Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Rent spontant så påverkar det mig inte så mycket. Jag har i flera år plastbantat hemmet och därmed använt mig av tygkassar eller påsar som denna ovan från Me&i. Det enda jag egentligen funderar kring är vad man ska slänga sina hushållssopor i? Jag sopsorterar, glas, metall, pantflaskor, lampor, batterier, tidningar & kartonger samt hårdplast idag och tar med dessa till miljöstationen. Men vart annat ska slängas undrar jag? Kuvert och dylikt? Tror att många kommer börja slänga detta rakt ner i soporna nu när påsarna kommer kosta extra.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson

20 kommentarer

 1. Jag hade inte alls koll på att det är nu som vi ska börja skatta på plastpåsar. Jag har oftast med mig en sån på som du visar på bilden. Hemma använder jag såna avfallspåsar så för mig blir det inte heller någon stor skillnad. Jag tror som dig att folk kommer slänga soporna rakt ner i dom stora soptunnorna.

 2. Då jag ska svara på din fråga om plast imorgon gjorde jag lite ”research” hos min lokala ICA idag. Får se vad du tycker om mitt svar;-)

  Vi sorterar precis som du. Återvinningsstationerna står 30 meter från där vi bor. Inga problem alltså. Men precis som du tror jag att folk redan nu slänger allt möjligt i hushållssoporna. Kuvert ska slängas i behållarna för Hushållssopor. Så står det på listan som ”min” bostadsrättsförening delat ut i alla fall.

  1. Spännande ska ta och läsa med nöjde då :D. Ja så tänker jag med? Jag tycker det blir lite skumt också hur man ska slänga utan påse? Skulle inte vilja jobba med sopor från och med höjningen 😮

 3. Jag källsorterar plast men jag vet inte om skatten på plast kommer göra så stor nytta. Men jag vet inte, jag kan ju ha helt fel. Vad bra att du redan använt tygkassar i flera år. Då blir det ju inte så stor skillnad för dig. När vi storhandlar hemma så använder vi Maxis flergångskassar som man kan köpa. De håller verkligen länge.

  1. Precis så tänker ja med, ja har tänkt ja men man får väl börja handla med tygpåse, men hur ska man gö med alla sopor, alla har ju inte den bästa ekonomin, men alla måste ju kunna städa. Tur att vi lagrat upp bra på plastpåsar här hemma, men tänker på alla andra som kanske inte har de bra ställt, tycker det blir väldigt fel så med denna skatten, blir ju nästan en klassfråga kring att kunna slänga sina sopor🙄❤️

 4. Jag återanvänder samma kassar varje gång så den biten påverkar inte mig men frågan är hur man ska göra med plastpåsarna till frukt och grönt… Om vi ska spara på plasten skulle jag gärna se att gurkor inte plastas in hos odlarna. Totalt onödigt tycker jag!

  1. Jag har köpt återanvändbara påsar för frukt och grönt har det alltid i väskan. Väldigt praktiskt kan rekommendera det, vet även vissa som virkat såna :).
   Men håller fullt med om plast över gurkor och liknade totalt värdelöst.

 5. Tror du folk är för snåla att köpa soppåsar? Så har jag aldrig tänkt, de är ju billigare i längden än kassarna.
  Jag har plast, glas, kartong, tidningar och sånt som ska till returstationerna, i backar i förrådet till det är dags att lämna de.
  De som ska gnälla om saker för gnällandets skull påpekar att tillverkningen för tygpåsar inte heller är bra för miljön, men jag tänker att en tygpåse håller i flera år, och en plastkasse ca 5-10 gånger, beroende på hur tungt den packas varje gång.

 6. Det påverkar mig inte alls eftersom jag har emigrerat. Just nu använder jag dramaten (ny, älskar den!) men när Anders har haft båda armarna intakta så har det vanligtvis blir det plastpåsar när vi handlar på vägen hem från promenader.
  Vid storhandlingar har vi använt oss av ”flergångsplastpåsar” och bilen. Så när vi är miljövänliga för att handla (gå) så är vi osnälla mot naturen med påsarna. När vi är snälla mot naturen med flergångspåsar, ja då åker vi bil… Greta blir nog sur hur man än ser på det 😉

  PS: Jag har ofta med mig en plastpåse i fickan/handväskan, så jag återanvänder även såna. Dessutom är dom nu ”miljövänliga” i affärerna här. Hur sant det är, det har jag ingen aning om, men det står så på dom.

 7. Hej, hittat hit från en annan blogg och gillar att läsa din. 🙂

  Det är inget problem direkt tänker jag, har köpt en rulle med avfallspåsar i min matbutik i flera år så man behöver inte slänga direkt i tunnan eller köpa kasse i kassan.

  Ha det så bra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa