Läser du horoskop? Samt tror du på horoskop?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag skulle inte påstå att horoskop är något som läses regelbundet direkt. Jag kan bläddra i tidningar och slöläsa mitt horoskop någon gång per år, men det är liksom ungefär som när jag läser en död eller födelseannons, inget som fäster sig och inget jag behagar göra regelbundet.

Så nej jag är ingen läsare av horoskop, och huruvida det som skriva är sant eller ej är då inget som jag lägger större tankar vid. Jag tror väl inte direkt på siande av framtiden om man säger så.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

66 thoughts on “Läser du horoskop? Samt tror du på horoskop?

 • 4 mars, 2020 at 09:49
  Permalink

  Nej, horoskop läser jag sällan! Men ibland är det lite kul! 😍

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 10:21
  Permalink

  Jag läser mitt horoskop lite då och då, om det dyker upp i någon tidning eller annons 🙂 Det lustiga är att det typ alltid stämmer 😀

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 10:50
  Permalink

  När jag var yngre läste jag alltid mitt horoskop men ju äldre man blev desto mindre intresserad av det blev jag. Jag tror dock att man kan förutsäga framtiden men inte genom horoskop. Ha en fin Onsdag kram <3

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 10:56
  Permalink

  Nej det är inget för mig. När jag var tonåring visst läste vi det som stod i våra tidningar

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 11:09
  Permalink

  Händer att jag läser horoskopet för sent men det som stod i det hände inte ändå typ. 🙂
  Morgan recently posted..Spännande ek.

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 11:45
  Permalink

  Som jag då ungefär, de som står i veckotidningar och så, är inget som fastnar hos mej heller.
  Men jag tror på det oförklarliga, och dit hör ju spådomar, horoskop är ju en sorts spådom, även om de inte är personliga. Om du har tid och lust kan du läsa under kategorierna “från andra sidan” och “för er med öppet sinne” hos mej. Där skriver jag om en del oförklarliga saker jag varit med om.
  För min del är det omöjligt att inte tro.

  Reply
  • 6 mars, 2020 at 11:45
   Permalink

   Jag tror på att det finns andar absolut eller om man väljer att kalla det änglar, däremot att sia om framtiden känner jag inte stor tillit till :).

   Reply
 • 4 mars, 2020 at 12:03
  Permalink

  Förr läste jag alla horoskop jag kom över men med tiden har jag insett att allt som man kan läsa i tidningar och andra media inte kan stämma. Jag menar, skulle alla som är födda i samma tecken råka ut för exakt samma saker….näää……
  Ha en toppenonsdag nu 🙂

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 13:15
  Permalink

  Jag är inte heller duktig på läsa horoskop faktiskt, och vet inte om jag tror på det heller för den delen 🙂 Vilken härlig inspo bild! Hoppas du får en fantastisk Onsdag fina du<3

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 14:55
  Permalink

  Nä jag tror inte direkt på det men kan tycka att det är kul att läsa för att se om något stämmer

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 15:11
  Permalink

  Horoskop är absolut ingenting för mig. Visst kan jag slöläsa jag med ibland när jag bläddrar i en tidning men annars nej tack. Det går heller inte ihop med min kristna tro att blanda ihop en massa alternativa grejer. Jag tror heller inte på det. 🙂 Eller kanske är det det jag gör eftersom jag inte vill ta i det….Hm, intressant att fundera över.

  Reply
  • 5 mars, 2020 at 20:49
   Permalink

   Spännande sätt att vrida på saken, kan tänka mig att det blir lite på sin spets att försöka komma på hur man tänker så där 🙂

   Reply
 • 4 mars, 2020 at 15:26
  Permalink

  Som sagt, jag håller med, när man var yngre läste man horoskop, t.o.m fick mitt horoskop gjort av en kompis, skrev om det i min blogg igår 🙂 Försöker hänga med i din mars-utmaning också!

  Reply
  • 6 mars, 2020 at 11:41
   Permalink

   SÅ kul att en vän gjorde det på dig :). Så kul ska lägga till dig på listan 🙂

   Reply
 • 4 mars, 2020 at 15:58
  Permalink

  nä horoskop tror jag inte det minsta på, men jag brukar läsa om skorpionen OM det råkar stå någonstans. Det känns som en blogglista typ: lättläst, trevligt… lite ego kanske!

  sv: hahaha schysst, nja, men säkert sant XD det tycks att vissa bara får konstiga sjukdomar – jag är en av dom, hehe!

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 17:41
  Permalink

  Jag läste alltid horoskop när jag var yngre – tyckte det var jättespännande! Nu för tiden bryr jag mig inte om att läsa dem – det som sker det sker oavsett om det har stått i ett horoskop eller inte 😊
  Kram 💖

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 17:48
  Permalink

  Jag läser horoskop som du, det kan vara ett kul tidsfördriv ibland 😛 Läser väl mest det när jag hälsar på hos mormor för hon har veckotidningar 😉

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 19:06
  Permalink

  Det är inte jag heller. Jag har såklart läst mitt och sambons horoskop ibland, men det är sällan det stämmer in eller att något som står ska hända sker. Så tror inte på horoskop och tror inte jag är bunden till ett speciellt stjärntecken på så sätt. Hört att det nu kommit ett trettonde horoskop nu – ormbringaren eller något. Spännande! ^^,

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 19:13
  Permalink

  jag brukar läsa dom ibland, men mest för kul. jag tror ju på att vissa kan ha förmågan att sia framtiden, just i och med att jag varit med om det. Men horoskop i veckotidningar litar ja väl inte på i den benämningen direkt. Plus astrologi kan ju vara ganska komplicerat att av läsa XD ❤
  jessica recently posted..karlar vs matbeslut

  Reply
  • 5 mars, 2020 at 20:48
   Permalink

   Jag har lite svårt för att tro på det där med att andra ska kunna sia ens framtid. Tror däremot på att en själv kan känna av saker.

   Reply
 • 4 mars, 2020 at 19:41
  Permalink

  Själv läser jag faktiskt horoskop ganska regelbundet, tycker det är himla spännande och intressant ämne med astrologi! 😀

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 19:57
  Permalink

  Det är roligt att läsa allas svar – flera av dem som är med i utmaningen följer jag så jag får läsa deras svar. Jag tror väl inte direkt på horoskop, läser dem för skojs skull, men höll på med det mycket när jag var yngre. tror att vår födelsetid kanske kan påverka vilka vi är en del, men annars tror jag på att vi handlar av vår fria vilja och våra val bestämmer konsekvenserna av valen.

  Reply
  • 5 mars, 2020 at 20:47
   Permalink

   Vi tänker lite lika där märker jag, tror väl kanske att det mest av är slumpen om det stämmer 😉

   Reply
 • 4 mars, 2020 at 20:20
  Permalink

  Håller helt med dig. Astrologi och horoskop är inget för mig, är alldeles för mycket realist för det;-)

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 20:52
  Permalink

  Som Elisabet kommenterade ovan här läste jag också horoskop mycket oftare när jag var tonåring och man prenumererade på massa tidningar hit och dit. Idag läser jag det inte alls just på grund av att jag inte läser tidningar på samma sätt. Har dock aldrig trott på horoskop utan mer läst det för nöjets skull bara 🙂

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 22:27
  Permalink

  Jag är inte heller inne och läser dagligen men mitt personlighet stämmer väldigt bra överens med det som sägs om mitt stjärntecken så jag tycker detta är så spännande 🙂

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 22:50
  Permalink

  jag kan läsa någongång ibland, men tror inte på det 😉 tycker bara det kan vara kul att läsa ibland när jag inte har något annat för mig 😉

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 23:09
  Permalink

  Ibland tror ja på horoskop ibland inte 😉 de varierar mycket men ja läser mitt horoskop iaf
  Tess recently posted..PÅ VÄG HEM

  Reply
 • 4 mars, 2020 at 23:14
  Permalink

  jag tror på horoskop, för mig har de nästan alltid stämt!

  Reply
 • 5 mars, 2020 at 07:53
  Permalink

  Nej inget för mig tror inte på de som står i dessa horoskop.

  Reply
 • 5 mars, 2020 at 08:10
  Permalink

  Det i tidningarna tror jag inte alls på, men ett personligt rätt ställt som tar hänsyn till allt kan allt stämma rätt bra. Som jag skrev hos mig, det är ju inte bara soltecknet som påverkar utan även månen och de andra planeterna

  Reply
 • 5 mars, 2020 at 09:46
  Permalink

  Ungefär samma för mig, om man kommer över någon text brukar jag läsa men inte mer än så!

  Reply
 • 5 mars, 2020 at 11:18
  Permalink

  Nej, tror inte på horoskop med förutsägelser som står i olika tidningar. Däremot kan jag tycka att det är fascinerande att folk som tillhör olika stjärntecken faktiskt ofta har de personlighetsdrag och intressen som är typiska för just deras stjärntecken, till exempel att Vågen strävar efter balans/rättvisa och är kreativ (som jag). 🙂

  Reply
  • 6 mars, 2020 at 11:34
   Permalink

   Så kul, jag kan se det ihop med min kollega som likt mig är vattuman. Vi är väldigt lika.

   Reply
 • 5 mars, 2020 at 12:13
  Permalink

  Jag hoppar över horoskopen helt och hållet. Tror inte ett endaste dugg på dom.

  Reply
 • 5 mars, 2020 at 20:13
  Permalink

  nej, är likadan som du, läser om jag råkar ha en tidning framför mig men tror inte på det 🙂

  Reply
 • 6 mars, 2020 at 01:35
  Permalink

  Jag läser horoskop ibland inget jag gör dagligen men när jag läser så tar jag det alltid med en nypa salt. Då allt ibland inte stämmer alls. 🙂

  Reply
 • 6 mars, 2020 at 10:55
  Permalink

  Jag vill tro på det för att jag hoppas innerligt på att det kan vara sant men oftast så stämmer det ju aldrig in.
  Kanske om man får ett riktigt personligt horoskop så kan det säkert blir bra men dessa allmänna tror jag inte på för de ska passa in på så många och det är orealistiskt.

  Reply
  • 6 mars, 2020 at 11:22
   Permalink

   Ja kanske, det skulle ju kanske kännas mer rimligt om det funkar med personligt ställt 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: