Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Många ser mars som första steget in i våren, hur ser du på mars?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jo absolut lite smått, och vi har haft så pass mycket värme att nästan all snö smält. Men här i Dalarna kommer ju snön tillbaka flera gånger i mars. Det är ganska kul tycker jag när folk neråt i landet skriver till mig att: NEJ nu är våren här, för grejen är den att här uppe och högre upp får vi liksom vänta ett tag till. Det skiljer sig stor mellan Göteborgs väder och Dalaväder som ett exempel.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

10 Comments

 1. På den tiden jag bodde kvar i Hudiksvall, var mars fortfarande en vintermånad. Men sedan jag flyttade till Stockholm för över 20 år sedan, är det en vårmånad. Även om det även i Stockholm kan komma både snö och kyla även under mars, så är det övervägande en vårmånad.

 2. Uppe i Skellefteå dröjde våren ännu längre än i Dalarna tror jag. Fast här där vi är nu så är typ vintermånaderna som en svensk vår. I alla fall temperaturmässigt 🙂

 3. Numera är Mars en vårmånad, i alla fall här i Mellansverige men förut var det ju en vintermånad. Jag älskar våren så mig gör det inget men tyvärr beror det ju på klimatförändringen vilket är skrämmande.
  Underbara tulpaner 🙂
  Kram

 4. Ja, ibland hajar man till när man ser foton uppifrån norr.
  Som i höstas när en vän i Åre lagt ut bilder på snö och här kändes det fortfarande sommar som sommar.

 5. Håller med – vårkänslor här också. Jag menar barmark och 10-12 grader då väcks ju vårkänslorna. Men precis som i Dalarna ska man inte ta ut våren i förskott heller. Minns att vi för några år sedan haft snö den 4 juni när Stockholm Maraton gick av stapeln – så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d