Idag var det skolavslutning för mina elever. Jag hade rosa dagen till ära och solen var perfekt precis som igår. Det ska vara strålande sol under skolavslutningen tycker jag, det piggar upp för alla samt att barnen får ett extra fint avslut när de möts av värmen när de äntligen går ut i sommaren och möter sommarlovet. Men nog om den saken, jag tänkte berätta om min dag.

Jag fick rosor av en elev, jättefina vita som hamnade väldigt snabbt i en vas när jag kom hem. Men innan det så skulle vi fika tillsammans alla kollegor, det bjöds på jättegod tårta och så var det dags för avtackning. Jag visste om att en av dem som skulle tackas av var just jag. Jag tycker sånt där är jättejobbigt, speciellt eftersom jag är rädd för vad jag ska säga. Jag fick i alla fall en jättefin stor bukett med blommor och det värmde verkligen. Utöver det fick jag en jättefin Muminbok från mina kollegor och den har jag redan suttit och tittat i, så himla fint. Sedan kom en av mina underbara kollegor och gav mig ett paket direkt på morgonen med ett jättefint skrivet kort till. I den låg Mumin vänskapsmugg och jag blev verkligen så glad över det fina hon skrivit där bakom. Skriver inte ut namn på människor utan att först frågat, men jag tänker att läser du detta så vet du vem du är.

Det är så märklig känsla att nu veta att det endast är en dag kvar på min underbara arbetsplats Hälsinggårdsskolan här i Falun. Jag tycker så mycket om mina kollegor, det har inte gått en dag under dessa tre år där jag inte skrattat, jag har träffat människor som jag ser som vänner. Att gå och ta en fika vill jag verkligen göra även om jag slutar. Jag är så glad över mina år på Hälsinggårdsskolan, enda anledningen till att jag byter jobb är för att jag vidareutbildat mig och vill jobba som specialpedagog, annars hade jag stannat kvar. Jag är helt ärlig med att skolan, eleverna, personalen och rektorerna är helt fantastiska på skolan. Så om du söker jobb i Falun så tveka inte att söka dig dit, du får verkligen en underbar arbetsplats.

På måndag säger jag hej då till skolan, och jag kommer sakna er allihop. Ni är fantastiska! Tack för allt ni gett mig i möten, utveckling och skratt under dessa tre år!

28 kommentarer

   1. Fint att bli avtackad lite och förstår att det känns trist att lämna men också spännande med nya utmaningar. Och en fika kan man ju alltid ta tillsammans med dem man saknar. Så fint att du fick en mugg med, då kommer du tänka på den personen när du använder den

 1. Med tanke på presenterna du fick känner dina kollegor dig mycket väl. Det är alltid kul och bra om man lämnar en arbetsplats med glädje och inte i frustration. Å du verkar ha stortrivts på din skola. Hoppas att du kommer trivas lika bra på din nya skola.

 2. Vilken härlig avtackning och vilka fina gåvor du fick! Blir helt varm i kroppen av ditt inlägg 🙂 Önskar dig all lycka med ditt nya jobb <3

 3. Vilken bra dag det blev för din del och så passande och personliga presenter du fick. Sådan uppmärksamhet kan jag tycka är lite jobbig men samtidigt så blir man också glad. Härligt att du har trivts bra men jag förstår att du går vidare till en tjänst som passar din nya examen. Själv har jag två arbetsdagar kvar sedan är det äntligen semester!

  1. Åh ja verkligen :). Ja visst är det så, man blir glad men jobbigt att stå i centrum. Visst är det så att jag trivts mycket bra. Men är ju så man vill fortsätta. Åh då har du nära nu :D.

 4. Jag håller med om det där med värme och sol på en skolavslutning. Jag minns när jag gick sommarlov från grundskolan. Vi fikade med tårta efteråt och sen åkte vi till Liseberg och firade den dagen.

 5. Helt fantastiskt nu är de bara att njuta liksom 🙂 allt ser så sabla gott ut å tårta klagar man inte på hahah 😉 sorgligt o säga hejdå men så är de ju ibland

 6. Så fint av dem att avtacka dig med så personliga presenter och inte bara något sedvanligt som vem som helst kan få, detta var ju faktiskt bara just för dig….underbart att du trivts på din arbetsplats, hoppas du kommer att trivas lika bra på nästa.

 7. Vilken underbar dag skönt att solen stog på himlen då som gick ut❤️ fin elev som komm med blommor och prisent av kollegan låter som en toppen dag

 8. Det måste vara jättetråkigt att behöva säga hejdå till underbara kollegor och underbar arbetsplats du verkar trivas på för att man vidareutbildat sig. Samtidigt så skönt på ett annat sätt då du äntligen är klar och kan ägna dig åt det du vill 😀
  Du verkar ha fått himla fina saker. Avis på dina muminsaker jag såg på instagram hehe 😉

 9. Men åh, både en muminmugg och fina blommor! Så fina människor du har runtomkring dig och att liksom få den uppskattningen av sina elever måste värma hjärtat enormt ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: