Inlägget är i reklam för Kläppen Ski Resort

Jag och min syster Melissas hund Sotis sommaren 2019 i Sälen.

Jag fullkomligt älskar mitt vackra Dalarna. Att bo och leva här är viktigt för mig och jag kan absolut inte se mig själv någon annanstans i världen än just i Dalarna. Det kanske verkar konstigt för andra men det är här jag mår som bäst, bland dalar och vattendrag. Närheten till dit man vill och att lika lätt som man kan bada på sommaren får man ett rejält snölandskap på vintern. William åker slalom och har i flera år önskat att vi kunde boka stuga i Sälen. Jag förstår honom, jag har bara besök Sälen sommartid och det var så otroligt vackert där. Kan bara föreställa mig hur fint det är vintertid. Även om jag själv inte åker utför så älskar jag att röra mig i naturen. Jag misstänker att Skilla skulle älska att få springa runt på Kläppen i snön i vinter samtidigt som William åker i backen.

Sedan har jag en tanke om att det där med att hemestra är det absolut bästa man kan göra nu och ett bra tag framöver. Sveriges ekonomi är i gungning efter allt detta med Covid19 och om vi ska få den bättre måste vi i första hand handla lokalt, besöka lokala föredrag och jag tänker även hemestra just för att sponsra allt vi vill ha. Det är hit vi betalar vår skatt, och därmed behöver butikerna får in pengar så att de precis som oss kan få samhället att gå runt.

Utöver det faktum att det är bra att sponsra lokalt, anser jag helt klart att man ska besöka Dalarna ändå. Det här är ett vackert landskap som verkligen är värt att älska. Jag har alltid varit stolt över att bo här i Dalarna, när jag då får chansen att skriva om bra ställen att besöka här faller det sig naturen. Dalarna är landskapet som har allt!

Relaterade etiketter:

6 kommentarer

  1. Har besökt Dalarna ett antal gånger, bland annat just Falun, Sälen, Rättvik, Borlänge, Leksand och Mora. Håller helt med dig Dalarna är ett otroligt vackert landskap både sommar- och vintertid.

  2. Dalarna i mitt hjärta! Är så stolt över att jag är dalkulla, och som tur är så bor min bror kvar i Falun!
    Varje sommar försöker jag komma upp dit, inte minst till mamma och pappas grav på skogskyrkogården.
    Brukar besöka det vackra Tällberg också!
    Ha en skön sommar!

    1. Åh jag förstår verkligen det :D. Att bo här är något alldeles extra. Åh då är du i närheten där jag bor :). Jag bor i husen precis vid skogskyrkogården :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa