Min hemlighet, och att blicka mot framtiden.

Du vet det där uttrycker att gå och suga en stund på karamellen. Att liksom gå och bara vänta innan man säger något, att fundera och lägga fram det vid det där rätta ögonblicket. Att man någonstans vill känna att nu är allt på sådant vis att det är rätt att berätta.

Ungefär så är det nu för mig. Eftersom jag alldeles strax är färdigutbildad specialpedagog har jag letat runt efter jobb. Min nuvarande arbetsplats kan inte erbjuda mig en specialpedagogtjänst och det är vad jag vill jobba med. Så nu under våren har jag sökt två jobb, jag blev erbjudet det första ganska omgående men det kändes inte helt rätt så det sa jag nej till. Så för tre veckor sedan var jag till en annan skola, där kändes det rätt och jag hoppades verkligen när jag åkte därifrån att jobbet skulle bli mitt.

Veckan efter ringde arbetsplatsen och erbjöd mig jobbet som specialpedagog inom deras skoldistrikt. Det fortfarande inom Falu kommun, så det som händer är att jag flyttar över från nuvarande skola dit den 10 augusti. Jag får i samband med det en ny yrkestitel, nya arbetsuppgifter och en helt annan lön. Det känns helt rätt!

Jag kommer sakna mina kollegor på min nuvarande skola, det har verkligen varit flera lärorika år med jättefin gemenskap. Men det här är mitt nästa steg i livet, min nya karriär som börjar.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

76 thoughts on “Min hemlighet, och att blicka mot framtiden.

 • 20 april, 2020 at 09:59
  Permalink

  Grattis till jobbet ☺️ hoppas allt kommer gå vägen för dig ❤️

  Reply
 • 20 april, 2020 at 10:52
  Permalink

  Åh! Jag såg din status på facebook för bara några minuter sedan och är så glad för din skull! Jag förstår att du kommer att sakna det som har varit, men det är ett fint bevis på att du har haft det bra. Min sambo bytte jobb för tre år sedan efter att ha varit på samma firma sedan han var 17 år och jag vet hur tufft han tyckte det var att ta steget. Men det blev SÅ BRA! Han precis som du, höjde sin lön och fick nya titlar han verkligen förtjänade. Så glad för dig Madeleine! Kram!
  Moa Larsson recently posted..OM PRESS OCH HÖGA KRAV

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:40
   Permalink

   Åh så roligt :). Tack :D. Ja så är det ju det är två sidor av saker jämt. Så himla fint för honom med. Åh så underbart <3. Tack fina du :).

   Reply
 • 20 april, 2020 at 11:07
  Permalink

  Vad spännande!! Grattis 😀

  Reply
 • 20 april, 2020 at 11:46
  Permalink

  Grattis till nya jobbet! Hoppas du kommer att trivas!

  Reply
 • 20 april, 2020 at 12:01
  Permalink

  Men gud GRATTIS!!!
  Va roligt med en ny tjänst och nya utmaningar!
  Hoppas att du kommer trivas och att dina kollegor är lika. fantastiska som du. är 🙂

  Kram kram
  Jenny recently posted..En käftsmäll pepprad av verklighet!

  Reply
 • 20 april, 2020 at 12:02
  Permalink

  Vad roligt, stort grattis till dig och lycka till 👍😊

  Reply
 • 20 april, 2020 at 12:24
  Permalink

  Men grattis vad roligt! Klart du kommer att sakna dina gamla kollegor, det gör man ju, men samtidigt får du ju nya fina kollegor.

  Apropå vädret, vi kanske närmar oss Islands väderförhållanden, där medeltemperaturen är runt 6-7 grader året om…haha något varmare juni-juli och för övrigt runt 3-5 grader, haha

  Reply
  • 22 april, 2020 at 20:16
   Permalink

   Tack :). Ja visst är det så, det blir lite dubbelt men tror det här kommer bli jättebra :D. Haha jo du det kan nog stämma med vädret :).

   Reply
 • 20 april, 2020 at 12:32
  Permalink

  Men gud grattis fina du ❤️😍 yäjjj vad glad jag blir för din skull men du förtjänar de verkligen ❤️❤️❤️ Är verkligen stolt över dig min vän – de har du gjort så jävla bra
  Tess recently posted..JAG ÄR FANTASTISK!

  Reply
 • 20 april, 2020 at 13:15
  Permalink

  Grattis till nya titeln 👏 härligt att ha jobb att kunna välja mellan och tacka nej utan stressen att inte hitta något annat. ❤️

  Reply
 • 20 april, 2020 at 14:52
  Permalink

  Men så roligt och stort grattis. Klart man vill jobba med det man utbildar sig till. Alltid tråkigt att lämna kollegor, men blir säkert bra på nästa jobb oxå

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:39
   Permalink

   Ja jättekul :D. Ja visst är det så :). Ja det känns sorgesamt för jag tycker om mina kollegor men det här blir bra med :).

   Reply
 • 20 april, 2020 at 16:09
  Permalink

  Vad roligt att du blev erbjuden båda jobben, säger ju ganska mycket om dig 😉
  Härligt att du fann ett ställe där det kändes mer rätt och att du fick även det, ett stort grattis till dig. Hoppas att det kommer gå bra!

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:38
   Permalink

   Åh ja det var ganska kul 🙂 . Åh så fin kommentar <3. Ja verkligen, det kändes jättebra 😀 . Tack :).

   Reply
 • 20 april, 2020 at 16:30
  Permalink

  Grattis så roligt att du hittat något som känns helt rätt! Kram

  Reply
 • 20 april, 2020 at 19:09
  Permalink

  Men åh vad roligt! STORT grattis till dig! Så himla kul att du ska få jobba med det du verkligen vill och utbildat dig till! Och att det kändes rätt när du var där 🙂

  Reply
 • 20 april, 2020 at 20:06
  Permalink

  Stort grattis till den nya tjänsten. Det är viktigt att ta nya steg även i sin karriär. Jag hoppas att du ska trivas ❤️

  Reply
 • 20 april, 2020 at 20:49
  Permalink

  Ibland vill man inte berätta på en gång, så kände jag med mitt nya jobb. Jag ville liksom hålla det för mig själv ett tag. Grattis till ditt nya jobb, så himla roligt att få testa på nya arbetsuppgifter. Jag håller tummarna att det kommer gå bra för dig och att du kommer trivas.

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:34
   Permalink

   Nej och jag ville att mina kollegor skulle få chansen att veta lite :). Tack :D.

   Reply
 • 20 april, 2020 at 22:13
  Permalink

  Stort GRATTIS till det nya jobbet! Det är väl klart att du ska jobba med det du är utbildad för och få betalt därefter.
  Någon gång får du gärna berätta vad en specialpedagog gör. Alltså var är dina specialkunskaper? Ärligt talat har jag ingen aning. Vet vad en lärare gör i de olika ämnen, men vet inte vad en specialpedagog gör.

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:34
   Permalink

   Tusen tack :D. Ja visst är det så :). Absolut det kan jag ta och berätta :D. Får skriva ner det lite så ni läsare får veta vad man gör :).

   Reply
 • 20 april, 2020 at 22:54
  Permalink

  Såååå roligt! Stort grattis! Måste kännas så otroligt skönt att redan ha ett nytt jobb fixat såhär innan examen. Det är du väl värd 🙂 Kram <3

  Reply
 • 21 april, 2020 at 02:24
  Permalink

  GRATTIS❤det kommer gå jättebra och bli roligt för dig. Förstår att du längtar men att det känns lite tråkigt att lämna. Vad jobbar du nu med inom skolan? 🙂

  Reply
  • 22 april, 2020 at 19:35
   Permalink

   Det hoppas jag :). Det känns verkligen blandat, samtidigt så himla roligt att få jobba med detta. Som specialpedagog kommer jag att jobba :).

   Reply
 • 21 april, 2020 at 02:47
  Permalink

  åh men grattis, gud så spännande, ❤ hopaps du kommer trivas bra där. jag är också en sån som kan tänka igenom rätt tillfälle att säga saker ett tag innan jag säger det, just för ibland känns det ju bara helt fel att säga det liksom ❤
  jessica recently posted..sammanfattning: vecka 16

  Reply
 • 21 april, 2020 at 07:42
  Permalink

  Grattis till ditt nya jobb! Så kul att få prova på något annat 🙂

  Reply
 • 21 april, 2020 at 08:17
  Permalink

  Men åh så roligt för dig! Stor grattis!😍
  Klart man måste suga på karamellen en stund, jag berättar sällan direkt jag heller för man vill ju inte jinxa något!

  Reply
 • 21 april, 2020 at 08:48
  Permalink

  Vad kul att du ska flytta över till en ny skola och att du ska få andra abets uppgifter. kul med lite högre lön med det sitter aldrig fel . Hoppas du får en super fin dag i dag
  amanda recently posted..jeansjackor och vårnytt

  Reply
 • 21 april, 2020 at 09:23
  Permalink

  Åh, wow, stort grattis till dig, så himla kul! <3

  Reply
 • 21 april, 2020 at 10:27
  Permalink

  Grattis till den nya tjänsten! Klart att du ska jobba med det som du har utbildning för 😀

  Reply
 • 21 april, 2020 at 10:50
  Permalink

  Men vad spännande för dig, vad roligt!! Grattis 😀 det är ju så viktigt att det känns bra i magen också, håller tummarna <3

  Reply
 • 21 april, 2020 at 15:07
  Permalink

  Så roligt att höra vännen=) All lycka till dig och ditt nya jobb!!!
  Ha en bra fag <3
  Kram

  Reply
 • 21 april, 2020 at 15:15
  Permalink

  Stort grattis! Ibland är de skönt och få miljöbyte och nya utmaningar! Hoppas du kommer trivas där också 😊

  Reply
 • 21 april, 2020 at 17:16
  Permalink

  Men så roligt. Grattis till dig och lycka till.
  Söker själv jobb men de vill knäppt kolla åt mitt håll. Jag har bestämt att göra klart examensarbetet och sen lägga de sista praktikerna på hyllan. Har även sökt in till medicinsk sekreterare nu till hösten och hoppas jag kommer in. Får beskedet i juni.

  Ha en fin tisdag kväll. Kram från Malmö

  Reply
  • 22 april, 2020 at 20:21
   Permalink

   Åh tusen tack :). Men så konstigt :(, vad tråkigt att det är så. Är det för det där med praktiken? Åh medicinsk sekreterare låter jättespännande :D. Kramar <3

   Reply
 • 23 april, 2020 at 18:32
  Permalink

  Det är ju helt fantastiskt =D… vad glad jag blir för dig!!! Har man lagt tid, energi och en viss ekonomiskt i det man har utbildat sig så är det ju mer än självklart att man vill göra allt för att få jobba det sen. Livet är för kort och dyrbart för att enbart bara tänka på andra, mer “ego” i ens livsval åt folket<3

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: