Ligger på soffan, Skilla sover i mitt knä. Ska väl snart göra lite lunch. Har legat och tittat på Dawsons creek en stund. Tycker verkligen så mycket om den serien.

Det var alltså söndag igen, med allt vad den saken innebär. Alltid en viss form av vemod inför måndagar och jobb, speciellt nu när covid19 ökar. Det betyder i princip att om skolan blir sjuka så kan vi behöva jobba ännu mera dubbelt än vi redan gör. Sådant är inte kul, det känns som att vi springer mot tiden hela tiden. Tror alla som jobbar på plats under pandemin förstår vad jag menar. Är så mentalt slut varje vecka, det går knappt att förklara.

Vi har i alla fall munskydd numera, men annars är vi i skolan totalt oskyddade jag avskyr det! Bara tanken på att bli sjuk och förlora inkomst i flera veckor, det känns inte det minsta kul!

20 kommentarer

 1. Mysigt, lagom för en söndag tycker jag.
  Förstår din oro helt och hållet, det är inte lätt i dessa tider. Vet inte hur många vändor jag fått vara hemma nu och det tär på ekonomin.

 2. Jag känner så igen mig i din känsla om måndagar. Speciellt nu med covid, jag är så rädd att bli sjuk och förlora inkomst och kanske inte orka med det som ska göras hemma när man har barn. Vad bra att ni har fått munskydd nu. Vi på förskolan har bara tvål och handsprit fortfarande som skydd, helt idiotiskt att det är så tänker jag.
  Jennysvardag recently posted..11 sanningar om mig & promenad

 3. Det gäller alla som inte kan jobba hemifrån tänker jag. Industrin med tusentals anställda som vistas nära varandra dagligen. Alla som jobbar i affärer och andra serviceyrken. De är utsatta hela tiden. Inte kul för någon yrkesgrupp.
  eval8 recently posted..Äntligen

  1. Precis som jag skriver: “Alla som jobbar på plats.” Folket som jobbar hemma, är sjukskriva, pensionärer eller arbetslösa eller föräldralediga har i alla fall något de slipper uppleva.

 4. Så vacker du är på bilden. Himla kul med Skilla och tassen du håller i din hand. Den hunden har du dresserat väl – bloggdresserat alltså;-)

  Nej, det är inte roligt att jobba som lärare just nu. Det var så dags att erbjuda munskydd i din skola. Pratade med en kompis igår. Han jobbar som lärarvikarie i Karlskoga. Där erbjuds det inga munskydd… Suck och dubbelsuck som jag brukar säga…

  PS. Du är ju som jag väldigt tveksam att vaccinera dig. I ditt fall tror jag nog att du måste krypa till kors, annars kommer du vara i upplösningstillstånd i flera år till – om du inte byter arbete helt och hållet. DS.
  BP recently posted..Skyltsöndag #311

 5. Dawsons creek är nostalgi på hög nivå, skönt att kunna ligga och vila i soffan en stund. Det är verkligen ett utsatt läge när man jobbar med människor. Barnen måste ju fortfarande få sin undervisning och det blir ju typ omöjligt när det hela tiden fattas en massa folk. Särskilt nu när man inte får gå och jobba ens med pyttesymtom. Sånt där som man annars gick till jobbet med förr. Bra att ni f¨r ha munskydd iallafall även om det är vidrigt att ha på sig det flera timmar i sträck. Jag har inte heller någon mer skyddsutrustning än munskydd och handsprit. Förutom då jag verkligen vårdar någon med covid. Då är det full mundering som gäller.
  Hannas krypin recently posted..Att besöka Alvastra klosterruin och Omberg

 6. Förstår exakt vad du menar. Är totalt slut mentalt, Så mycket har ändrats i mitt liv under det här året, och inte mycket till det bättre. Vill ha tillbaka mitt liv, vill slippa gå till jobbet och vara orolig, vill kunna börja leva igen.

 7. Förstår att du känner dig oskyddad. Tur att ni i alla fall har munskydd nu. Låter mysigt med dawsons creek och har hunden sovande. Här fortsätter man jobba hemifrån.

 8. Ja det är lite läskig känsla och ja samma inom barnomsorg och förskola där är man ju väldigt oskyddad. Tänkt på det nu när man gör APL och speciellt med de små barnen som jag är på barn 1-3 år de föräldrarna måste ju komma in då de lämnar och det är svårt att hålla avstånd eftersom vissa barn gråter då mamma, pappa ska gå och man måste ta barnet ifrån dem osv emellanåt, så det är svårt
  Mirre recently posted..Kylan stoppar inte fixarmamman

 9. meeen va fin bild på er ❤
  avskyr covid o nu så trött på allt som har me det o göra . folk är så non chalanta
  du får ha handskar oxå så är det ytterligare skydd . man vet inte när det är luftburet och överlever på olika material otäckt . du får se så du får sprutan fort
  kram kram
  ullie recently posted..Andra D i Y

 10. Skönt med en lugn stund innan lunchen ska göras.
  Tror många har söndags ångest speciellt i dessa tider. Hoppas att det inte är någon på skolan som blir sjuk 🙏🏻😊. Jag vill ju absolut inte att du ska förlora jobbet ❤️.
  Mm det jäkla munskyddet 😷.

  Hoppas att veckan börjar bra.
  Kram❣️

 11. Känner igen mig i känslan att man är så oskyddad på jobbet.
  Jag jobbar ju på förskola.
  Idag ska jag testas på nytt då jag varit exponerad för smitta, igår blev jag förkyld och idag mår jag inget vidare. Återstår att se om det ”bara” är en vanlig förkylning eller om det är covid-19.
  Rebecca recently posted..Håll tummarna

 12. Ja du skrev ju om Corona hör och att ni börjat med munskydd . Nä handlar står inte men ja skrev många har det i jobbet och fritid vid ex handla . Menade ju såklart att ni kanske får kommer få använda handskar i latex på jobbet oxå. Att jobba på extra när man redan jobbar mycket är ju jätte jobbigt sits . Hoppas det blir normalstor o lättare med virus sprutan när den kommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: