Leksand, Hjultorget i Insjön och Tulavippan i Gagnef.

Idag tog vi oss ut på en riktig road trip hela familjen. Vi tog Björns bil och sedan åkte vi till några olika ställen här i Dalarna, på vägen såg vi en älg som stod och betade så jag fotade den så klart. Första stoppen var Insjön och Hjultorget. Där fick William äntligen sin vilja igenom och fick mig att köpa ett knivställ på Iittala Outlet, så nu är han nöjd. Sedan så åkte vi mot Leksand, vi åt thai och sushi på restaurang Lyktan och gick runt i stan och kikade. Björn gick in på Systembolaget så jag, William och Skilla väntande utanför. Helt plötsligt kommer en kille från personalen ut och går mot oss. Jag började fundera på om jag gjort något fel, när han frågar om han får hälsa och vill då hälsa på Skilla. Så säger han: “JAG älskar pudlar och har flera hemma, så när jag såg henne var jag bara tvungen att gå ut! Jag kommer aldrig skaffa andra hundar en pudlar. Jag fullkomligt älskar dem!” Så himla kul liksom, bara så där spontant från ingenstans och visst fick han hälsa. William sa sen: “JAG trodde han skulle komma hit och fråga om du tänkt köpa ut åt mig“. Haha, ja det hann liksom gå en del tankar genom huvudet, själv tänkte jag att han skulle säga att man inte fick stå där vi stod.

Vi gick sedan in i en butik där jag hittade 6 stycken linneservetter för 50 kr två packet. Så jag fick således betala 150 kr för 6 linneservetter. Det tyckte jag var ett rejält bra pris, och dessa blir fina att duka med sen.

Efter vi varit i Leksand åkte vi vidare mot Gagnef och Tulavippan. Jag har länge velat besöka den loppisen och WOW det fanns verkligen allt där. Jag gick runt i säkert bortåt en timme och kikade på saker. Köpen blev en My little ponyfilm för 5 kronor samt en “Salte Per” från serien Vår lilla stad för 25 kr följa med hem. Anledningen till att Salte Per var så billig var för att den hade en spricka. Det spelade mig ingen roll, mormor hade denna och jag älskade den verkligen som barn. Jag hade egentligen velat ha hela serien från: Vår lilla stad, men de är dyra som bara den på sidor som Tradera.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Leksand, Hjultorget i Insjön och Tulavippan i Gagnef.

 • 22 juli, 2020 at 22:08
  Permalink

  Låter som en underbar dag och vilken härlig kille som ville hälsa på hunden ❤️Älskar älgar, men de är sällsynta nu i Västmanland, förr såg vi dem var och varannan dag, nu ska vi ha tur om vi ser dem i skogen…

  Reply
  • 23 juli, 2020 at 21:35
   Permalink

   Åh ja verkligen det var det :). Ja eller hur, blev verkligen så glad över det :D. Åh förstår, så tråkigt att det blivit så sällsynt :(.

   Reply
 • 22 juli, 2020 at 22:13
  Permalink

  Vilken lyckad namnsdag! Kul att William gillar laga mat, å då behövs rätt knivar. Det säger alla mästarkockar:-)
  Åsså grattis till presenterna till dig själv. Toppen fynd:-)

  Reply
  • 22 juli, 2020 at 22:20
   Permalink

   Ja det var verkligen en fin namnsdag :D. Är nöjd med den :). Ja verkligen, han gillar det där med matlagning så misstänker att knivarna gjorde honom gott ;D. Han var i alla fall nöjd så tror det :D. Tack, är nöjd :D.

   Reply
 • 22 juli, 2020 at 23:05
  Permalink

  Det er helt utrolig hvor enkelt der er å komme i kontakt med folk når en har med hund. Mange flotte samtaler i årenes løp bare fordi jeg hadde meg meg hund i byen.

  Reply
  • 23 juli, 2020 at 21:35
   Permalink

   Ja visst är det så, tänker på den saken varje dag numera. Alla som pratar med en 🙂

   Reply
 • 23 juli, 2020 at 00:41
  Permalink

  Va fint kniv ställ 🙂 vi hade behövt ett också 🙂 knivar har vi ju köpt några st förra hösten men de var inte de bästa dyra men de behövs när man gör goda middagar typ skär kött o dylikt
  Tess recently posted..ÄR PÅ UTBILDNING FÖR ÖVNINGSKÖRNING

  Reply
 • 23 juli, 2020 at 05:00
  Permalink

  En riktigt bra dag alltså! Kul att killen på systemet kom ut så där spontant 🙂
  Fina fynd på loppisen och ett bra knivställ till William! Bra jobbat!

  Reply
  • 23 juli, 2020 at 21:18
   Permalink

   Åh ja verkligen :), lite spännande det där med människor man möter när man har hund :). Verkligen han är nöjd ;D.

   Reply
 • 23 juli, 2020 at 12:14
  Permalink

  Vad mysigt det låter 🙂
  Kul att se en älg och vilka fynd du gjorde på loppisen.

  Kram

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: