Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Att se solen efter regn och rusk.

Något som skall vara typiskt svenskt är att tala om vädret. Samtidigt är vädret något som är otroligt ombytligt här och vi har regn, rusk och snö samt en kort tid av sol och värme. Så det är nog inte helt konstigt att vi tänker som vi gör gällande vädret.

Idag så stor fortsatt jobb på schemat. Jag var så otroligt uppe i stressvarv igår att det kändes som att jag skulle bryta ihop. Jag vet seriöst inte vad jag ska göra åt denna panik som väller över mig i tid och otid. Får försöka blicka framåt och ha tankar kring de mål jag vill uppnå.

Det finns dock en jobbig sak just nu. Igår när jag åkte hem från jobbet köpte jag fika, helt enkelt för att jag inte hinner äta mina mellanmål som jag ska. Då blir jag sötsugen, vilket INTE är bra. Blir så tröttsamt när man ska stressa hela tiden, behöver verkligen lugnt.

30 Comments

 1. Vädret har verkligen chockerat oss alla med dess spratt; regn, snö och hagel. Förväntade sig lite närmare vår väder. Haft turen på vår sida nu på för- och eftermiddagen med värme och sol. Hoppas den förblir kvar med oss! ☀️

 2. Jag har också känt lite så nu av och på och mår inte helt 100% och tar lätt åt mig och är deppig. Trivs inte helt 100% på APL just nu, men det är ju bara 1 vecka än, kommer säkert ändra sig, jag måste väl bara bli lite mer bekväm i kläderna först.

  Hoppas att vi får må helt bra snart

 3. Haha det har jag aldrig tänkt p att det skulle vara typiskt svenskt att prata om vädret. Men nu när man tänker efter så stämmer det nog ganska bra.
  Det där med sötsuget känner jag igen, jag har helt sjukt dålig karaktär när det kommer till sötsaker. ?

 4. Vädret är allt konstigt. Vi kan gå igenom allt väder på en och samma dag. Snö,regn och sol inom loppet av nån timme Stress och att inte hinna äta är aldrig bra. Då är det lätt att stoppa i sig fika osv.

 5. Ja detta väder som är fram och tillbaka, jag längtar verkligen till sommar nu . Vill ha varmt 😀 .Det där med sötsuget känner jag igen . ? det är hemskt ibland ! Hoppas att du kommer känna dig mindre stressad imorgon ?

 6. Hehe, det sa min pappa till mig en gång när jag började prata om vädret av bara farten. ”Var inte så typiskt svensk”, sa han. Angående din stressnivå, finns det inget som ledningen på skolan kan hjälpa dig med? Eller det kanske är lika för alla. När man är stressad och inte riktigt har tid att äta så är det lätt att ta till godsakerna. Förstår att det blir extra tufft för dig när det händer. Ska inte säga att det ”bara är att göra si eller så” för så lätt är det inte. Finns om du skulle vilja prata.

 7. Nu ska du fråga dig varför du stressar upp dig? Är det saker du kan påverka? Om svaret är ja, så gör det. Om svaret är nej – strunt i det. Allt man inte kan göra något åt ska man helt enkelt glömma.
  Å tredje gången gillt – byt jobb/arbetsplats om det är jobbet som spökar.

 8. usch ja fy va jobbigt sånt är ja är lite dessamma men utav lathet o ja glömmer äta
  vädret är ju världens samtalsämne:) sol rätt mycket idag sånt gör mej j glad o den blå himmeln

 9. Så jobbigt att känna sån stress 🙁 Har det så i perioder med. Inte för att jag egentligen är stressad utan det finns bara där utan någon egentlig orsak.

  Är det inte otroligt svenskt att prata om det växlande vädret… haha… Kanske är det just därför vi pratar om det så mycket?

  Hoppas du snart finner ett lugn och slipper stresskänslan ❤️

  kram kram

 10. Ja man har ibland lätt att missa äta mellanmål. Förstår din känsla som kommer men det kanske skulle vara bra att du låter dig bryta ihop och få ur det ur kroppen och sedan ta nya tag.

 11. Det är sant ☺️ Men det är väder som finns runt oss hela tiden åxå. Så inte konstigt att det blir ett samtalsämne.
  Jag blir med sötsugen när det är dags för mellis för mig. Du får försöka att lugna ner dig.

  Ha en dag då du inte har något inplanerat ?❤️. Kommer ge dig så mycket.
  Kram❣️

 12. Ja det här svenska vädret kan göra mig lite tokig ibland! Det lurar en väldigt mycket ! Jag längtar efter värmen nu !
  Jobbigt att du kännt dig stressad, jag kan va likadan så du är verkligen inte ensam ! Hoppas du känner dig bättre idag ! ♡
  Jag ogillar verkligen när sötsuget kickar in , hade gjort likadant som dig ? fast jag inte borde ! Äter alldeles för mycket socker ibland ?.

 13. Åh jag blir lite frustrerande när man pratar om väder när det finns sp mkt annat o prata om när de e sol på himelen el ej .

 14. Så jobbigt med stressen och paniken men jag tycker alltid det är mycket att göra i vårt yrke. Jag brukar försöka beta av en sak i taget men så enkelt är det inte. Mellanmålen är viktiga för att orka men jag brukar tyvärr slarva lite på den punkten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: