Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När senast har du dragit på något?
 2. När senast hade du en riktigt skön sovmorgon?
 3. När drog du senast det största strået till stacken?
 4. Vilket samtalsämne suckar du oftast åt?
 5. Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här? 

När senast har du dragit på något?
Nej tyvärr. Skulle skull velat det. Men varit full fart sedan semestern startade förra veckan. Nu hoppas jag att det varvas ner lite.

När senast hade du en riktigt skön sovmorgon?
Jag minns inte. Ligger visserligen gärna kvar i sängen en stund. Men sovmorgon har jag nog sällan.

När drog du senast det största strået till stacken?
Här hemma alltid. Det är ju jag som bor här, och då blir det väl mest jag som gör saker.

Vilket samtalsämne suckar du oftast åt?
Vaccin! Är det ett ämne jag avskyr så är det vaccinfrågan. Varje gång den tas upp, eller som nu när alla ska fotografera sina vaccinkort och plåster. Seriöst vem bryr sig förutom du? Detsamma gäller motsatsen, att läsa om varför personen inte tänker vaccinera sig? Det känns som högstadiet igen, när alla köpte samma tröja eller byxor och sedan var skitnöjda för de fick känna sig “inne”. Lika vidrigt har jag tyckt det varit när #metoo blev viralt och alla skulle berätta om när de blivit våldtagna… Eller när pojken på stranden i Grekland gjorde alla helylle och började skänka kläder. Eller “Jag gillar olika” på sin profilbild på Facebook, men personen var en mobbare hela skolåren. I ärlighetens namn så suckar jag rejält åt sådant! Jag avskyr när folk går I lemmeltåg och känner sig som de tillhör “coola innegänget” i skolan.

Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här?
Jag tycker alltid det känns för kort.

25 kommentarer

 1. Haha, då är du nog rätt trött på mig och min blogg just nu…. Fast jag skriver ju inte bara om det och när jag gör det är det mest utifrån yttrandefrihet och hur jag upplever den vara hotad…… Håller dock med om det här när man lägger upp att man vaccinerats. Varför gör man det? “Titta vad duktig jag är” eller vadå. Stör mig som bara den på det.
  Hannas krypin recently posted..Borta bra men hemma bäst!

  1. Det är nog just den biten ja, sen är man ju inte trött på människorna som talar om det. Men ämnet det är så totalt uttjatat och sedan vuxna människor som ska visa upp ett plåster samt vaccinlapp…

 2. När det gäller vaccineringen så tycker jag att det är urtrist att en del vägrar delta, utan att tänka på helheten, d v s möjligheten till gruppimmunitet. Men nåt kul samtalsämne är det inte, det håller jag med dig om.
  Klimakteriehäxan recently posted..Långt eller kort?

 3. Förstår dig, jag tycker också det är så himla fjantigt när alla är inne och gör exakt samma sak, så himla tråkigt! Jag går alltid min egen väg och då kanske jag tycka vara jobbig, men jag är i alla fall ingen lemmel. Och det tycker jag är viktigast!

 4. Alltid lika spännande o se hur andra tolkar frågan!
  Har skrivit dagens inlägg i din bloggutmaning precis. Brukar skriva lite i förväg och tidsinställa. Men inte idag. Och idag höll jag på att skita i att klä upp mig, jag hade kunnat gå i träningskläder hela dagen efter yogan. Fick ett jobbigt samtal som tryckte ner mig en bit… kommer nog berätta senare om detta.
  Kram och ha en fortsatt glad midsommar!

 5. Som vanligt tänker vi ganska så lika här igen! Det är faktiskt skoj, åtminstone för mig. Jag menar hag är ju aningen äldre än du, så man borde kunna tro att vi har olika åsikter om bland annat vaccin och #metoo-rörelsen, men det har vi inte. Just #metoo stod mig rakt upp i halsen redan några veckor efter första “fallet”.
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 25 – ”Långdraget”

 6. Visst är det mycket snack om vaccin just nu på sociala media om vem som vaccinerat sig eller inte vill vaccinera sig och det kan man verkligen tröttna på. Som tur är så är det inget sånt i min närmaste krets så där slipper jag bli irriterad.
  Boklysten recently posted..Helgläsning vecka 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: