Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Så trött att jag somnar.

Jag börjar fundera på om det är någon brist i kroppen just nu. Grejen är den att jag somnar flera gånger per dag. Jag lägger mig strax efter 21:00, och vid 22:00 sover jag. Sedan sover jag till 6:00 för att gå upp till jobbet helt galet trött. På min rast på 30 minuter somnar jag som en stock och sover alltså jättetungt det är nästan som att jag inte får upp ögonen när klockan ringer.

När jag kommer hem från jobbet slocknar jag igen, och sover då i två timmar minst och lika tungt som jag sovit där vid lunch på jobbet och under natten. Det är pollensäsong och min andning är påverkad så misstänker absolut att min astma inte är tipptopp just nu. Jag tar då dubbeldos både morgon och kväll, tar mina allergitabletter varje morgon men är ändå så här trött. Det är helt olidligt!

Jag har börjat ta järntabletter varje kväll, och idag fick jag hem en flaska Ferronol för att peppra järnet ännu mera. Jag har för lågt ferratinvärde för att få ge blod, och tänkte därmed se om jag kan höja upp det om jag blir piggare då. Kanske är det bara önsketänkande men något måste jag ju göra!

31 Comments

 1. Och jag har för högt ferritinvärde för att ge blod. Jag måste till och med gå på blodtappning var tredje månad. Tyvärr används inte mitt blod till personer som har järnbrist, vilket gör mig förbannad varje gång jag tappar blod.
  Man snackar ju alltid om vårtrötthet, men du sover ju verkligen ofta och länge. Har du varit hos läkaren och kollat?

  1. Jag har också börjat få för högt ferritinvärde, men det hoppar lite upp o ner så än har det inte varit aktuellt om blodtappning – men jag kommer dit, o nästa gång det är högt kommer jag nog ta en ordentlig diskussion om det inte är dags… känns bättre än att riskera få något av just detta som då ofta blir kroniskt, går inte bort fast man sänker värdet.
   Det jag tänkte fråga dig – när du börjar få högre värde – känner du av det på något sätt?
   Ha en bra dag.

 2. Kan vara att du blir extra trött nu under pollen säsongen om du tar medicin för pollen så gör den medicinen en trött också. Jag hoppas att de vänder så du inte alltid känner dig trött vännen ❤️

 3. Usch vad jobbigt när det blir sådär, jag har sådana perioder med. Kan ju hoppas att det kan hjälpa dig annars får du kanske ta lite prover?

 4. Kan absolut vara järn. Kan också vara utmattning på gång? Tänker att du har ett krävande jobb och håller på med krävande studier. Hoppas att det blir bättre!

  1. Nej utmattning tror jag inte det är, har varit utmattad en gång men det här är mer liksom som att det sitter i kroppen. När jag var utmattad kände jag det i huvudet, nu är det som att ”lungorna” inte orkar med liksom :/.

 5. Det är så jobbigt med allergitrötthet. Jag har också märkt en ökad trötthet de senaste veckorna. Hoppas du blir piggare.

 6. Åh vad jag känner igen mig! Jag är med så EXTREMT trött! Äter med järntabletter och dubbel dos med min allergimedicin… imorgon ska jag i allafall till läkaren och hoppas dom kan ta massa prover & se vad som är felet. Lider med dig!

 7. Usch, vad jobbigt det låter. Låter ju sannerligen som att du kan ha brist på någonting. Jag är lite i samma situation. Hur mycket eller lite jag än sover skulle jag kunna somma på studs när som helst under dagen. Om jag inte hade varit tvungen att gå upp om dagarna hade jag lätt kunnat sova två veckor på rad känns det som. Håller tummarna för att du lyckas få piggheten tillbaka och att järntillskotten hjälper! <3

 8. Jag kanske missminner mig nu, men visst har du varit trött ända sedan innan jul? Kanske har förväxlat dig med någon annan men jag är nästan 100% säker på att det var du. Järn är en bra grej att börja med, prova annars att ta C-vitamin i samband med järntabletterna. Det ökar upptaget och är det som fungerat periodvis för mig. Annars tycker jag att du ska kontakta vården och ta mer omfattande blodprover. Stor kram fina du!

  1. Jo jag har varit det, har varit trött sen i oktober typ, så där konstant trött och börjar känna att det är något knasigt nu. Tänker också på att jag har blodtrycksfall och huvudvärk som kommit i omlopp.
   När jag var till vården sist i januari så sa de att min puls typ rusar och sedan inget mer. Att hjärtat kompenserar typ, jag börjar fundera på om det har något samband faktiskt.

 9. Stackare – låter riktigt jobbigt! Jag har kronisk järnbristanemi orsakad av just lågt ferritinvärde. När jag var som sämst så hamnade jag på akuten med ambulans för de misstänkte att jag höll på att få en hjärtinfarkt då symptomen på svår järnbristanemi liknar kärlkramp. Har lyckats få upp värdet till 50 efter många år med Duroferon, men har insett att det kommer att bli nödvändigt med medicinering så länge jag är i fertil ålder. Blir vit som ett lakan i ansiktet så fort jag får mens 😔 Det konstiga är att mitt Hb ligger runt 124 så det är bara depåerna som är kassa. Håller tummarna för att du ska får ordning på värdet så du blir lite piggare! Kram 💖

 10. Mitt råd är att gå o kontrollera dina värden – jag hade lågt värde förr, men järntabletter hjälpte inte, jag fick järn direkt, dropp, 3 ggr i veckan, men inte heller det hjälpte så jag fick istället åka in o få blod när det blev för lågt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: