Fem en fredag v. 8: Plask

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När tog du ett bad senast?
 2. När lärde du dig simma?
 3. Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?
 4. Var badar du helst?
 5. Vad säger du om isbad?

Var tog du ett bad senast?
Det minns jag inte, alltså funderar om det kan ha varit höstas i badkaret? Jag badade definitivt mera när William var liten inser jag.

När lärde du dig simma?
I tvåan blev jag godkänd i simningen. I ettan var jag livrädd för vatten, på den tiden var det heller inte den där mjuka starten utan alla skulle i och man skulle kämpa på. Jag var livrädd för att få vatten över huvudet så det var ingen bra kombination. Sommarlovet med fritids gjorde simningen lite tryggare för mig och jag klarade sedan simprovet i tvåan. Efter det simmade jag typ hela tiden, tog massa märken och var på badhuset varje dag under sportlovet och hela somrarna på Orsa camping.

Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?
Badkruka helt klart, dels avskyr jag kyla och det är ju typ alltid kallt när man ska bada. Första mötet med vatten liksom, ISKALLT. Utöver det ska man nästintill vara naken bland främlingar. Gå i baddräkt eller bikini ner i vattnet och man tycker alla stirrar på en.

Var badar du helst?
Rullsand, känner inget folk där och då är det helt okej.

Vad säger du om isbad?
Aldrig i livet! Alltså jag badar ju knappt ens sommartid, tanken på isbad är defintivit inget jag lockas av.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

23 thoughts on “Fem en fredag v. 8: Plask

 • 21 februari, 2020 at 09:46
  Permalink

  Gud vilken rolig ”fem en fredag”! Den där kanske jag lånar av dig då jag är så delad vad det gäller att vara en badkruka eller inte! 😂

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 09:54
  Permalink

  Jag badade senast igår i badkar=) Jag badar ofta än sällan och gillar havet=) Jag började att simma i en simklubb när jag var sju år och höll på i 5 år och tävlade. Min bror var även en bra tävlingssimmare. Simma lugnt och trevlig fredag <3
  Biggeros

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 11:36
  Permalink

  Jag lärde mig simma när jag var fem år och var tre månader i Los Christianos på Teneriffa. När folk såg att jag kunde simma så var det ofta nån som passerade mig på stranden och kastade ut mig i havet. Haha!

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 12:23
  Permalink

  simning har aldrig varit någon favorisysselsättning. men bada med barnbarnen i havet gillar jag.
  badhus är förfärligt på alla sätt.

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 15:56
  Permalink

  Låter lite som jag. Jag skäms inte numera att jag är en badkruka, men jag har gjort det, har önskat sååå gärna att kunna simma obehindrat.
  Kram

  Reply
  • 23 februari, 2020 at 23:03
   Permalink

   Åh :). Det är lite märkligt dock att det ses som så fult att inte gilla att bada 🙂

   Reply
 • 21 februari, 2020 at 16:28
  Permalink

  Her jeg bor er det nesten som å ta et bad når en skal ut med hunden. Hele vinteren har det regnet! Bare noen få dager med sol innimellom, en halv dag av gangen!

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 18:53
  Permalink

  Jag har oftast haft hundar med mig när jag går till badet så då blir det att hålla sig långt från den fina sandstranden, ut i kanten bland vassen. Där är man dessutom skyddad, hihi.
  Du övervann din rädsla, duktigt! Simma är inga problem för mig, däremot kan jag inte dyka.
  Trevlig helg

  Reply
  • 23 februari, 2020 at 23:02
   Permalink

   Åh det låter lite som jag nog skulle gilla den saken bättre än att bada öppet 🙂

   Reply
 • 21 februari, 2020 at 20:35
  Permalink

  Nej inget isbad för mig heller. Ha en fortsatt trevlig kväll kram Nina

  Reply
 • 21 februari, 2020 at 21:18
  Permalink

  Här är vi rätt så överens, med undantag svaret på första frågan. Utan ett hett bad varje dag under vinterhalvåret skulle jag aldrig tina upp;-)

  Reply
  • 21 februari, 2020 at 21:43
   Permalink

   Känns som vi ofta är det :D. Jag älskar egentligen att bada badkar men har liksom av någon outgrundlig anledning slutat :-o.

   Reply
 • Pingback:Fem en fredag v. 9: Avslut - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: