Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Skulle du kalla dig själv för troende?

Jag kör en bloggutmaning i juli Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

För några år sedan hade jag svarat nej, helt utan att blinka. Jag trodde inte och och därmed kändes det självklart att svara så. Men idag? Idag befinner jag mig i ett sökande, en önskan om att nog tro på något högre och att det finns något efter döden, eller någon som tar hand om mig när allt är som mörkast i min själ. Jag önskar att det är något mer än bara det vi lever nu, något större något som ger frid till själen. Jag vill inte tänka att allt bara tar slut, jag vill tro att det finns något efter det här. Att alla vi älskar är med oss fastän vi inte ser dem. Så jag tror att jag kanske tror. Lite som Dileva med ”Vem ska jag tro på”.

Deltagare i juliutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Geddfish
Marie Frändén
Kraka
Elisabet Karlsten
it_is/Anette
BP-computerart
Minresaminturmörmittliv
Lillian
Anne Jonsson
Susann
Madde
corkystyle
Lisa
Susjos
Tanthuset

16 Comments

  1. Jag går inte i kyrkan osv, men skulle ändå säga att jag tror på något/någon <3 Vill inte heller att allt bara tar slut o blir svart sen, skulle vara för konstigt?!?!

  2. Det var en passande fråga en söndag. Ja, det kan jag. Annars skulle jag inte ha kunnat tjänstgöra som kyrkvärd. Jag är religiöst uppväxt och min barnatro går nog aldrig ur.
    Tror också att vi hamnar i en annan dimension efter döden här på jorden.
    Kram

  3. Nej det är klart att det inte tar slut då … vi har ju vår herre Jesus som har besegrat döden så vi får evigt liv. Fantastiskt eller hur? Han har tagit alla våra synder (synd är det som vi gör som skiljer oss från Gud) och straffat bort dem i sin kropp, och när Han dog för vår skull var det för att vi skulle bli fria. Och Han älskar oss. Han älskar alla lika mycket. Ingen är speciell och alla är speciella. Han älskar oss med evig kärlek och det finns ingenting som kan skilja oss från Hans kärlek. Hans kärlek är vår för alltid. Tänk att Han som skapade himmel och jord, älskar oss, dig och mig. Magiskt eller hur?

  4. Man ska veta, tro får man göra i kyrkan var det nån som sa…men jag tror, dock inte i kyrkan. Jag är helt övertygad om att något styr oss, nåt större och jag ber alltid aftonbön när jag lägger mig och tackar för dagen som varit….Kram!

  5. Tomas Di Leva gillar jag skarpt i och för sig, men troende är jag inte. Jag tänker tvärtom, alltså någon/något måste ju ha skapat naturen med alla växter, människor, djur med mera. Men jag tror inte på ett liv efter döden till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: