Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Om jag skulle börja gymnasiet idag, precis som som sextonåriga jag på bilden ovan. Helt galet när jag ser bilden, denna är snart prick 20 år gammal. Sonen kommer snart vara lika gammal som jag var när bilden togs. Förlåt tappade fokus, tillbaka till frågan. Om jag skulle börja gymnasiet idag och därmed välja väg. Skulle jag valt frisör eller estetiska programmet och då media. Jag ville så gärna gå det sista för 20 år sedan, mediaprogrammet men tyvärr räckte inte mina betyg dit. Istället blev det ett år på individuella programmet för att läsa upp grundskolematematiken, och sedan året efter kom jag in på barn och fritid.

Ett år på barn och fritid och så hoppade jag av. Det var fel för mig, jag ångrar inte att jag hoppade av gymnasiet. Jag skulle inte råda någon att hoppa av men det var helt klart den vägen jag behövde ta för att bli den människa jag idag är. Om jag gått klart gymnasiet hade jag aldrig flyttat till Falun när jag gjorde, jag skulle aldrig träffat Björn och blivit gravid som nittonåring. Jag skulle aldrig blivit mamma vid tjugo års ålder. Aldrig blivit lärare och specialpedagog. Nej aldrig att jag skulle velat ändra mitt avhopp från gymnasiet, det ledde in mig på livets väg. En väg jag är så glad att jag tog istället för att följa något jag inte mådde bra av.

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet
Klimakteriehäxan
Geddfish

14 kommentarer

 1. Mitt svar!
  Jag skulle välja Vårdlinjen, eftersom jag med åren blivit intresserad av och fått kunskaper om medicinska termer och sjukdomar. både privat och inom jobbet När inte datorn fanns så slog jag alltid upp i Läkarlexikon om det var något jag funderade över i den otroliga kropp som vi förvaltar. Förr fanns det ju något som hette Läkarsekreterare, men ett snäpp till hade jag nog kunnat tänkt mig 😀
  Idag har jag detta tillgodo när jag jobbar med MOD och “Min historia”.
  Geddfish recently posted..Idag ska jag… – om ingen ringer återbud.

 2. Åh det syns ändå så tydligt att det är du, trots att det snart är 20 år sedan… hade jag fått välja om nu hade jag också gått frisör. Så roligt att få lära sig helt “gratis” och då har en utbildning 🙂

 3. Vad intressant att få veta vad du hade valt idag. Det finns ju så himla mycket som verkar så kul men för mig vore det sociala medier något som lockar mig 🙂 Frisör hade jag en period när jag var liten att jag ville bli 😀

 4. Vilken fin bild på dig! 🙂

  Jag skulle nog välja samma som jag gjorde. Djurvårdare. Att jag sen bara jobbade tre år som det innan jag skolade om mig till programmerare det spelar ingen roll. Det är – och förblir – mitt drömyrke. Kul att jag fick pröva på det, men det tog väldigt slitsamt på kroppen så jag är ändå glad att jag bytte bana 🙂
  Ama de casa recently posted..Snorkling på Bahamas

 5. Alltså jag var helt säker på att vi hade gått estet och media tillsammans 🙈 men tänk så fel jag hade. Som du skriver.. Klart man inte ska råda en ung att hoppa av skolan men allt har en mening och i ditt fall vart valet hela ditt pågående liv idag❤️
  Natascha recently posted..Vi ska ut och resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: