Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Evenemang & fester Högtider & födelsedagar

Små sure och rävungar inpå knuten.

I veckan berättade min granne att det bor tre rävungar i nära anslutning till där vi bor. I torsdags smög jag på avstånd dit och tittade mot stället. Där fick jag se två av tre rävungar. Jag var ut och tittade igår med. Självklart en bra bit därifrån jag vill inte störa eller skrämma dem. Dessutom ska de så klart få vara ifred. Håller också för mig själv var de är, annars går väl någon dit och skjuter dem eller liknande.

Igår var det midsommarafton och på kvällen åkte jag ut till Björn. Åt sushi och sedan drack jag lite vin samt Små sure med Björns syster Emma och deras kusin Nettan. Sov över hos Björn i natt, så nu ligger jag på hans soffa.

Related Tags:

20 Comments

 1. men så trevligt att se lite rävungar , dom måste ju ha varit så söta. Tror inte jag själv lyckats se just rävungar någon gång bara rävar ?

 2. Vilket äventyr! Har faktiskt aldrig sett en räv irl förut. Vet bara att många hatar rävar för de dödar får som jag har förstått det. Bra att du inte avslöjade platsen där du hittade ungarna. Men jag måste säga att jag gärna sett en bild på ungarna. Har nämligen aldrig sett rävungar heller.

  PS. Små Sure fick jag googla. Ny vet jag vad det är för drink. DS

 3. Rävungar är så söta. Hoppas de får vara i fred så ingen stör dem. Visst blir man lockad av att gå dit kan jag tänka mig.

 4. Något som man skall göra nu när det är så mycket jordgubbar tillgängligt. Min farmor gjorde ju alltid som hon tyckte när det gällde matlagning… därför sket hon om det råkade vara alkohol i form av rött vin i detta, HAHAHHAHAAA!
  Meeen det var något som vi barn fick också =)
  Sockermarinerade jorgubbar (som vi plockade fr. hennes jordgubbsland) med rödvin, låt stå över natten och njut sen med gammaldags vaniljglass till sen!! Detta serverade hon bland annat vid midsommaren<3 Ha en fortsatt TREVLIG SOMMAR!!

 5. Så klokt att inte lämna ut var rävungarna finns ❤️ När jag var liten skulle en jägare skjuta både mamma och rävungar i ett gryt, På gården fanns då ett fosterbarn som tog en av rävungarna och sprang hem… Den växte upp i vårt hem och jag kan lugnt säga att den var 10 ggr värre än en hundvalp…. Ingen av oss barn vågade ha fötterna nere från stolen då hade man räv-valpständer i dem ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d