Idag är dagen jag blev examinerad Specialpedagog.

Så var dagen här, fredagen den 5 juni 2020. Dagen, månaden och året jag blev utbildad specialpedagog. Idag fick vi bedömningen på vårat examensarbete och ja vi är klara. Jag kan nu titulera mig specialpedagog och kan även skryta med att jag har trippel examen. En förskollärarexamen, en lärarexamen och nu specialpedagogexamen. Den sistnämnda är den jag fått på avancerad nivå, det är den som jag verkligen längtat efter. Idag hände det!

Dessa år har verkligen format mig, kantat mig och för mig framåt. Det känns sorgligt i hjärtat att inte få dela denna dag med mormor. Men så såg jag en fjäril på mitt fönster här på kvällen och tänkte att det kanske är hon som var förbi för att hälsa mig grattis. Tänk att cancern var tvungen att ta henne ifrån mig, och att det i oktober gått två år utan henne här i livet. Jag önskar så att jag fått dela min glädje med henne idag, men jag tror inom mig att det var hon som var den lilla fjärilen på fönstret. Kanske även för att min mamma såg en fjäril på sitt fönster idag.

Imorgon på självaste nationaldagen och Björns födelsedag då han fyller 40 ska vi fira min examen. Det ska bli jättekul! Förstår ni att jag är klar nu, det förstår knappt jag!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

56 thoughts on “Idag är dagen jag blev examinerad Specialpedagog.

 • 6 juni, 2020 at 00:09
  Permalink

  Fy fan för cancer – de borde inte få finnas. Grattis förresten – så glad för din skull att du kommit så långt med alla dina utbildningar. De kommer bli bra för dig 😀 ja du är klar – fatta de så njut som tusan imorgon stumpan – det förtjänar du ❤️😍

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 08:21
  Permalink

  Beklagar sorgen. Cancern är verkligen jätte hemsk och drabbar oss alla. Indirekt eller direkt! 😭💖

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 08:33
  Permalink

  Om du kände att det var hon så var det hon. Min mamma brukar få kontakt med andra sidan och hon skulle säga att det absolut var så. <3 Kramis
  Netti Starby recently posted..Vackra Örebro

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 08:36
  Permalink

  Jättegrattis till examen samt 40 åringen. Önskar dig en fortsatt trevlig helg.

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 08:46
  Permalink

  Hurra och stort grattis! En sån stor dag! Är så imponerad av allt du gjort. Hoppas så du kommer trivas med nya jobbet sen också i din nya roll. 🙂
  Tror jag med att det var din mormor på besök, vad fint. 🙂 Hoppas ni firar riktigt ordentligt idag när Björn dessutom fyller 40 😀

  Reply
  • 8 juni, 2020 at 08:00
   Permalink

   Tusen tack :D. Det var det absolut <3. Det tror jag absolut att jag kommer att göra. Det tror jag faktiskt, det kändes så. Åh ja kul för honom :).

   Reply
 • 6 juni, 2020 at 08:51
  Permalink

  Ett stort grattis till dig. Äntligen klar. Måste kännas underbart. Just specialpedagoger är det väl stor brist på också har jag förstått det som. Vad kommer du inrikta dig på nu?

  Reply
  • 8 juni, 2020 at 08:00
   Permalink

   Ja det känns verkligen så rätt :D. Jo det är ju vet även speciallärare. Men så är läraryrket samt förskolläraryrket också bristyrken så det går nog tyvärr lite hand i hand. Nu kommer jag att skriva kartläggningar, göra observationer och arbeta förebyggande för eleverna.

   Reply
 • 6 juni, 2020 at 09:48
  Permalink

  JÄTTEGRATTIS till dig, så roligt och så skönt att det är gjort <3

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 10:17
  Permalink

  Åh men stort grattis till dej fina du kul att äntligen är klar nu har varit kul att följt din utbildning och nu är du äntligen klar ❤️ stort grattis till dej kul att ni ska fira dej det förkännar du

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 10:33
  Permalink

  Vad roligt. Stort grattis!
  Jag tror verkligen på det, att det var din mormor som kom i form av en fjäril.

  Ha en fin lördag och Nationaldag kram<3

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 12:37
  Permalink

  Åh vad kul, GRATTIS!!! Så fint det där med fjärilen, det var nog ett tecken precis som du sa <3
  kram!

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 12:42
  Permalink

  Vad härligt STORT GRATTIS till examen!! x 3, inte dåligt att ha så många yrken att välja på.
  Ja de var nog mormor som kom och sa grattis i form av en fjäril. De hälsar nog på då och då
  Och visar sig på olika sätt. Idag är ju nationaldagen så du får säga Grattis till Björn. Han föddes ett år innan min andra grabb som blir 39 idag 😊 En bra dag att fylla år på.
  Fira nu på ordentligt och ha så kul.
  Kramiz
  Herr Nilssons Fru recently posted..Dagarna kommer och dagarna går………..

  Reply
  • 8 juni, 2020 at 08:08
   Permalink

   Tusen tack 🙂 . Nej och dessutom är jag undersköterska i grunden, doula och hjälpmamma i Amningshjälpen så en del har jag. Det tror jag också. Åh så roligt :).

   Reply
 • 6 juni, 2020 at 13:11
  Permalink

  Heja dig, stort grattis <3 Hoppas ni får ett trevligt firande 🙂

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 14:01
  Permalink

  Stort GRATTIS till din tredje examen! Verkligen bra jobbat av dig 😀

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 14:23
  Permalink

  GRATTIS till din examen!! Så bra jobbat, hoppas du firar rejält idag! Hipp Hipp Hurra!!!

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 16:29
  Permalink

  Grattis till examen! Måste kännas som en lättnad nu efter så lång tids pluggande.
  Det var säkert din mormor som tittade förbi och önskade grattis 😊

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 19:01
  Permalink

  Stort, stort GRATTIS till att du nu kan titulera dig specialpedagog. Är otroligt stolt över dig och önskar dig bara det allra bästa i framtiden, som börjar med ditt nya jobb efter sommarlovet.
  Är helt säker på att din mormor ler stort däruppe någonstans och har hon sände en trevlig budbärare i form av en fjäril. Stort KRAM till dig!

  Reply
  • 8 juni, 2020 at 07:47
   Permalink

   Tusen tack fina du <3. Ja det känns så himla härligt 🙂 . Det tror jag också, det kändes så :). Kramar!

   Reply
 • 6 juni, 2020 at 19:55
  Permalink

  Wiiihooooo!!
  Grattis 🌸

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 20:33
  Permalink

  Ett riktigt riktigt stort grattis till din examen, så härligt att vara klar och så duktig du är! Hoppas du får god nytta av det i ditt arbetsliv. Och hoppas att firandet idag, blivit bra trots de speciella förutsättningar som just nu finns .

  Reply
 • 6 juni, 2020 at 22:24
  Permalink

  Men vad roligt! 🙂 STORT grattis till dig, DU klarade det! Wow! Tror absolut att det var din älskade mormor som var den lilla fjärilen som ville gratulera dig! Hoppas att firandet idag blev super 🙂

  Reply
 • 7 juni, 2020 at 07:35
  Permalink

  Grattis och lycka till med framtida jobb. 👍😊👏

  Reply
 • 8 juni, 2020 at 09:25
  Permalink

  Stort grattis!! Riktigt sjukt bra jobbat, lärare x3!! 😀 Starkt att ta sig igenom så mycket plugg verkligen 🙂
  Vilka åldrar undervisar du?

  Reply
  • 8 juni, 2020 at 09:31
   Permalink

   Tack :D. Just nu en åk 2:a. Men är behörig lärare från förskolan till årskurs 9. Som specialpedagog som jag är nu får jag undervisa alla. Från förskolan, till gymnasiet och vuxenutbildningen.

   Reply
   • 9 juni, 2020 at 10:07
    Permalink

    Häftigt! Är lite nyfis på läraryrket men tycker det är lite trist att det är så snävt nu med åldrarna man får välja på utbildningen. Samtidigt fattar jag att det säkerligen är så av en anledning, men det vore kul att kunna undervisa både låg- och mellanstadiet.. 🙂
    Men nu med din nya examen öppnar sig ju ännu mer, riktigt kul! Du är grym du! 🙂 Grattis igen!

    Reply
    • 10 juni, 2020 at 08:39
     Permalink

     Förstår det, jag tror att det är lättare om man tar en utbildning till mellanstadiet för då kan man även arbeta på lågstadiet på grund av poängen 🙂 . Du kanske skulle prata med en SYO om saken? 🙂 . Tusen tack 😀

     Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: