Fem en fredag v. 45: Drömmar

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du för återkommande dröm/drömmar?
 2. Vilken är din största dröm?
 3. Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?
 4. Har du någon gång drömt något som slagit in?
 5. Vad är din största mardröm?

Vad har du för återkommande dröm/drömmar?
Jag drömmer nog aldrig återkommande drömmar, upplever i stort alltid något nytt varje natt.

Vilken är din största dröm?
Att börja jobba som frilansare eller liknande.

Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?
Att få barn.

Har du någon gång drömt något som sen slagit in?
Jo då många gånger, drömmer ofta sanndrömmar.

Vad är din största mardröm?
Att människor jag älskar ska försvinna för alltid.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

11 thoughts on “Fem en fredag v. 45: Drömmar

 • 6 november, 2020 at 22:10
  Permalink

  Ditt svar till första frågan får mig att skratta en aning. Min man brukar nämligen säga att hjärnan kanske skaffar sig lite extra spänning under natten om man har ett lugnt och aningen tråkigt vardagsliv. Han kanske har rätt;-)

  Reply
 • 6 november, 2020 at 23:22
  Permalink

  för många år sedan när jag och mina småbröder var ganska små drömde jag en serie krigsdrömmar. vi skulle fly undan tyskarna eller gömma
  oss för dem. och det var jag som hade ansvaret för mina små bröder. det var obehagliga drömmar

  Reply
 • 6 november, 2020 at 23:24
  Permalink

  Sanndrömmar vill jag inte kalla det jag drömmer, det är en tolkningsfråga, men jag har drömt sådan jag har kunnat tolka till det som sedan hänt. Självklart vill man inte att något ska hända familjen! Du kan säkert genomföra din dröm om att bli frilansare, du har drivet!

  Reply
 • Pingback:Fem en fredag v. 46: Hjälp - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: