Åker du skidor eller skridskor den här tiden på året?

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag hade en tanke att prova åka längdskidor igen denna vinter. Har jag inte stått på ett par längdskidor sedan jag gick i sexan 1996 så det är bra längesedan. Nu blev det ju en ganska grön vinter, och visst det snöar lite här i Falun just nu men inte direkt så man kan åka skidor. Skridskor säger jag nej till, det blir man iskall om fötterna av!

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet
Klimakteriehäxan
Geddfish
Marianne
En jordemors liv och lustar

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Åker du skidor eller skridskor den här tiden på året?

 • 31 januari, 2020 at 21:20
  Permalink

  Ohh jag kom ihåg när jag åkte skridskor som liten, det spände och ömma så mycket uppe på fötterna. Så det mins jag mest av det hehe

  Reply
 • 31 januari, 2020 at 21:31
  Permalink

  Rullskidor skulle kanske vara mera passande denna gröna vinter;-) Längdskidor tyckte jag var alldeles för svettigt, så jag föredrog utförsåkning när jag var yngre. Det gick både fortare och var mindre svettigt.

  Reply
  • 2 februari, 2020 at 19:07
   Permalink

   Haha ja du rullskidor absolut :-p. Jag har aldrig åkt utför, eller jo provat men kallar mig inte direkt åkare för provåk haha.

   Reply
 • 1 februari, 2020 at 07:55
  Permalink

  Det är synd att vi inte fått snö och möjlighet till skidåkning, det är en härlig känsla att glida fram i vit och tyst skog. Det finns väl gjorda spår med konstsnö lite här och där, men det blir ju inte alls samma sak.
  Önskar dej en fin dag

  Reply
  • 2 februari, 2020 at 20:46
   Permalink

   Ja det håller jag med dig om :(. Inte kul för barnen heller tänker jag som missar friluftsdagars aktiviteter :/

   Reply
 • 2 februari, 2020 at 00:03
  Permalink

  Längdskidor kanske blir ett par gånger per vinter beroende på väder och snömängd, skridskoåkning gillar jag inte så värst.

  Reply
 • 3 februari, 2020 at 00:24
  Permalink

  Vi brukade åka långfärdsskridskor rätt mycket på Norrviken (en sjö i Sollentuna). I februari brukade plogbilen ha plogat upp några banor från 3 km till dryga milen. Att åka där var helt underbart, och om isen höll för plogbilen… Ja då borde den ju hålla för mig också 🙂

  Reply
  • 3 februari, 2020 at 05:39
   Permalink

   Härligt det låter, om man inte fryser om fötterna då. Haha helt sant håller den åt en plogbil bör även en själv kunna gå på isen.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: