Som du kanske märkt så har jag inte bloggat på flera dagar, de inlägg som ligger uppe har jag precis publicerat då det tillhörde min utmaningen. Jag har nämligen haft halsont, hosta och snuva sedan i måndagsnatt. Vaknade på tisdagen och fick helt enkelt stanna hemma, svårt läge nu när det är Corona eller Covid19 som det heter egentligen. Det är ju vår, då avlöser förkylningen, astma och allergi varandra dessutom så kan man omöjligt veta om man fått Corona också. Jag har dock valt att stanna hemma för att det är vad rekommendationerna säger.

Idag är det torsdag, och lovet börjar. Jag tror ju att det är nu som alla kommer insjukna i Corona så blir nog inget vidare spännande påsklov. Oavsett så är det väl lite välförtjänt med lov efter allt som är och har varit på sista tiden.

Hoppas allt är fint med dig?

55 kommentarer

   1. Nej men hoppas du e piggare . Säger oxp så då man har både astman o hosta så ja jag är hemma
    Här har de haft lov denna vecka .
    Hoppas ni har en mysig påsk o du kan va ute och träffa sonen ändå
    Glad påsk o fortsatt krya önskar ja dej kram

 1. Usch stackare va jobbigt o vara förkyld och ha den där vidriga pollenallergin ja längtar inte tills de blir så pass här att ja få lida av pollenallergi 🙁 krya på dig vännen å ja hoppas ändå att du får en bra påsk ❤️

 2. Är inte detta typiskt för oss som jobbar inom skolan, man kör på i veckorna och när man slappnar av vid lov blir man sjuk 😞 Krya på dig! kram

 3. Vad trist att du är sjuk! Tyvärr är det ju som du säger de tiderna just nu med pollen osv, och Corona på det så blir det ju svårt att veta vad som är vad.. Vi får inte heller gå till jobbet vid minsta lilla och måste vara hemma 48 timmar från sista symptomet. Bra dock tycker jag med tanke på hur det ser ut nu.. Hoppas ni får en fin påsk ändå!

 4. Krya på dig! Helt rätt att följa de uppmaningar som ges och stanna hemma om man har symtom! Vi får hoppas på att påsklovet blir bra och att de inte för med sig fler insjuknanden!

 5. Har tänkt på det där… hur vet man om det är covid19 eller allergi när näsan rinner och ögonen kliar, jo men det ska väl vara feber oxå å vanligtvis har man inte feber då det är allergi.
  Tråkigt att bli sjuk på lovet.

 6. Hua vad jobbigt. Som du säger extra svårt i dessa tider. Hoppas de flesta kan hålla sig friska och eller hemma iallafall. Här är det bra <3

 7. Det är ju det som är så läskigt. Hur vet man om man har en “vanlig” förkylning, pollenallergi eller drabbats av Corona. De flesta drabbas som tur är “bara” av vanliga åkommor.
  Har också en känsla av att de flesta län kommer att “peaka” under påskhelgen, inte minst på grund av idiotiska nollåttor som trots alla rekommendationer åker ut till sina lantställen/campingplatser.
  Krya på dig Madeleine. Förhoppningsvis kan du ha lite kul ändå, trots coronaeländet.

  1. Ja eller hur? Det känns ju som covid19 är otroligt lurig på många sätt och vis. Jag tror också det, vi får se hur det blir nu 😮 . Verkar som du skriver som många dragit till lantställen och det känns helt galet :-o.

 8. Så jobbigt för dig! Håller tummarna för att du snart mår bättre igen! Krya på dig! Jag har “bara” problem med pollenallergin, men det är jobbigt nog bara det… Kram 💖

 9. Jag har också hört att det är nu under påsk som många kommer bli sjuka i covid-19 så vi får väl se men annars är det som du säger att man brukar åka på förkylning på våren. Känns som folk lite har glömt bort det. Krya på dig och jag hoppas snart du mår bättre 🙂

 10. Krya på dig, ja nu kan man ju inte riktigt veta tyvärr. Jag hoppas verkligen folk tänker till nu under påsk, så mycket varningar som gått ut så måste väl folk förstå. Vi vill göra massor men håller oss hemma, vill inte bli smittad och inte smitta våra barn eller bära och kära och då får man tänka till. Kommer en påsk nästa år med och finns så mycket annat att fira resten av året
  Lexochlogan recently posted..PÄRLA SMÅ PÅSKHARAR

 11. Fina Madeleine. Jag läste din status på facebook där du kopplade till just det här inlägget och förstår frustrationen; för hur f*n ska man veta vad som är vad? Jag hoppas att det här inte blir en ytterligare trigger för din ångest och att du snart är på benen igen. Kom ihåg att jag aldrig är längre än ett facebookmeddelande bort. Stor kram!
  Moa Larsson recently posted..JU FULARE DESTO BÄTTRE

 12. Usch för hosta och halsont. Det är ju omöjligt att veta vad som är vad. Men om allergimedicinerna hjälper så är det allergi och då kan man gå till jobbet. För min del tycker jag att det är så svårt, har jag verkligen ont i halsen eller är det hjärnspöken. I dessa coronatider har jag så lätt att bli inbillningssjuk. Går runt och känner efter hela tiden. Hoppas iallafall att du mår bättre idag.

  1. Ja fy inte är det kul och nu när man inte helt vet heller. Jag vet att det kan vara så med allergimedicinerna men i mitt fall så har jag ju också astma så då blir det extra svårt att bedöma :/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: