Tiskpromenad, första gången i hundgården och att vinna en Dash Cam.

Idag började Lions i Falun med sina Tiskpromenader igen, det är alltså Tipspromenader runt Tisken som är en liten sjö här i Falun. Det är väldigt lokala frågor så ibland har man koll men ibland inte alls. Jag råkade dock vinna första pris idag vilket visade sig vara en Dash Cam. Jag hade aldrig hört talas om saken innan, men det är alltså en kamera man sätter i bakspegeln på bilen som filmar bakifrån. På sådant vis får man filmat om någon skulle köra in i en, vilket låter ganska bra ändå får jag säga.

Eftersom det är tipspromenad runt Tisken så gick vi förbi hundgården som finns där. Så Skilla fick prova hundgård för första gången, hon tyckte det var kul även om hon just då var ganska ensam där. Får se om det blir någon mer gång och om det är lite hundar som hon då kan leka med.

Annars har den här söndagen gått väldigt fort. Jag hade världens mensvärk idag så jag låg med kramper efter att jag varit på Tiskpromenaden, sån där vidrig smärta som fick mig att inte kunna göra någonting. Det där med att “rör på dig när du har mens, då blir det bättre” är snarare tvärtom för mig. Innan någon kommer med frågor om endometrios så får jag säga att nej, det är inte det jag har. Jag har fått kollat min livmoder och det som är med min kropp är helt enkelt att jag har en livmoder som jobbar snabbt som sjutton vid mens. Den tar emot för att sedan göra allt i sin kraft för att stöta ut den snabbt. Detta betyder att jag mängdblöder under ett dygn och har extremt ont för att sedan knappt ha någon mens alls. Jag har alltid haft korta perioder med mens, dock med rejäl blödning som betyder att jag måste springa på toaletten varje timme under ett dygn. Så vad som är bäst eller sämst vet jag inte tyvärr!

Nu börjar det närma sig sängen för mig. Imorgon är det återigen arbetsdag, helgerna går verkligen fort måste jag säga.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Tiskpromenad, första gången i hundgården och att vinna en Dash Cam.

 • 6 september, 2020 at 21:35
  Permalink

  Grattis till vinsten!
  Ja, vilken typ av blödning som är bäst kan ju diskuteras. Men en vecka med mycket blod, täta toabesök låter sämre än en dag…

  Reply
  • 6 september, 2020 at 21:37
   Permalink

   Tack 🙂 . Ja så är det ju, samtidigt är det ett helskotta när man jobbar och får springa på toaletten varje halvtimme en hel dag för det bara forsar ur mig. Var helt nedblodad en dag på jobbet förut 🙁

   Reply
 • 6 september, 2020 at 22:16
  Permalink

  Kul att komma ut på lite sånt och ännu roligare att vinna, grattis 🥳 Låter som en super smidig pryl!
  Usch för sådan mensvärk, relaterar! Hoppas du får sova.

  Reply
 • 6 september, 2020 at 22:34
  Permalink

  Man blöder ju mer när man rör på sig när man har mens usch nej jag blöder mycket och rör jag mig svämmar det över och det är inte trevlig nej inte alls

  Reply
 • 6 september, 2020 at 22:40
  Permalink

  Kul med tips promenad, ännu roligare att du vann och fick en bra sak dessutom, helt perfekt ju. Ja helgerna vet inte var de tar vägen, glad för att veckorna nästan går lika fort dock, alltid något tröst tycker jag

  Reply
 • 6 september, 2020 at 23:20
  Permalink

  Usch vad jobbigt med mensvärk. Brukade själv ha det vid mens och hade jätteont och jag med blödde ganska kraftigt. Så jag lider med dig. Hoppas det släpper mer imorgon 🙂

  Reply
 • 7 september, 2020 at 06:26
  Permalink

  Tänk att alla vet med en gång hur man ska bota allt från mensvärk till svårare sjukdomar. Blir så störd på det eftersom jag själv får det ena förslaget än det andra. Jag är själv en som lider av mens med enorma blödningar och mensvärk from hell. Lite kul att jag under tiden försökte få barn inte hade mens och nu när jag inte vill ha fler plötsligt får tillbaka den 😛
  Hoppas det är bättre i dag fina du ❤

  Reply
 • 7 september, 2020 at 07:16
  Permalink

  Grattis till vinsten. Ja hundrastgårdar på gott och ont måste jag säga. Men bra om hunden gillar dom

  Reply
 • 7 september, 2020 at 07:53
  Permalink

  Jobbigt med mycket blod vid mensen – jag är ju så gammal att jag slipper, men jag minns hur det var, med periodvis jobbiga blödningar.
  Grattis till vinsten! Bra jobbat!
  Ha en fin måndag!
  Anki recently posted..Glad måndag …

  Reply
 • 7 september, 2020 at 10:01
  Permalink

  Grattis till vinsten, jag hade inte hört talas om denna kamera tidigare.
  Fy fasen för mensvärk, det där att röra på sej, det funkar ju inte när det är som värst. Jag kröp till toan ibland, kunde inte resa mej ens. Fick också såna där dagar då det bara rann ur mej och nätterna blev det knappt någon sömn, lider verkligen med dej. Men som sagt, korta perioder är kanske bättre än utdraget på 8-10 dagar som vissa har. Och för min del slutade det från en månad till en annan, märkte ingenting av klimakteriet, mensen kom bara inte en månad, det kändes ganska snopet efter att ha sett mors besvärliga tid.

  Reply
 • 7 september, 2020 at 11:29
  Permalink

  Fyndigt med “Tiskpromenaden”. 😃 Jag gillar såna ordlekar slash ordvitsar eller vad det nu är.

  Ber att få gratulera till vinsten. Dash Cam är något nytt även för mig, men som du skriver är den säkert väldigt behändig nu när du ändå vunnit den.

  Hoppas den värsta mensvärken gått över idag. Du verkar haft jobbiga veckor med feber OCH nu menssmärtor. Tråkigt när vardagen kör ihop sig så.

  Med hopp om lugnare tider för dig!
  Sandra Jönsson recently posted..Quesadillas – eller snarare beandillas – med vita bönor

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: