

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 09:49
   Permalink

   Visst är det fint, någonstans blir allt mycket godare i fint porslin tycker jag. HAHA eller så är det bara inbillning 😉 :D. Jag har 113 i ferratinvärde vet då jag lämnade koll för att ge blod nyligen och fick därmed inte ge, mitt järnvärde låg på 130 tror jag :).

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 20:32
  Permalink

  Denna tid på året är inte så rolig. Jag brukar dock alltid märka stor skillnad efter sportlovet v.7. Helt plötsligt känns det som om det var mycket ljusare.
  Junitjej recently posted..Deltid och skarpare syn

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:40
   Permalink

   Nej så är det verkligen. Det är dock märkligt att det snart blir sportlov. 😀

   Reply
 • 21 januari, 2020 at 20:54
  Permalink

  Bloggen skriver man när man har lust och livet ger oss tid… Fortfarande mörkt större delen av dygnet så inte konstigt du är trött, förr jobbade man efter de ljusa timmarna, de hade nog sin vila om vintern innan elen fanns… Vi har ju samma takt oavsett årstid så gissar mörkret påverkar oss mycket… Jag minns hur härligt det var när man slutade AE vid 17 och det fortfarande var ljust när jag skulle hem, det väckte upp livsandarna….
  Kort recently posted..Vår milda vinter….

  Reply
 • 22 januari, 2020 at 17:39
  Permalink

  Men inte är det så konstigt att du är trött, full fart hela tiden…var rädd om dig och ta det stilla emellanåt. Jag är trött pga järnbrist som man inte vet vad den beror på….men det går säkert att åtgärda 🙂
  Ha det gott och ta vara på dig själv!
  Mia recently posted..Om sanningen ska fram…

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:50
   Permalink

   Jo visst är det så, men tror inte det är det där med allt jag gör som påverkar tröttheten denna gång :). Tack fina du <3

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: