Något jag ätit som verkligen inte föll mig i smaken är…

Jag äter det mesta, men något som inte faller mig i smaken oavsett hur jag försöker är svamp. Jag minns som barn hur människor försökte lura i mig svamp och jag liksom märkte av den direkt, det är konsistensen tror jag något som verkligen är läskigt när jag äter det. Så en sak som inte faller mig i smaken är definitivt svamp.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Något jag ätit som verkligen inte föll mig i smaken är…

 • 24 mars, 2020 at 21:06
  Permalink

  Jag älskar svamp. Tänk så olika en kan tycka 😊

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:13
  Permalink

  Jag håller med! Smaken är helt okej, men konsistensen är inte alla god. Jag pillar bort…

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:22
  Permalink

  Jag håller med om att konsistensen kan vara lite obehaglig med svamp faktiskt. Äter det inte så ofta men det händer. Jag föredrar att rensa typ kantareller mer än att både plocka och äta. Tycker om det men inte hypad.

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:25
  Permalink

  Åh jag älskar svamp!! Eller viss svamp, en del klarar jag inte av typ kantareller. Lång historia kort men e gång smakade vi fårpungkula i utlandet. Det gör jag gärna inte om haha.

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:27
  Permalink

  Jag hör så många människor som säger exakt samma sak angående svamp. Jag kan på ett sätt förstå det då konsistensen ju är ganska speciell, men samtidigt är det ju SÅ otroligt gott. Särskilt kantareller. Vattnas i munnen när jag tänker på det 😀

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:29
  Permalink

  Visst är det häftigt att vissa saker inte passar i en mun men anses vedervärdigt i en annan mun

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 21:50
  Permalink

  Något jag verkligen inte klarar av är blodkorv och blodpudding.. 🙁

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 22:17
  Permalink

  Det är nog så, antingen älskar man svamp eller hatar man det! ☺️ jag älskar svamp, champinjoner är ju sååå gott! 😍 Tur vi alla är olika ☺️Kram 💖

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 22:28
  Permalink

  ha ha det är samma me felicia här . och en kompis till mej likaså så de liksom “sniffar” till sej det på flera mils avstånd=)
  ja man kanske är lika dan själv
  alltså porslinet är så jätte fint gillar det verkligen
  ha en fin morgondag kram kram

  Reply
 • 24 mars, 2020 at 23:01
  Permalink

  Då har du nåt gemensamt med min man den här gången. Det tog honom 42 år till han inte gillade direkt, men väl åt en smörstekt champinjon. Champinjoner är fortfarande den enda svampen han äter än idag. Å jag älskar svamp, helst karljohan.

  Reply
  • 25 mars, 2020 at 16:55
   Permalink

   Så kul där :D. Spännande att han ändå åt den där champinjonen då. Låter lite som att han var ganska nöjd med det ändå eftersom han äter det fortfarande?

   Reply
 • 24 mars, 2020 at 23:58
  Permalink

  Jag kommer ihåg att min dagmamma tvingade mig att äta fiskbullar. Det vägrar jag att äta idag. Det sätter sina spår. Godkväll <3
  Kram

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 06:21
  Permalink

  Åh, vad tråkigt. Vi som älskar att plocka svamp på somrarna och skriker av glädje när vi kan göra riktig svampsås till middagen. Men just svamp verkar vara någonting som antingen är bu eller bä. Känner många som inte tycker om det alls. Kram!
  Moa Larsson recently posted..LITE SKADESKJUTNA

  Reply
  • 25 mars, 2020 at 16:47
   Permalink

   Jag älskar att plocka svamp :D. Men äter det inte själv, däremot att leta är helt underbart kul :D.

   Reply
  • 25 mars, 2020 at 16:53
   Permalink

   Så spännande det där, det är många som inte gillar fika :). Själv älskar jag sådant 🙂

   Reply
 • 25 mars, 2020 at 07:35
  Permalink

  Och jag är tvärtom, älskar verkligen svamp. 🙂 Håller dock med om att konsistensen är lite specielll. Så gott det hade varit med en riktig kantarelltoast nu…. Har dock inga kantareller så det får va, haha. Något som jag verkligen inte äter är blodmat. Tycker inte det smakar blod men just tanken på att äta blod. *RYSER

  Reply
  • 25 mars, 2020 at 16:52
   Permalink

   Haha ja du smaken är då verkligen som baken :). Ja det är liksom snuskigt 😉 . Usch nej blodmat äter jag ogärna heller.

   Reply
 • 25 mars, 2020 at 07:50
  Permalink

  Jag älskar verkligen svamp 😀 stekta champinjoner är ju verkligen så gott ! Men vet att det är många som inte gillar det , har ju verkligen en speciell konsistens med 🙈. Har lite svårare att bara äta svamp i från burk men i mat funkar det bra 🙂

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 08:18
  Permalink

  Jag her med väldigt svårt att äta svamp jag gillar absolute inte champinjoner tycker att dom har sådan konstig kostenhetens så det är något jag vänligen inte kan äta 🙂

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 10:43
  Permalink

  Inte helt ovanligt att man inte gillar svamp har jag förstått. Själv tycker jag det är jätte gott. Något jag absolut inte kan äta är gurka dock
  Lexochlogan recently posted..WOW FÖRSTA TAPPADE TANDEN

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 10:57
  Permalink

  Håller med! Hur mycket jag än försöker äta svamp mår jag illa av bara tanken på svamp, usch 🤣

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 11:17
  Permalink

  Jag glömmer aldrig sonens ursäkt att slippa smaka på svamp
  -Svamp är något som växer mellan tårna!
  Haha

  Reply
 • 25 mars, 2020 at 11:57
  Permalink

  Morötter gillar jag inte alls (om det inte är morotssoppa eller morotskaka, för då smakar det inte morot längre). Sen gillar jag inte isterband heller, men dom är väldigt lätta att undvika. Morötter är svårare då dom gärna har dom i sallader och som tillbehör på restauranger. Men eftersom alla restauranger är stängda nu så klarar jag mig undan morötterna också. Se där! En positiv grej med karantänen… 😉 😀

  Reply
  • 25 mars, 2020 at 16:45
   Permalink

   Usch insterband förstår jag dig med :-o. Fick det som gravid på BB höll på att kräkas. Morötter däremot fixar jag 🙂

   Reply
 • 26 mars, 2020 at 02:03
  Permalink

  Jag personligen tycker om svamp väldigt mycket men kan gå länge innan jag äter det, men alla är ju olika och så även smaken 🙂
  Ps kolla din messanger, vill du att jag lägger undan boken till dig?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: