Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Skilla vår mellanpudel

Vinterpromenader i kylan.

Kylan har kommit tillbaka och det rejält. Igår låg det på -15 när jag och Skilla begav oss ut. Det blev dock varmare. Skilla fick så klart på sig ett täcke. Hon älskar dock att vara ute, hade nog helst varit det hela tiden.

Vi tog en längre promenad, kom upp vid Lugnet och på långt håll såg kan skidåkarna som små prickar. Hörde hur de ropade ut Calle Halvarsson. Jag tänkte automatiskt på vi förra året var på Skidspelen, och för några år innan det sedan på VM. Så många människor som varit och tittat mot nu när det är folktomt på grund av covid19.

Hur som helst vinterpromenader är ganska skönt har jag insett. Solen lyser och det knastrar under skorna. Jag och Skilla tränar att leta godis i snön, sitta på komando och stanna upp. Det är verkligen så härligt med hund!

Jag avslutat med att säga grattis på födelsedagen mamma! Idag fyller du jämt och vi kan inte fira dig på grund av covid19. Men hoppas din dag blir fantastiskt ändå!

16 Comments

 1. Här var -12,9 i morse Än har jag inte varit ute på vinterpromenad någon dag. Gillar det inte alls, men får väl ta mig i kragen och gå ut.

 2. Visst är det härligt med vinterpromenader. Här är det dock barmark så vinterkänslan blir inte den samma. Grattis till din mamma på hennes dag. Hoppas ni kan fira henne i efterhand.

 3. Låter härligt med en skönt promenad i snön. Här håller vi oss inne då min feber har kommit tillbaka och jävla huvudvärk. Den där febern är allt konstig. Men men.
  Grattis till din mamma

 4. Cool ändå att du hörde när de ropade ut Calle Halvarsson!! Och att ni på håll kan se lite. Skulle gärna åka och kolla på längdskidåkning om jag hade möjlighet! Ser så kul ut o va åskådare! Jag är inte sportintresserad alls, eller jag har bowlat och jag har ridit, men min hälsa har satt stopp. Men jag vill börja igen om möjlighet finns. Men som åskådare föredrar jag längskidåkning eller hästhoppning!

  Här har vi -5 och jag tycker det är kallt. Men man får tänka ”Kläder efter väder och lager på lager” så brukar man klara det ganska bra.

  Inte vart ute idag. Gick så långt igår (egentligen inte, 3,5km totalt) och min kropp är helt slut och värken och domningarna än värre.

  Så blir mys inne. Film, blogg och bara vara!

 5. Så härligt att ta en längre promenad i solsken & knarrande under fötterna ?& snö.
  Vi hade -12 här i morse. Då passar jag & Skilla ihop. För jag gillar med att vara ute i detta väder. Bara suga i mig en massa frisk luft & C-vitamin.
  Så kul för Skilla att leta mat.

  Så synd att du inte kan gratta din mamma ❤️. Ni får ha video samtal.

 6. Burr, burr, burr! Gissar att man inte har nåt val att gå ut eller inte när man har hund. Minus 15 är ju svinkallt för en nollåtta, vi hade ”bara” minus 9,1. Men det räckte för att få mig att stanna inne;-)
  Såg lite av Skidspelen på tv, och det var väl rätt isigt i spåret såg jag.

  1. Nej så är det verkligen 🙂 . Det är svinkallt här med, konstigt någon fixar jag dock bättre -15 än runt -9. Upplever att kylan efter -15 är lättare att hantera. Innan det riktigt kyler det hela vägen in på huden.

 7. Kylan har verkligen kommit tillbaka, här var det inte -15 men när jag var ute tidigare idag var det -9 så det bet lite i kinderna men skönt var det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d