Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hälsa & motion Skilla vår mellanpudel

Skoskav och långa promenader.

Igår efter jobbet så åt jag först middag, och begav mig sedan ut med Skilla för att möta upp Lisa och Cubus igen. Vi gick först till Åsbo, sedan vidare till Bojsenburg och så vidare till Kålgårn. Vi fortsatte mot vad vi trodde var stan, man hamnade vid Ingarvet. Där upptäckte både jag och Lisa att det fanns ett sågverk. Vi hade aldrig trots många år i Falun sett att det fanns tidigare så det var roligt. Ja sa till Lisa: Jag tycker det luktar så gott av träd. Så säger Lisa: JA det luktar skog. Nog är det spännande vad man tycker om för dofter?

Vår promenad tog lite över två timmar om jag inte tittade helt fel, och jag fick ett rejält skoskav som en otrevlig gåva efter promenaden. Men mysigt hade vi det, och så himla uppskattat att gå och prata samt skratta och bara njuta lite av naturen och solen.

Idag blir det jobb, och klockan 17:00 ska jag och fixa mina naglar.

28 Comments

 1. Jag gillar hur det alltid finns något nytt att upptäcka i hembygden. För mig är det en ganska ny insikt, jag som annars brukar längta långt, långt bort. Men dessa små upptäcktsfärder tycker jag är en stor räddning i coronatiderna.

  Även jag tycker om doften av träd, av skog. Har dock inte alltid gjort det. Är väl egentligen en ganska utpräglad stadsbo och har många gånger rynkat på näsan åt den mustiga och murkna skogsdoften. Numera känner jag dock helt tvärtom, finns ingen kärare doft för mig. Eller kanske, det skulle väl i så fall vara doften av salt hav.

 2. Det blir va man gör det till
  Gillade innan att gå mycket i skogen m nu jobbigt med knä o ben
  Skog luktar så gott o är flera olika dofter

 3. Haha, jag kan tänka mig att ni blev förvånade när ni kom till sågverket och inte till stan. Det är alltid roligt när man tror att man går någonstans att man närmar sig en plast men det blir en stor överraskning att man hamnar någon annanstans ? Vilken otur att du fick skoskav efter promenaden. Jag hoppas att skoskavet försvinner fort och läker fint 🙂

 4. Så härligt med en långpromenad! Inte lika härligt med skoskav dock.
  Själv har jag jobbat hela dagen, sedan hämtat tjejerna på fritids och stresshandlat det viktigaste innan vi körde hem och löste av sambon som skulle träna.

 5. Att vara turist på sin egen hemmaplan är bland det bästa jag vet. Man upptäcker alltid nåt nytt. Skoskav på köpet – inte bra. Sätt på dig riktigt ingådda dojjor på nästa gång!

 6. Så trevligt med en långpromenad & med sin vän ?. Allt kan man inte veta om sin stad ?.
  Aj. Skoskav är inte skönt. Nya skor? Complit plåster är bra mot skoskav ?. Hoppas att det läker snabbt.
  Trevligare att gå & prata med en vän då ?.

  Kul att fixa naglarna ? ?
  Kram❣️

 7. Håller med om att träd luktar så himla gott, och att det luktar skog. När jag vandrar i skogen så får jag ett sånt lugn inom mig. Det känns lite som att tiden står stilla när jag går omkring där.
  Hoppas att ditt skoskav snart försvinner.

 8. Låter som en trevlig promenad. Roligt när man går och pratat så man inte märker hur länge man har gått. Visst har vädret varit underbart dessa dagar. Kul att fixa naglarna och hoppas de blev fina. Själv var det ett tag sen man gjorde naglarna men skulle vilja men är lite tveksam innan man har fått vaccinet i alla fall.

 9. Det är spännande sådana ggr när man hamnar åt ett håll man tror men det är inte det och man upptäcker nya saker. Så hände för mig och en kompis med vid ett tillfälle då vi var ute och gick långpromenad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: