Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag känner ingen större oro egentligen, men visst jag är extra noga med min handhygien efter att jag har vistats ute bland folk. Jag tvättar händerna lite längre och använder som vanligt tvål till. Sedan så försöker jag att inte ha fingrarna i ansiktet i onödan, som att klia mig i ögonen och liknade.

Som ni vet är jag lärare, och där kan jag däremot känna lite mer oro. Det är människor i rörelse på en skola och som många vet smittas det mesta via skolorna. Så på jobbet använder jag handsprit efter tvål och vatten. Eftersom jag har astma och allergi så har jag kollat upp hur pass orolig jag bör vara, jag tar ändå influensavaccination varje år samt är vaccinerad mot lunginflammation. Så jag kollade upp saken och enligt Astma och allergiförbundet så bör det gå bra om man har behandlad astma där man tar sin förebyggande medicin samt eventuell histamin.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

43 kommentarer

 1. Usch vad coronaviruset spridit sig snabbt, men än är jag inte orolig. Men förstår att du är extra försiktig som har astma. Jag tvättar också händerna extra noga om jag varit någonstans och vi tar inte med vår lilla tjej i butiker men det är mest för att hon är så liten och vi vill inte att hon ska få några sjukdomar! ?

 2. Jag är faktiskt väldigt otrolig då ma löser om dessa fal och nu är det ju lite över allt i Sverige så man bör Var väldigt noga med sin hand hygen ?

 3. Hade det inte varit för att jag och My är i riskgrupper på grund av våra sjukdomar hade jag inte oroat mig ett dugg… Men nu känns det lite läskigt eftersom det kan slå så hårt mot oss.. Förstår att du dessutom hamnar i en utsatt situation. Jag ska ju ut på VFU i Maj…

  1. Förstår det, jag är också i riskgrupp och nu sedan igår är jag mer rädd. Har fått reda på mera och känner att det här är absolut något jag skräms av. Förstår att du gör det med gällande VFUn 🙁

 4. Ja, försiktighet och god hygien, gärna överdriven, är A och O i smittotider.
  För min del kan jag inte göra mer just nu.
  Sunt förnuft.
  Glad måndag!

 5. Jag har katastrof tankar ibland så jag är faktiskt lite orolig, speciellt nu när medier har skrämt upp så mycket så blir man ju rädd. Men det enda man kan göra är att vara noga med hand hygienen

 6. Här är vi extra med handhygien och allt dessutom så har vi en speciell mask på oss när vi går ut. Här har de bara vart 1 fall än så länge men man vet ju aldrig när de kommer mer. Men håller oss borta från stora folksamlingar.

 7. Klart att det är oroväckande! Men ännu så länge lever vi precis som vanligt. Fast visst känns det lite olustigt när man går in på en chino (prylaffärer som drivs av kineser) och personalen går runt med munskydd…

 8. Jag vet inte om ja känner oro faktiskt svårt att säga hahah men men händer de att man blir smittad så är man smittad liksom

 9. Har samma inställning som du har. Däremot arbetar jag med personer som är i riskzonen och dom tänker jag lite extra på. God handhygien kommer man långt med.

 10. Jag känner verkligen oro, tror att Sverige är lite för lama för vad det kan göra och hur stort det kan bli, befolkningen känns inte riktigt beredda eller villiga till att anpassa sig ifall om vi behöver ställa om våra rutiner för en period för att undvika smittspridning…

  1. Jag förstår precis hur du tänker här. När jag skrev detta hade jag inte kommit till jobbet ännu just den måndagen. På jobbet så var det som att något annat ramlade ner över mig jag blev rädd, efter det började allt eskalera. Från att jag varit lugnt till att inse hur nära Corona faktiskt var. Jag har alltid hållit mig väldigt uppdaterad på sjukdomar, men inte denna gång. Helt enkelt för att jag försökt att minimera saker som ger mig ångest, förmodligen förstod jag inte därför hur otroligt farligt detta var. Nu vet jag men jag trodde aldrig ens i min vildaste fantasi innan denna måndag att det skulle bli så här.

 11. Är nog som dig, känner ingen större oro men klart man är mer noga än vanligt med hygienen liksom! Men för dig som har astma kan det kanske vara lite mer oroligt eftersom vad jag förstått, så blir det värre för dom än en ”vanlig” person?! <3

 12. Är inte så rädd för corona. visst har jag respekt för de men är inte livrädd så nej. Jobbar själv på sjukhuset så har lite uppdatering där genom 🙂

 13. Jag är inte orolig, jag fick svininfluensa och var sjuk drygt tre veckor, kan känna mig lite orolig för Mille om han skulle få viruset, lite större risk med diabetes….

 14. De flesta som har dött av coronaviruset är ju över 80 år och har haft vissa sjukdomar innan. Men jättebra att du kollat upp ”situationen”, då du ju har astma.
  Det som är aningen skrämmande är inte viruset i sig utan alla konsekvenser det hittills haft, och då menar jag inte inställda fotbollsmatcher.
  Har också bloggat om viruset, som ju är på allas läppar.

 15. Jag är väl inte jätteorolig men tänker extra på handhygien och är väl inte jättelockad av att vistas i större folksamlingar eller på flygplatser. ☺️
  Hoppas det drar över snart…

 16. Ja gud vad det pratas om detta viruset! Jag är inte heller så orolig för coronaviruset! De sjuka är att sociala medier skrämmer upp en som bara den! Men jag tänker också på handhygienen och allt sånt! Förstår att du är lite rädd med tanke på din arbetsplats och eftersom du har astma och allergi! Såklart är jag orolig att mina nära och kära som är äldre ska åka på det<3

 17. Jag är på samma spår som dig – inte heller jätte orolig! Men jag jobbar ju på förskola i ett område där det är mycket olika kulturer & människor ifrån många olika länder så klart man håller ögonen & öronen öppa!

 18. Jag kan känna en viss oro men försöker att inte tänka på det för mycket för media kan få det att låta jättestort. Jag är försiktig men inte jätteorolig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa