Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag får väl medge att just planeter är jag riktigt dålig på. Men så vad vet jag, mars ligger bredvid jorden men med ett rejält avstånd. Plantera är röd (tror jag)? Det ska finnas tillfällen på året när mars och jorden år så pass nära varandra att vi kan se planeten. Ovan är alltså vad jag tror, nedan följer min googling för rättning.

Enligt Naturhistoriska så: Har mars en röd-orange färg och vi kan se planeten från jorden. Jag får ändå säga att det borde räknas som godkänt? Men mer kunskap skulle jag nog behöva, men jag är heller inte någon NO-lärare. Sedan är jag ganska ointresserad av just planeter och rymden överlag.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

24 kommentarer

 1. Jag vet att jag var ganska intresserad av planeterna i skolan och har alltid varit. Det är intressant att få veta om det finns något liv på några av planeterna såsom djur/ mänskkiga varelser. Ha det gott i början på Mars!
  Kram
  Biggeros recently posted..Altara

 2. Vi jobbar med planeterna med eleverna i skolan just nu. Precis innan lovet fick de se lite faktafilmer om Mars. 🙂 Sen var det på Lilla Aktuellt i fredags om att den här roboten har landat på mars och ska skicka hem prover till oss på jorden 🙂
  Annie – Stora Små Äventyr recently posted..Orörd natur

 3. Jag vet att planeten är uppkallad efter krigsguden Mars och att den ibland kallas för den röda planeten men mer än så kan jag inte bidra med. Än så länge har jag inte lyckats lära mig i vilken ordning planeterna kommer eller hur stora de är. Dock är jag helt säker på att Mars inte är störst 😀

 4. Den der er absolutt godkjent besvarelse ja. Planeter er vel ikke det en tenker så mye over om en ikke er spesielt interessert vil jeg tro.

 5. Vi plugga mycket på planerna i skolan när jag gick i mellanstadiet. Vi gjorde till & med planeter av gips & sen måla vi dem.

  Någonstans har jag hört det med att ibland kan vi se mars ifrån jorden för att den ligger då så nära.

  Kram❣️
  Jessi recently posted..Ny månad. Ny vecka.

 6. Jag kan inte heller så mycket om Mars. Även om jag har läst en del men ja jag kan det du skrev. Även om jag är intresserad av universum så är kanske inte planeter något jag kan riktigt bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: