Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv Fika & måltider Skilla vår mellanpudel Tonårsbarn

Skyttepaviljongen i Falun, hundvänligt och gott.

I förrgår när jag och Skilla promenerade vid Lugnet upptäckte jag det lilla huset som står där, människor satt med god distansering och åt och fikade. De hade även Rättviksglass som William tycker så mycket om, så jag tänkte att hit får vi gå någon dag.

Igår blev den dagen, vi gick dit och kunde sitta ute i solen. Jag köpte fika till mig och William, och cafét var hundvänligt och bjöd därmed hunden på godis. Skilla verkade gilla konceptet!

Det var verkligen jättegod fika och William var nöjd med vår promenad dit och fikastund tillsammans. Dit kommer jag att gå fler gånger. Lite roligt att det finns ett café så nära oss som jag helt missat!

Sedan Skilla blev en del i familjen är det många nya guldkorn som jag upptäckt. Det är då verkligen bra med dessa promenader man får med hund.

37 Comments

 1. Hundar kan verkligen få en att se sånt man inte tänkt på tidigare 🙂 och hemmablind är det sannerligen lätt att bli…. Ha en fin lördag <3

 2. Så himla mysigt! Perfekt att fiket är hundvänligt med!? så fantastiskt när man hittar nya mysiga ställen! Kram ❤️

 3. Vilket mysigt fikaställe du hittade! Det är en av fördelarna med att ha hund – man promenerar på platser man kanske inte skulle gå till annars. Så bra att det var hudvänligt också. Tyvärr har jag personligen mest stött på motsatsen under alla år vi hade hund/hundar. Dit förstår jag att du gärna återvänder?

  1. Ja verkligen, helt otippat så där. Visst är det så. Kan tänka mig att det är lika med hästarna med? Att du hittar små guldkorn ?. Tråkigt att det är så, upplever ställen trevligare när de accepterar djur och barn.

 4. Om man ikke er helt vanedyr så oppdager en mye nytt rundt seg, og ikke trenger det være langt unna heller. I fjor bestemte jeg meg for å gå nye turer i ferien, og ikke de gamle rundene som jeg pleide å gå i fjellet. Det åpnet seg en helt ny verden!

 5. Har nog aldrig varit på nått café som ger hunden godis men vatten brukar de bjuda på 🙂

  Men Ni verkar ju haft en bra dag å go fika dessutom 🙂

 6. Så härligt och så gott det ser ut! Underbart när folk har vett att hålla lite avstånd och när borden inte står så nära inpå varandra. Hoppas du får en riktigt fin och mysig lördag! Kramar ?

 7. Ja det där med att hund ger en nya insikter….när jag är ute och promenerar (utan hund – för jag har ingen) så är det ändå alltid hundmänniskorna som stannar upp (för deras hundar gör det) och hälsar, väldigt trevligt.
  Kul att ni hittade ett sånt mysigt ställe att fika vid.

 8. Vilket mysigt litet fik du hittade. Det är ju så bra att du har ett så nära där du bor. Vem säger nej till fika? Väldigt vackert också där. Bra att det är hundvänligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: