Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 24: Dagens ord

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken är din relation till begreppet ”gröna fingrar”?
 2. Vad skulle du vilja ha i din drömträdgård/balkong?
 3. Hur kryddar du helst din mat?
 4. Vad för typ av växter gillar du bäst?
 5. Om du fick sätta ett namn på en växt, vad skulle det vara?

Vilken är din relation till begreppet ”gröna fingrar”?
Något jag inte har själv men beundrar andra som har. Tycker det verkar galet kul det där att ha ett trädgårdsintresse och hålla på med stickningar. Men jag har inte riktigt ro och orken.

Vad skulle du vilja ha i din drömträdgård/balkong?
Nu har jag balkong och där blir det pelargoner. Men hade jag trädgård skulle jag införskaffa mig päronträd, äppelträd och körsbärsträd. Jag skulle verkligen vilja ha en gård full med fruktträd.

Hur kryddar du helst din mat?
Chili, älskar när det är starkt.

Vad för typ av växter gillar du bäst?
Orkidéer som alltid överlever här hemma. Men även lättare gröna växter.

Om du fick sätta ett namn på en växt, vad skulle det vara?
Februariros? Men det finns kanske redan.

27 Comments

 1. Jag tycker det är så synd när jag varje höst ser all fallfrukt från äppelträden som ingen tar hand om. Hallonbuskar skulle jag gärna ha! Trevlig helg

 2. Orkidéer tycker jag också om. Och gröna växter. De brukar klara sig lite längre än andra hos mig som har brist på gröna fingrar;)

 3. skulle också väldigt gärna vilja ha gröna fingrar. orkideer klara jag absolut inte. fruktträd är väldigt trevligt. jag tycker att det är intressant och roligt med växter, men det hjälper inte alltid

 4. Beundrar också entusiaster som älskar att påta i trädgården och verkligen brinner för att så, gräva, plantera med mera. Men det är ingenting för mig. Alltför mycket (skit-)jobb;-) Men om dina orkidéer överlever så har du kanske ändå gröna fingrar;-)
  Chili är vi helt överens om

 5. Äppelträd vore inte dumt. Körsbärsträdets bär käkar starar och trastar upp så fort de kommer åt, man hinner aldrig före, men fint när det blommar på våren, en får njuta av det! 😉

 6. Har hört en del lärare går månd o tisd här
  En väldigt konstig avslutning men ja tror många fick det fint ändå va man ser

  Ja det blir man glider ifrån varann men skönt o ha några man ses efter me
  Ha en super härlig lördag o h helg

 7. Gröna fingrar är jag imponerad över alla som har, önskar även jag att jag hade orken till det liksom! För glömmer alltid bort mina blommor så de har inte ett långt liv :’D <3

 8. Ja jag håller med dig stark mat är gott. Brukar också ha chili i min mat tycker det är så gott. Starkt ska det vara 😀 Nej gröna fingrar har inte jag heller 🙂

 9. Skööönt m ett ”avslut” nu kanske efter och i denna diffusa, osäkra och dödliga Corona tid. Samtidigt som du också har ett sommarlov att ta dig an, ?.. Tacksamt m tacksamma elever, du gör säk ett gott jobb och omtyckt likaså.. Nu har vi snart Midsommar så önskar dig och kära, en riktigt fin och underbar dag och v.. Kram, kram, ?..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: