Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Först vara obekväm, men sedan skulle jag ta och verkligen förklara det läget som många kvinnor befinner sig i under pandemin. Jag skulle påtala det orättvisa i att kvinnorna varit de största förlorarna igen under pandemin. Att vi vabbat, varit sjuka och förlorat massor med inkomst på grund av sjukdom. Många av oss arbetar inom vård och skola, med restriktionerna så har vi som haft lätt för att få förkylningar Dessutom skulle jag påtala bristerna hela regeringen gjort med att under så många år skurit ner på vård och skola och att det är DERAS fel att Sverige inte varit rustat för pandemin. Jag skulle avsluta med det faktum att det aldrig mer blir att rösta vänster för min del…

14 kommentarer

 1. Åh, kul rubrik, det här vill jag också skriva om! Jag tror precis som du att vi kvinnor är de största förlorarna och så får vi inte glömma barnen. Hur påverkade kommer våra barn bli i längden av alla inställda aktiviteter och all social distansering. Exakt det du skriver om att Sverige varit dåligt rustad för pandemin på grund av nedskärningar i vården har jag också skrivit om. Jag är helt säker på att om politiker hade satsat på vården, gett sjuksköterskor bra villkor så att de vill jobba i Sverige hade vi inte haft lika stora problem. För det är ju det som är problemet, att det fattas folk och då måste man välja. Det är inte sängar som saknas utan det är människor som kan ta hand om personerna som ligger i sängarna som saknas. Jag har aldrig någonsin röstat vänster och kommer definitivt inte göra det nu.
  Hannas krypin recently posted..Vi måste värna om våra barn!

 2. Är inne på samma sak som dig där. Tänkte fråga om dom vinner valet igen, vad hade dom tänkt göra för oss inom välfärden för att vi ska stanna kvar och orka jobba fram till 65. Hade även frågat honom vad han tänker runt våldutsatta kvinnor ( ja män kan också bli slagna, men fortfarande är det kvinnorna som blir mest utsatta inte bara genom slaget utan hela livet raseras ) Detta med våld i nära relationer är så eftersatt och behövs krafttag för att vi ( ja jag lämnade en man som misshandlade mig rejält) ska kunna anmäla, lämna och inte bli straffade resten av våra liv. Det ska gälla alla oavsett religion, ursprung eller kultur. Röstar inte heller rött, och har inte gjort under flera år.

 3. Bra rutet!
  Du som är i yrkesverksam ålder har ju blivit drabbad. Även pensionärer har för högt skattetryck. Nej, ingen vänsterröstning här heller!
  Geddfish recently posted..Tisdagsfika

 4. Ja, nog finns det mycket man skulle vilja fråga statsministern om… Hur han/de tänkte och prioriterade och varför de körde sitt eget race,

 5. Intressant inlägg, fick mig att fundera på vad jag hade velat diskutera.
  Jag hade velat förklara för honom att detta inte funkar.
  Sverige har för lite pengar till vård och skola, vi har sjuka, arbetslösa och pensionärer som lever en bra bit under vad som klassas som fattigdomsgräns. Ändå ska det skänkas bistånd och tas in fler folk utan att vi ens har bostäder och arbeten till dessa. Då är det självklart att pengarna inte räcker till.
  Jossus Travelpics recently posted..Från oönskad till älskad

 6. Det enda landet som var förberedd för pandemin ifjol var mig vetande Finland, där det minsann fanns skyddsutrustning för alla och blev över.
  Det jag också skulle ta upp är att det kanske inte hade varit helt fel att stänga ned samhället nu när den tredje vågen sköljer över oss med full fart. Men jag har förstått att den svenska lagen inte tillåter det.
  BP recently posted..Onsdagsmix

 7. Ja det är mycket som skulle behövas förbättras och man märker ju klart och tydligt att vi inte klarade pandemin. Du kanske håller med mig, men tycker att dagens regering behöver bytas ut. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: