Tankar om hår.

Inlägget är reklam för Akacia Medical.

I hela mitt liv har håret varit något jag lagt mycket tid på. Jag har pillat i mitt hår så länge jag kan minnas. Nu är jag väl medveten om att många kan ha rejäla problem med håravfall och att det går att göra hårtransplantation för att få hjälp med detta. Tänk ändå hur långt vi kommit i den biten, förr fick människor och då många gånger män helt enkelt leva med att håret blev tunnare för att sedan bli kala fläckar. Idag är det ändå så att det är större chans att få hjälp med saken och det är ju helt fantastiskt.

Tänk er att det idag går att göra hårtransplantation på ett enkelt sätt, Akacia Medical erbjuder denna tjänst och det kostar mellan 25000 till 75000 kronor. För den som då känner att detta är något man vill för sitt välmående, anser jag att man faktiskt ska göra det. Vissa människor bryr sig inte om de blir tunnhåriga, men för andra kan det vara en stor känsla för välbefinnandet att se håret försvinna mer och mer. Jag är sådan som anser att om man vill göra något för att själv må bra ska man göra det. Visst kostar saker pengar, men ibland kanske det är precis vad man som människa behöver för att få det där välbefinnandet som man av olika skäl saknat.

Jag brukar ibland fundera på hur det varit om jag varit man, skulle jag tappat håret då eller haft det kvar. Som kvinna så kan man absolut också tappa men det känns inte som att det kommer hända för mig i dagsläget i alla fall. Däremot sett till att jag redan idag har tunt hår till skillnad från resten av min familj, så funderar jag ibland kring saken. Skulle jag få kala fläckar skulle jag definitivt ha gjort en hårtransplantation. Fåfäng är jag definitivt, och hade nog varit som man med. Men samtidigt varför ska man inte få vara fåfäng? Vad är det för fel med att vilja se fin ut egentligen?

Som människa älskar jag mitt hår, så för min del är det självklart att om man gör det bör man följa sitt hjärta och göra en transplantation om man vill. När vi ändå kan, bör man göra det man vill. Vi lever ju bara en gång.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

2 thoughts on “Tankar om hår.

  • 19 februari, 2020 at 13:43
    Permalink

    Älskar också mitt hår och när någon pillar med det 😀 Har ganska tjockt hår så hoppas inte jag blir tunnhårig <3

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: